8 yıl boyunca bahçesindeki parmaklıklara bakıp "bigün büyüyüp buradan kurtulacam" diye hayaller kurduğum, o gün geldiğinde de birkaç sene daha okumak için can attığım, bana ne çok şey kattığını her gün biraz daha fazla farkettiğim canım okulum..
8 seneyi almanca öğrenmeden bitirme başarısını gösterdiğim okul.. ayrıca eminönü'ne iş düştüğünde otopark olarak kullanılabilir, aydınlatmalı halısahası ve kapalı spor salonundan sonuna kadar yararlanılabilir...
mezun olan çoğu öğrencisinin gurur duyduğu okul. erkek lisesi olarak hala hatırlandığı için kızların oradan mezun olunca bilmeyenler tarafından şaşkınlıkla bakılan, anlaşılamayan yer!
sınavlarda mürekkepli kalem kullandıran, hata yapınca bu hatanın üzerini çizmek yoluyla kapatıldığı ve yapılan bu yazım hatalarından öğrenciye puan kaybettiren okul. öğrencilere yapacakları işi önce planlayıp iyice düşünüp sonra yapmalarını öğretmek amacıyla bu yolu seçmiş, alman ekolünü takip eden lise.
hergün çevresinde turladığım,asırlık ağaçlarıyla ve muhteşem görünümüyle zamanında bana kök söktüren,ama asla unutamayacağım yer.ilkokul yapıp da manzaramızı kestikleri için hala küfrettiğim lisem
8 senemi geçirdiğim,bana hayata dair bildiklerimin çoğunu öğreten eğitim yuvası.kimi hocaları insanı almanlardan tiksindirse de,gene o almanlar sayesinde düzgün bir ortaöğretim verdiği kesindir.
yaşanılan anların güzelliğinin zamanla anlaşıldığı ve bir daha yaşanamayacağı, soorasındaki ortamalrın tat vermediği, her türden insannın barındığı, karizmasının bi ömür süreceği, lanet edilen alman hocalrın bile özlendiği(bu abartı oldu), her gördüğünüzde özlemle baktığınız,binasında çekilen dizi,reklam, klip tarzı şeylere küfredilen okul
bugünlerde öss başarısı,kültürel veya bilimsel anlamdaki çalışmaları,eğitimi ile haberlerde gözükmek yerine,müzik kanallarının vazgeçilmezi olmuş okulum.tamam klip çekimine izin verilmesi,bu şekilde kaynak aktarılması güzel ama,müdür bey biraz abartmadık mı acaba bugünlerde?
sonuç olarak istanbul lisesi türkiye'nin en kaliteleri liselerinden biridir ve sebebi ne olursa olsun hakan altuğ,serdar ortaç,petek dinçöz gibi bilimum gereksiz insanın adıyla beraber anılmamalıdır.verdikleri 300-500 milyon'a bu kadar ihtiyacı var mıdır bu okulun?kurulan bozulan setler yüzünden binanın tarihi dokusu zarar görürse bu 300-500 milyon bizi kurtarır mı?öğrenciler okullarını bu şekilde müzik kanallarında görmekten memnunlar mı?
gerek müdür bey,gerek eski yeni milli eğitim bakanlarımız,soracak çok fazla sorunuz var kendinize.ama en önemlisi bence şimdiki istanbul lisesi'nin neden 9 sene önceki istanbul lisesi'nden bu kadar farklı olduğu?şimdiki orta eğitimin,neden 9 sene öncekinden çok daha kalitesiz olduğu?
siz bu ülkenin geleceğiyle oynuyorsunuz,ama bu gençler bunu unutmaz emin olun.
8 sene boyunca (her ne kadar şuanda bu süre kısalmış dahi olsa) öğrencilerine bir parça alman kültürü aşılayan ama öğrencilerini aynı süre zarfında muhittin, necati yada baki gibi delikanlı! hocalarla tanıştıran bir okuldur da.sonuçta çok enteresan bir türk-alman karışımı oluşur.