1997 yılında şirinevler bölgesinde kurulmuş okul.tıp fakültesi dışında bir çok bölüm de eğitim veren okul bir çok eğitim kurumu sahibi olan kültür vakfına ait.bu sene başladığında ise mimarlık ve iletişim bölümlerini yeni binaya taşıyan okul sene sonunda diğer tüm fakülteleri yeni binaya taşımayı düşünüyor.eski bina şirinevler tarafında önden bir giriş arka tarafta ise binalar şeklinde dizilmiş. yeni kampüs oldukça modern bir şekilde ataköy kısmına kurulmuş diğer binaya göre daha fazla üniversite görüntüsü taşımasıda cabası. okulun sağladığı imkanlarda diğer okullardan farksız değil hatta fazlası bile var.bir çok sosyal aktiviteye ev sahipliği yapan okul bundan sonra da imkanlar dahilinde çalışmalarını sürüdürecektir.
eski yerleşkesi de yeni yerleşkesi de e-5'in üstünden olan vakıf üniversitesi. özellikle ataköydeki gelir düzeyi yüksek ama öss puan düzeyi düşük gençleri hedef aldığı aşikar olan eğitim kurumu.
kökleri için (bkz: kültür koleji)
satranç adına yaptıklarını söylemeden geçmek ayıp olur sanırım. bu sene düzenlenen üniversitelerarası satranç birinciliğine ev sahipliği yapmıştır
*satranç bilmeyen öğrenci kalmasın*
(bkz: starbucksta satranç oynamak)
öğrencilerine bu seneki diploma töreninde, mezun oldukları bölümün diplomasıyla birlikte dünyanın hemen hemen bütün ülkelerinde geçerli olacak ikinci bir diploma daha verecek olan üniversite. bu sebeple her sene haziran ayında yapılan kep töreni ekim ayına ertelenmiştir.
bir fakültesinde birçok "eğitmen"in öğrencilerle belaltı kelimelerle sohbet ettiği, diğer birçok eğitmenin de aklının derslerde değil başka değişik aktivitelerde olduğu ve bu nedenle bütün öğrencilere maskara oldukları okulumsudur. tanıdığım bütün öğrencileri de kayıt olduklarına bin pişmandır.
öss tercih zamanında kendileriyle bir alakam olmamasına rağmen bana "sevgili öğrencimiz bıdı bıdı" yazılı bir kağıtla beraber bir kredi kartı gönderen okul. kültür okulları mezunlarına mı yapıyolar anlamadım. zaten o zamanlarda eve broşür vs. göndermeyen bi itü vardı ben de gittim onu seçtim*
ayın 24ünde iktisat bölümüne başlayacağım üniversitemsi.umarım önyargılarım haksız çıkarda mutlu mesut bir 4 sene geçiririm.
edit:hiç fena değil insan alıştıkça sevmeye başlıyor.kampüs biraz küçük ama gerisi iyi hoş...
aslında çok belli etmese de bir çok konuda ilklerin okuludur. üniversite yönetiminin bu konuda özel bir çaba harcadığını düşündürecek kadar enteresan etkinliklere imza atar.
uluslararası kaos ve karmaşık sistemler sempozyumu özellikle ilginçtir. ( http://fen-edebiyat.iku.edu.tr/... ) bir de lisans öğrencilerini de bir şeyler üretmeye teşvik eden öğrenci sempozyumları düzenlenir. bu sene ikincisi düzenlenen uluslararası türk dili ve edebiyatı öğrenci sempozyumu buna örnek gösterilebilir: http://fen-edebiyat.iku.edu.tr/...
bilgisayar mühendisliğinin kesinlikle tercih edilmemesi gereken üniversite, c dersini veren bazı hocaları (zaten bir tane var) piskopatın önde gidenidir, c'yi avucunuzun içi gibi bilsenizde (bkz: abartma) puan kırılacak birşey bulur. bizzat şait olduğum bir örnek;
string editor cinsinden bir ödev verilmiştir, oturup kodlarsınız, hocanın deneyeceği bütün açıkları kapatır ve programı olabildiğince kısa tutarsınız, bu sefer puan kıramayacak diyerek gönderirsiniz ödevi, puanların açıklanacağı gün gelir, hoca puanınızın %50'sini kırmıştır. öğrenci delirmiş, elleri titrer bir vaziyette nedenini öğrenmek ister, hoca programı umursamaz bir tavırla açar (kendiside hatırlamamaktadır bu kadar puan nasıl kırabildiğini) yaklaşık 5 dakika boyunca 10larca açık dener, hiçbirinde başarıya ulaşamaz. kapanış çok orjinaldir, insanı katil eder, "printf("x") şeklinde kullanmışsın, printf( "x" ) olmalıydı."