istanbul üniversitesi işletme fakültesi *  

adana çık aradan

1. 1954'de harvard business school ve ford vakfının desteği ile işletme iktisadı enstitüsü'nün kurulmasına müteakip 1968'de kurulan ülkemizin ilk işletme fakültesidir.1989'dan beri avcılar kampüsünde yerleşiktir.*
    (marooned, 21.07.2004 15:47)
  2. lokasyonu sebebiyle öss puanı giderek düşen ama gerçekten de türkiye'nin en iyi işletme eğitiminin verildiği fakültelerden biri.
    (ben zaten hiç yoktum, 04.02.2007 16:58)
  3. cem özer'in bu okulun oditoryumundaki bir söyleşi esnasında "bizim zamanımızda istanbul üniversitesi istanbul'daydı" diyerek orada bulunan öğrencilerin duygularına tercüman olduğu güzide okuldur.
    (okou99, 28.02.2007 00:28 ~ 02:08)
  4. hürriyet ik, milliyet ik eklerinde atamalar bölümünde her hafta birkaç mezunumuzu görüp, ulen var ya bir gün benim ismimde buralarda anılacak dediğim mezun olduğum okul.
    (sobanın kenarına kıvrılıp uyuyan kedi, 05.03.2007 22:34)
  5. (bkz: istanbul işletme)
    (okou99, 09.04.2007 21:14)
  6. lokasyon olarak çok popüler bir yerde olmasa da, öğrencilerine son derece başarılı bir eğitim verir. akademisyenlerinin birçoğu özel sektörde danışmanlık ve eğitimcilik rolleri üstlenmişlerdir. türkiyenin ilk işletme fakültesidir.
    dikkat çekici bir yanı da piyasa kantini ve otoparkındaki öğrenci arabalarının modelleridir. siyasi kavgaların asla rastlanmadığı bu fakülte duvarlarında ancak hangi barda ne partisi var afişlerini görebilirsiniz.
    (tamdely, 10.04.2007 10:43)
  7. bünyesindeki muhasebe kürsüsü hocaları tarafından çoğunlukla döve döve (ertuğrul burgazlıoğlu, yakup selvi, fahir bilginoğlu) , nadiren de olsa zevkle (göksel yücel) muhasebe öğretilen ama illaki öğretilen okul.
    (okou99, 13.04.2007 03:36 ~ 31.05.2007 00:41)
  8. en özel devlet üniversitesidir. her yer temiz ve güzeldir. beyazıt kampüsündeki gibi siyasal sloganlar burada yoktur. bizim zamanımızda okulu, bulgaristan'a giderken sağda şeklinde tarif ederdik. normal okuyan insanlar bile buradan 7 senede mezun olur. çünkü insanların okula gidesi kalmaz. eğitim öğretim açısından iyidir. profesörleri hocaları hepsi çok değerlidir.
    (lilonet, 23.07.2007 20:37)
  9. istanbul üniversitesi dense de nerdeyse istanbul dışında kampüse sahip fakülte.
    (bahçesinde atların öğrencileri kovaladığı anı asla unutamam )
    (ne okur ne yazar, 28.10.2007 18:11)
  10. metrobüs'ün gelmesiyle bir hayli popüler olacağını düşündüğüm okulum.
    (donkıllıone, 01.03.2008 00:38)
  11. bulgaristan'a giderken sağda olan eski okulum.
    (haarp131, 08.04.2008 11:56)
  12. her ne kadar bulunduğu semte, kampüs içerisindeki imkansızlıklara lanet etsem de garip bir şekilde sevdiğim fakültem.
    sadece kampüsleri güzel yerde diye bir çok üniversitenin aynı bölümünden puan farkı yemiş olması can sıkıcı ama eğitmenleri açısından bir çoğuna posta koyabileceği gerçeği çok aleni.
    (bkz: göksel yücel)
    (bkz: kemal kurtuluş)
    (bkz: aykut berber)
    (bkz: güven ordun)

