|
|
- bünyesinde en cok profesör bulunduran hukuk fakültesi. türkiye'nin belli başlı hukukçuları ders verir, çoğu istanbul üniversitesi kökenlidir. anayasa, ceza kanunu,ceza muhakemeleri kanunu, medeni kanun, icra/iflas kanunu gibi kanunları hazırlayan komisyonlarda yer almış profesörler derslere girer, suyunuzu çıkara çıkara öğretirler. fakülteye başlamadan önce duyduğunuz "vakıf üniversitelerinde geçmek çok daha kolay." sözünün koca bir yalan oldugunu daha ilk yılda anlarsınız. bütünleme gibi bir nimet yoktur, yaz okulu vardır. ve yaz okulunda kredi başına 200 dolar alınır. yani, ders başına 1200 dolar ortalama. bazı derslerde bu rakam 1800 dolara kadar çıkabilir. tercih etmek isteyenler bunu bilsin ona göre tecih etsin diye söylüyorum. kasıtlı olarak derslerden bırakma gibi bir durum olmaz, haybeden dersten geçirme gibi bir durumun olmadığı gibi. büyük bir süpriz olmadığı sürece ipler sizin elinizdedir. adaletin terazisi iyi işler kısaca.
hukuk fakültesi bir nevi üniversitenin bel kemiğidir. yükselişte olan diğer iki bölüm de; mimarlık ve inşaat mühendisliğidir. daha bir çok bölüm bulunmasına rağmen gerçekten kaliteli eğitim veren 3 fakülte bunlardır.
hocalarla ilişkiler her daim sıcaktır, bir çok problemde mezun olmadan önce de mezun olduktan sonra da büyük bir tevazuyla yardımcı olurlar. koskoca profesörlerin oturup 2 öğrenciye konu anlattığı da olmuştur. mezun olan birini işe yerleştirdikleri de.
yalnız, yeni açılan starbucks'lı, solaryumlu, kuaförlü, oyun salonlu kampüste değil, eski kampüste eğitime devam edilir.* piyasa mekan değildir. piyasa yapmak isteyenler 10 dakikaya bir kalkan servislerle diğer kampüse taşınır.
- bünyesinde yamulmuyorsam mahkeme salonu bulundurmaktadır. öğrenciler burda gerçek bir davada gibi davranmakta, pratik yapmaktadır.
- ders aralarında öğrencilerini kampüsün civarındaki internet cafelerde görebileceğiniz fakültedir. kimisi wow oynar kimisi counter-strike oynar. burada isim verip rencide etmek istemiyorum.
- yök'ün doktora izni verdiği sayılı özel hukuk fakültelerinden biridir.bunun nedeni bünyesinde bir çok tam zamanlı profesör bulundurmasıdır.
|