|
|
- solaryum jenerasyonu
- sosyo-ekonomik, ırsi, kültürel, ırksal, düşünsel, karakteristik, ideolojik, giyimsel, tipsel... çeşitlilikleri türkiyedeki herhangi başka bir kentin kızlar kümesinden çok daha fazla olan; dünyanın en karışık insan dokularından birine sahip olan istanbulun kendisi gibi anlaşılmaz insanlar topluluğu.
- (bkz. bütün genellemeler yanlıştır)
- izmirin kızlarıyla hiçbir konuda (zeka, güzellik vb.)asla yarışamayacak olan, boya kutusuna batmış gibi dolaşan kız topluluğu
- geneli motor damgası yerken, motor olmayanları da çok görmüş geçirmiş olmaktadır. çoğunluğu, anadolunun bağrından kopup gelmiş biz arılardan çok daha tecrübelidir*.
(bkz. nerde o istanbul hanımefendileri)(balta, 05.04.2004 23:56)
- yaşadığı coğrafik bölge istanbul olan , ya da yaşamının %51'ini istanbulda yaşamış olan xx kromozomuna sahip insan.
(skuba, 06.04.2004 20:44 ~ 20:44)
- her yerde olduğu gibi kaşarı, safı, vericisi, süründürücüsü, süslüsü, sadesi olan insanlar topluluğu. kaşar motor vsr diye tabir edilen cinsi çok daha fazla göz önünde olduğu, çok daha fazla erkeği elden geçirdiği için, göze batan, tanınan kesim onlardır, istanbul kızlarının büyük bir çoğunluğu böyle sanılmaktadır ama değildir tabi ki. bir farklı tabakadan bahsediyoruz biz, işi gücü 'gizem sinemin, sinem özlemin, özlem ecemin, ecem didemin sevgilisiyle çıkmış ben de melteminkine bi el attım' !:bu isimdeki arkadaşlar alınıp darılmasın,maksat kafiye!:gibisinden bir hayat süren insanlar topluluğundan. bunlar televole misali, göz önünde bulunan bir grup peki ya diğerleri? 15 milyonluk bi şehirin kaşarı tabi ki 2 milyonluk bir şehirden fazla olacaktır, bir de bu şehrin imkanlarının, yaşam standartının çok daha farklı olduğunu göz önünde bulundurursak. zilyon çeşitten insana sahip, siyahla beyazın içiçe geçtiği, karışık karmakarışık istanbulum insanı da aynen onun bu sıfatlarına sahiptir. kız olsun erkek olsun, bi ortaya karışık işte artık bahtına ne gelirse..
- eleman sayısı çok fazla olan küme
(jamal, 26.04.2004 10:47)
- istanbulun kızları akıllara zarar
- izmir'in kızları başlığına yanıt olsun diye açıldığnı düşündüğün giri. ama yoktur isanbul kızları gibisi.
(bkz. istanbul erkekleri)(atlantis, 09.05.2004 17:53 ~ 28.05.2004 02:00)
- istanbul hakkında güvenilmemesi gerekenlerden * *
(ironic, 09.05.2004 18:08 ~ 02.12.2004 19:31)
- (bkz. istanbul un havası ile karısı)
- (bkz. kime göre neye göre)
- dario moreno'nun bir şarkısı
- istanbul'un ne havasından ne de karısından yarar gelmez. ikiside yanar dönerdir, bir gün iyilerdir diğer gün kötü olurlar.
- suadiye de büyüyüp serpilen, tatlanan; ardından samsun'da kadın olan; sonra ta amerikalara gidip ankara'lara gelen kızlardır. her şeyiyle sizin içindirler. bir meyvenin olgunlaşıp, kendiliğinden ağzınıza düşmesi gibi.
sakın onları kolay görmeyin. hepsi güzel. fakat sahip olması, hepsine zor.
- istanbul'da doğmuş,büyümüş,istanbul kültürü ile yetişmiş kızlardır.her şehirde olduğu gibi bu şehirde de güzel kızlar vardır.hepsi güzeldir diye genellemek yanlış olur.ama memleketim olmasından mütevellit herhalde korurum,severim.(bkz: istanbul)
- bana yıllar öncesinin söyleyenin kim olduğunu anımsayamadığım 'istanbul'dan kız mı alınır' şarkını hatırlatan sözler.