5-16 mayıs tarihleri arasında kültür kulübü tarafından düzenlenen bahar şenliklerinin de ev sahibidir.
    (kaçınkurbaası, 06.05.2008 14:51)
  13. 5 senelik eğitim öğretimden sonra nihayet başarıyla* mezun olduğum okulumdur.oh be diyorum uzman avı'ndaki ingiltere tarihinden vııı. henry zırtapozu gibi.finansçıları çok nalet,burdan hepsine saygıyla seslenirim.* hiç bir finans dersini bi kerette geçemedim...hep çift dikiş attırdınız bana,aferim size.muhasebeciler gene biraz daha insaflı,onlarda yaptığımız sürpriz çıkışlar oldu beklenmedik duran top organizasyonlarında.* giderayak öğrenci işlerine diploma için fotoğraf gösterttik,çoğaltır,çıkartırız veririz,ekonomik olur hesabı da,9*6 olacakmış sakalsız olacakmış,bu fotoda kirli sakal varmış mış mış ta fış fış.ne lan bu pakize suda köşesi mi miş muş dedik,yönetmelik öyle,uza bakalım hafiften dediler,ayarı verdiler.neyse o kadarını da yaparız dedik,yapcak bi şey olmayınca.kampüste atlar dolaşmıyor artık,yukardaki arkadaş ya baytarlık fakültesi'nde yakın bir beygir tepmesine maruz kaldı da işletme fakültesi'ne sallıyor,ya gözleri aydamıyor.*** fakültede de bu sene koministler nazım'ı anma töreninde alenen manifesto benzeri bir şey dağıtmışlardır,güvenliğe ne ayak diye soranlara izin almışlar bir yerden cevabı verilmiştir.neymiş demek ki okula sırf not toplama zamanları gelmeyecekmişsin,biraz içli dışlı olacakmışsın okulla,o zaman belki herşeyi bilirsin.

gelelim yalak ağızlı kantin görevlilerine.
    bi tane adam vardır içlerinde ismet abi.gerisi yalan arkadaş.bok gibi espri yaparlar,güzel bir kızın yanında seni bu boktan esprilerin yanında malzeme diye kullanmaya çalışırlar kasada bir şeyler almaya çalışırken.sinir olursun durduk yere,hele manita güzelse...

kızları güzeldi be işletmenin.pek vukuatlı bir adam değildik hani de güzeldir kızları.salınırlar endamlı endamlı.hepsi zengindir var ya bir görseniz.hiçbiri burnundan kıl aldırmaz.aman allah'ım ne yıllardı o yıllar.kışın ayazında solaryumlu beyaz paltolu,sarışın kalıp bayanlar.bir ara afalladım,ulan heryerde aynı insanları görüyorum,yanlışlıkla mavi hapı mı içtim,yoksa o fitil miydi de başka bir şey mi yapacaktık?bu soruları kendime sordurtcak kadar çoktu bizde o moda akımında bu kızlar...

herneyse.çok uzun oldu sanırım bu yazıyı pek okuyan çıkmaz.ha okuyan çıkarsa da bu saatte çıkmaz o başka.mezuniyet iyi birşeymiş be.yine de özleyeceğim seni be okulum.ister edirne tabelasıyla yanyana olsun mevkisi,ister okulum uzasın,ister manitam benden ayrılsın.gene de mutluyum ben istanbul işletme.gene de mezunum.özlemle hatırlanacak yıllar bahşettin bana,sağolasın.

