o tarihlerde istanbul'da olsaydım kesin katılırdım dediğim etkinlik. hayır gay değilim. sırf cinsel eğilimlerinden dolayı dışlanan, aşağılanmaya çalışılan, dünyada cehennemi yaşatmaya çalışılan bu insanların yanında yer almak isterdim sadece.
arada illa ki yavşayan erkekler olacaktı, ama vampir değiller ki boynumu ısırıp kanımı emsinler... tek istedikleri, biz heteroseksüellerin dişi ve erkek arasında yaptığı zararsız bir aktiviteyi erkek erkeğe yapmak. o durumlarda da güzellikle "benden sana iş çıkmaz şekerim, ben dişilerle ilgileniyorum" dedin mi daha fazla ısrar etmiyorlar. lezbiyenlerin de zaten benimle alakası yok. ha arada sapıtıp da pipisini falan açan olursa ona bişey diyemem bak. çeviririm kafamı, başka yere bakarım.
neyse, mesele bu insanların ne kadar
horny oldukları değil. orada cinsel kimliklerini ön plana çıkartınca ortam ister istemez cinsellik kokmaya başlıyor, normal. şayet biz de "heteroseksüel onur yürüyüşü" yapsak sapıtmaz mıyız? yanımızda getirdiğimiz sevgilimizi herkesin içinde öpmek istemez miyiz? daha geniş çiftler herkesin içinde sevişmeye kalkmaz mı? bilemeyiz, çünkü biz öyle bir yürüyüş yapmaya gerek duymuyoruz. çünkü toplumda çoğunluğu oluşturuyoruz, haliyle kuralları biz koyuyoruz.
ama "karşı cinsle ilgilenmeyen bizden değildir" deyip dışlamak, hele hele "vurun ipneye!" şeklinde bir yaklaşım sergilemek hiç hoş değil. cinsel kimlikleri dışında onların bizden bir farkı yok diyesim geliyor, ama var. onlar bir kere daha en başında; "kızlar erkeklerle, erkekler kızlarla sevişir" şeklindeki dünyanın en büyük tabularından birini yıkmışlar. bu insanlardan, kendilerini daha küçük tabularla kısıtlamalarını bekler misiniz? kısıtlamalardan, yüksek duvarlardan, gereksiz yüklerden tamamen uzak; son derece renkli ve dolu bir hayat yaşıyorlar. hatta kıskanıyorum onların bu neşesini görünce. ben daha bir sakal uzatmak için ailemden tepki gelir mi diye düşünürken, sevmediğim bir okulu bitirmeye çalışırken, onlar
dünya sikime eyfel götüme modunda yaşıyorlar hayatlarını.
aslında onlardan çıkartılacak çok ders var homofobikler için. öyle iğrenerek bakıp da kafalarını çevireceklerine, keşke biraz izleyip de yaşamak gerçekte nasıl bir şeymiş görebilseler...