- herhangi bir genellemeye tabi tutulamayacak, çok çeşitli, memleketsel özellikler taşımayan kızlar.
- gerçek istanbul kızları;
bir kaç göbek istanbullu olan,
eski istanbul kültürüyle yetişmiş olan,
zamanında istiklal caddesine tüllü şapka, yılan derisi ayakkabı ve çantasız çıkmamış bir büyükanneye ve 70 yaşına merdiven dayamış olduğu halde, kızı ya da torunu yaşında da olsa her kadına oturması için yer veren, öncelik hakkı tanıyan, iskemlesini çeken bir babaya, sahip olmuş olan,
kendisi de her ortamda hanımefendiliğini koruyabilen kızlardır. ayrıca üniversite hayatlarında, dışarıdan gelen erkeklerin düşüncelerinin tam aksine, "anadoludan okumanın dışında her haltı yemek için gelip de ne oldum delisi olan pek çok kızdan, çok daha masum ve saf oldukları kesin olan" kızlardır.
sahte istanbul kızları;
sadece istanbul'da doğmuş ve hala yaşamakta olan ama istanbul hanımefendiliğinden bi haber olan kızlardır.
- istanbulda yaşayan kızlardır.kız denililnce hemen cinsiyetlerinden mütevellit,hanım hanımcık olmaları,namuslu usturüplü olmalarından dem vurulan bir başlıktır ayrıca.
istanbul hanımefendisi diye bahsedilen bir grup vardır ki,onlar artık kız değil ninedir.onların torunları da başkalarınınkiler de psikososyal bir varlıktırlar.mekana,yere,zamana göre şekillenegiderler.tıpkı tunceli kızları gibi,tıpkı rize kızları gibi.eğlenirler eğlenmezler,fellik fellik gezerler ya da kırar dizlerini otururlar öyle familyalara ayrılmazlar.
(bkz: papua yeni gine kızları)(capslost, 17.09.2007 15:49 ~ 28.09.2007 02:27)
- çıktım dışarı yüz kişiye sordum,bağdat caddesi'ne gittim şaşkınbakkal gulorya cinsin önünde oturdum,beyoğlu,taksim derken kadıköy,bakkalköy,ümraniye dolaştım durdum.
sonuç:
kendini beğenmişler çok fazla,kasılmam lazım diye etrafına bakmadan ilerlerler. bunlar karşıdan gelen kişinin yol vermesini beklerler vermezseniz size çarpar salak der yoluna devam ederler.
sade tipli olanlar var adres sorarsanız kasmadan anlatırlar, ayakkabılarınıza bakmazlar, en süper özellikleri kışın gözlük takmamaları. güzel gözleri görülmekte.
yani diğer illerin kızları gibi çeşit çeşit değil iki tip.
- istanbul gibi karmaşıktır içleri.
istanbul gibi ağır hüzün çöker yüzlerine bazen.
istanbul gibi vefasızdır arada.
istanbul gibi zordur anlaşılmaları çok kez.
istanbul gibi acımasızlardır bazen de.
istanbul gibi nefret edilesidir zaman zaman.
istanbul gibi cazibelidirler.
istanbul gibi güzeldir çoğu.
istabul gibi çirkindirler de bazen.
istabul gibi yaşanmışlık yorgunudur.
istanbul gibi huzur mavisidir bazıları.
istanbul gibi mağrurdur.
ve
istanbul gibi şiirdir.
istanbul gibi aşık olunasıdır.
- istanbul kız çocuklarından istanbul kadınlarına geçiş aşamasındaki, ihmal edileblecek kısalıktaki bir dönemi kapsayan evredeki dişi homosapiensler...
- @66405 nolu giride ne güzel anlatılmış fakat bir ay içerisindeki 747648764584541 deneyime rağmen hala o "kaşar olmayan kız modeli" tarafımdan bulunamamış olup, gözlemlenmemiştir dahi.
not: bir de bir tanesi "sen de istanbullu oldun artık alayına gidersin böyle aferin" dedi bu ne demektir, nasıl bir hayat anlayışıdır?. hani şöyle güzeldi böyle iyiydi bu istanbul kızları? daha önce üzerine hiç düşünmemiştim ama artık ankara kızlarının değerini anladım bu güruh sayesinde.
|