8 yıl boyunca bahçesindeki parmaklıklara bakıp "bigün büyüyüp buradan kurtulacam" diye hayaller kurduğum, o gün geldiğinde de birkaç sene daha okumak için can attığım, bana ne çok şey kattığını her gün biraz daha fazla farkettiğim canım okulum..
8 seneyi almanca öğrenmeden bitirme başarısını gösterdiğim okul.. ayrıca eminönü'ne iş düştüğünde otopark olarak kullanılabilir, aydınlatmalı halısahası ve kapalı spor salonundan sonuna kadar yararlanılabilir...
mezun olan çoğu öğrencisinin gurur duyduğu okul. erkek lisesi olarak hala hatırlandığı için kızların oradan mezun olunca bilmeyenler tarafından şaşkınlıkla bakılan, anlaşılamayan yer!
sınavlarda mürekkepli kalem kullandıran, hata yapınca bu hatanın üzerini çizmek yoluyla kapatıldığı ve yapılan bu yazım hatalarından öğrenciye puan kaybettiren okul. öğrencilere yapacakları işi önce planlayıp iyice düşünüp sonra yapmalarını öğretmek amacıyla bu yolu seçmiş, alman ekolünü takip eden lise.
hergün çevresinde turladığım,asırlık ağaçlarıyla ve muhteşem görünümüyle zamanında bana kök söktüren,ama asla unutamayacağım yer.ilkokul yapıp da manzaramızı kestikleri için hala küfrettiğim lisem
alman mantığıyla-türk zekasının birleştiği enteresan mezunlar veren okul.
efsane hocalardan benim bittermann'ı tek geçeceğim, bazı alman hocalarının türkleşip, bazı türk hocalarının da almanlaştığı, ortak noktası zeka olan gençlerin okuduğu, düşünmeyi öğreten güzide orta öğretim kurumudur.
bu sene 119. yıl mezunlarını vereceğini tahmin ettiğim, anlı şanlı lise.
8 senemi geçirdiğim,bana hayata dair bildiklerimin çoğunu öğreten eğitim yuvası.kimi hocaları insanı almanlardan tiksindirse de,gene o almanlar sayesinde düzgün bir ortaöğretim verdiği kesindir.