|
|
- frp'yi* yemiş bitirmiş bir grup tarafından* yapılmış çoook güzel oyun. irklar olarak, öğrenci, öğretmen, orospu vs silahlar olarak ise taş, sivri taş, sopa, t-cetveli, tüf tüf vs vardı. büyüler vecize olarak geçerdi. her vecize bir miktar damak puanına mal* olurdu. vecizelerden örnek olarak; sen bir ceviz ağacısın*, sena öl*, sus ağzına biber sürerim*, koşun lan koşun* gösterilebilir...
(ungoot, 06.06.2004 23:28 ~ 23:29)
- (bkz. verecek ışığı olmayan karanlığı sever)
(skuba, 06.06.2004 23:34)
- mecidiyeköy'de bir otoparkta fitbol oynarken topları bodruma kaçan bir grup öğrenci buraya girer, boyut kapısına denk gelirler ve olaylar gelişir.
oyunun kurulum dosyasını buradan edinebilirsiniz diye duydum, frpnin ve frpcinin dostu, phriksos'un yalancısıyım.
http://www.stillpsycho.net/...(azureel, 06.10.2005 22:05 ~ 07.10.2005 16:07)
- (bkz: istanbul'un altındaki tüneller)
- ilk bölümü olan "lale savaşçıları"nın amiga500 ve pc sürümü yapılmış olan, müthiş komik ve eğlenceli türk malı oyun.
otoparkta gezerken karşılaşılan hayaletin "korkmayın lan, senaryonun burasında bi bokluk olmuş ondan beni gönderdiler" diyişi, kamp yapıp dinlenmeye çalışırken afakanlar (ayaklı domates olarak resmedilmişlerdi) basması ve *teslim olmayı kabul eden kralın dilini sokan eşek arısı barbaros... bir de "anten!" diye bir vecize vardı ki kurban "ben gariban bir antenimmm" diyip olduğu yere çakılırdı.
oynanabilirlik açısından incelediğimizde zaman olayı biraz ilkel kalıyor, zira dakikalar adım attıkça geçiyordu. bu durumda örneğin akşam olup da stadyumda kilitli kalırsanız çıkabilmek için sabah olana kadar deli danalar gibi koşturmanız gerekiyordu. yolda bir düşman ile karşılaşma durumlarında ise oynanma şekli falloutun hemen hemen aynısıydı (yani sırayla savaşma*). kişiler için de can puanı* ve damak puanı* dışında açlık, yorgunluk, moral gibi etkenler sözkonusuydu. ayrıca istanbul haritası üzerinde arabayla yapılan gezintiler de fallout'a çok benziyordu. ya da fallout buna benziyor...
- rivayete göre bir kış çok kara geçer ve istanbul boğazı donar...
- (bkz: şahmaran)
- karakter yaratma konusunda kendine özgü puanlamaları olan güzide oyun.pek çok frp de standart olarak bulunan güç,dayanıklılık gibi puanların yanına istanbulluluk,yüzsüzlük gibi başta gudik gözüken,ancak oyun ilerledikçe değeri anlaşılan ve oyunu zevkli hale getiren statlar da mevcuttur.
- oyundaki en sevdiğim vecize "gel babana" idi.
(bkz: taunt)
|