ha bu arada işletme fakültesi futbol takımı fakülteler arası futbol şampiyonu olmuş bu sene,bakmayın yani işletmecidir,anca kurar,geliştirir,satar demeyin,iyi de futbol oynarlar haberiniz olsun.günün birinde yolunuz avcılar kampüsüne düşerse(bu kısmı neden eklediysem,şirinlerin gizli sığınağını arayan gargamele selam gibi oldu sanırım)bu fakülteye uğrayın,merak etmeyin,eskisi gibi kimlik de sormuyorlar,girin bi dolaşın...
    (donkıllıone, 12.07.2008 03:14)
  14. birdaha işletme okusam okuyacağım tek yer.evet böyle bir kültür oluyo mezunlarda.en büyük sorununun avcılar kampüsünde olmasıdır.ancak bunun neticesinde küçükçekmece gölü kıyısındaki koca kampüste mühendislik, veterinerlik fakülteleri ve spor akademisi ile at koşturabiliyosun(ki bu imkanda hakikatten veterinerlik fakültesinde var.)ferah bir ortamı var yani.ayrıca metrobüs de bu sorunu büyük ölçüde çözmüştür.

öğretmen kalitesini işe başlayınca ve ders aldığınız hocaları söyleyince karşınızdakinin yüz ifadesinden daha iyi anlıyosunuz.

fakülteye işletme öğrencisi harici kimsenin alınmaması hatta kapıdaki bekçilerin yüzüne bakarak işletme okuyup okumadığını anlaması(adamlar hakkaten anlıyolar be.) enterasan hoşnutluklardan.özel hissediyor kendini insan.

ilkbaharda bahçedeki nüfusun içerden daha fazla olması; işletme,kültür ve spor kulüpleriyle sosyalliğinize sosyallik katan,yaz şenliğini üniversite olarak değilde fakülte olarak fakültenin önünde düzenlemeye gücü yeten,eğitim olanakları bakımından her türlü imkana sahip bir fakültedir.

şehir dışından gelen öğrenciler genellikle kalite/fiyat oranı >1 olan kampüs içindeki yarı özel yurtta 1 sene çevre edindikten sonra avcıların "avcı" emlakçılarından en az hasarla kendilerini kurtarıp buldukları eve çıkarlar.işte hayat ondan sonra başlar asıl.iddia ediyorum ömrünüzün en güzel 4 senesi (5 veya 6'da olabiliyor ama zor bi durum.) olacaktır.olmuştur.

okurken çalışma imkanımız olmuştur.hala varmıdır bilinmez.ama sistem değişikliğinden dolayı artık "eşşek bağlasan o bile mezun olur" durumları artık mümkün değilmiş.o yüzden normalde 6 derslik bir dönemde 13 ders alıp okulu sadece son dönem kasıp bitirmek mümkün olmayabilir.

türkiye'nin ilk işletme fakültesi olma özelliğine sahiptir.faydası yönetsel anlamda ortaya çıkıyo,eğer idareciler kaliteliyse tabi.bizim zamanımızda tekti.ama artık özerkliğini ilan etmiş ve iibf'den kopan birçok işletme fakültesi mevcuttur.
    (not so serious, 16.08.2008 13:19)
  15. metrobüsün yapılması ile e5 trafiğinden bir nebze sıyrılmış şeklide ulaşmanın mümkün olduğu avcılar kampüsünde bulunan fakültedir. avcıları sevme sebebidir. kampüs eskiden dutlukmuş sanırsam zira hala bir ova, bir tarım alanı edası taşımaktadır. öyle ki kampüste at görmek mümkündür.

(bkz: based on a true story)
    (splendid, 26.09.2008 21:52 ~ 22:26)
  16. benim gibi aynı üniversitenin hukuk fakültesinden gelmiş biri için duvarlarının temizliği insanı şaşırtan bir fakülte. hayır bir tane mi siyasi afiş olmaz kardeşim. bizim fakültede kışın yerler kaymasın diye hizar tozu dökülürken, burada ciddi ciddi kaydırmazlar falan vardı iki yıl önce. ayrıca kaliteli bir eğitimin veriildiği fakülte. akademik kadrosu da oldukça zengin.
    (löpürgül löpürcan, 26.09.2008 22:58)
  17. rektörlükten gelen yazıyla işletme kulübü'nün ve kültür kulübü'nün kapısına kilit vurmuş fakültedir.
    (kaçınkurbaası, 22.11.2008 21:12)