|
|
- istanbul büyükşehir belediyesi tarafından sağlıklı bir şekilde, el değmeden üretilen ve fırın ekmeğinin neredeyse yarısı fiyatına satılan ekmek.
- fiyatından öte lezzetinden dolayı alınan, misler gibi ekmek çeşidi.
- bir çok fırının ekmeğinin bir kaç saat içinde bir kaç günlükmüş gibi bir hal almasına karşın, ertesi sabaha dahi taze kalabilen, üstüne üstlük kizartinca başka hiç bir ekmekte alamadığım kadar güzel tadlar aldığım ekmek
- belediyenin başardığı en iyi işlerden biri. birçok fırın ekmeğinden çok daha lezzetli, krem peynir ve domates ile birkaç dakikada tüketilebilen ekmek.*
- küçüklüğünden dolayı hep sandviç ekmeği zannedilen ekmek türü. sandviç ekmeğine benzemesinden dolayı heralde acaip lezzetli sandviçler yapılır bunla. bayatı bile güzeldir.
- kızartınca daha bir lezzetli olur.hiçbir fırın bu ekmeğin lezzetine erişememiştir.ayrıca çok daha sağlıklı koşullarda üretilmektedir.
- kimisine göre lezzetinden kimisine göre fiyatından kimisine göre ise bütünlüğünden (çok kırıntısı olmuyormuş)tercih edilen ekmek.
- fırınlarında zeki alasya ve metin akpınar'ın çalıştığı yönünde ciddi endişe uyandıran kuruluşlardır. resimde, yenmekten son anda kurtarılmış bir ayakkabı değil ekmek görülüyor:
http://img246.imageshack.us/...
- istanbul'da gerçekten güvenilir ve temiz ekmek fabrikası..
bizzat gittim gördüm unundan tuzuna kadar ince eleyip, sık dokuyorlar...
ayrıca ucuz; ama bazı semtlerde yok büfeleri...
nişantaşına büfe koyacaklarına, samandıraya koysunlar daha çok satar, eğer öyle bir kaygıları varsa..
ellerinize sağlık...
- dün fabrika satış mağazasını gördükten sonra beni acaba daha ne kadar ucuz satabilir bedava mı veriyolar acaba diye düşünürten ekmek şeysi...haa lezzetli midir lezzetlidir ona laf yok.yurdum insanının bütçesine uygundur orası da asıl konu.
(bkz: ben bunu dün gördüm)
- belediyeler tarafından özel fabrikalarda üretilen ,halkın ekmek ihtiyacının normal ekmeğe göre daha uygun bir fiyatla karşılamasına yardımcı olan ekmek türüdür.
- levent metrosu'nun metrocity çıkışında modern, ışıklı bir dükkânın içinde gördüğümde, akıbetinin "simit saraylarındaki simitlere" benzediğini düşündüğüm ekmek.
- doyurucu etkisinden dolayı tercih ettiğim ve birçok fırında nasıl yapıldığını bilmediğim ekmeği almak yerine tüm elitist kişiliğime rağmen hiç üşenmeden sıraya girip aldığım ekmek. diğer ekmekler paket itibariyle büyük görünüyor ve içi boş oluyor ve saman yemiş gibi hissettiryor ama halk ekmek öyle mi? hem doyurucu hem sağlıklı hem de ucuz.
(bkz: reklam tadında giri girmek)
|