istanbul deniz otobüsleri. yönetimi son zamanlarda iyice savmış vaziyettedir. yalova-yenikapı feribotlarına ayakta yolcu almak, habersizce istinyeden yolcu almadan geçip gitmek gibi hıyarzan eylemlere izin verilmektedir.
bandırma-yenikapı arasını 2 saate indiren, çok başarılı bi olay. özellikle feribot olan tiplerinin içi muhteşem güzellikte. yiyecek-içecek fiyatlarının yanına yaklaşılmıyor, o ayrı... ayrıca yenikapı terminali istanbulda okuyan bandırma gençliginin buluşma noktası haline gelmiştir.
hernekadar bakırköy-kadıköy arasını 20 dakikada gitsende bakırköy iskelesine yanaşması 10 dakika aldığı zaman istanbul deniz otobüsü kaptanı baya küfür yer..ama herşeye rağmen istanbul trafiğinden kurtulmak için harika bi yoll.. ama deniz dalgalı olduğundada uçuklatıo dikkatt....
şehir hatları vapurlarını bünyesine katan, ancak iskelelerde badana boya dışında başka bir şey yapmayan ve semirdikçe semiren şirket.
bu şirkete laflar hazırladım ve söyleyeceklerim var:
1. komple personeli kapı dışarı ettiniz ve yerine, asgari ücretle çalışmayı kabullenen tek istihdam grubu olan; iki kelimeyi bir araya getiremeyen, hiçbir hizmet içi eğitimden geçmemiş, kalifiye olmayan insanlarla doldurdunuz. aha söylüyorum; kalifiye personel istiyorum; işini bilen, güler yüzlü ve eğitimli.
2. iskeleleri yalnızca boya badanadan geçirdiniz, ama içine bırakın klimayı filan havalandırma bile koymadığınız için insanları yaz gününde ter içinde, kış gününde havasız ve soluksuz bıraktınız. salonların elden geçirilmesini, yetersiz olanların yeniden yapılmasını ve bütün salonların klimalı ve havalandırmalı olmasını istiyorum. hem de hemen istiyorum.
3. bütün vapurları değiştireceğinizi söylediğiniz halde "anket yaptık, insanlar değişmesin istiyor" ayağına yatıp yüksek karlılığı sürdürerek alacağınız gemilerin parasını önce kazanmaya karar verdiniz. evet, ben de şimdiki gemilerin, özellikle paşabahçe'nin seferde kalmasını istiyorum, ama hızlı geçişler için yeni gemiler de istiyorum. hem de hemen istiyorum.
4. özellikle eminönü iskelelerindeki yoğunluğu göz ardı edip kalkış zamanından iki dakika önce gemi yanaştırmayı adet haline getirdiniz. insanları paket gibi küçücük ve havasız salonlara sıkış tepiş doldurmak ve penguen yürüyüşlerini seyretmek size eğlenceli geliyor olmalı. bir de utanmadan "sıkışalım, dışarda bekleyen var" anonsları yapıyorsunuz. allahın gerzekleri; o vapuru önceki vapur kalktıktan hemen sonra yanaştırsanız da insnlar birbirini ezmese olmuyor mu? aha söylüyorum; kalkış zamanına iki dakika kala vapur yanaştıran zihniyetin ağzına sıçayım; rahat rahat bineceğim şekilde ayarlanmış seferler istiyorum. diğer insanlarla sıkış tepiş bir arada durmak istemiyorum.
5. bütün seferlerde rahat rahat sigara içebileceğim alanlar istiyorum. oturma bölümleri önünde çantamı, çayımı, kahvemi koyabileceği sehpalar istiyorum. özel şirket değil misin? ben de müşteriyim ve para ödüyorum, yapacaksın. "ben anket yaptım, insanlar sigara içilmesin istiyorlar" diyenin yaptığı anketin soru kağıdını münasip bir yerine duhul etmesini bilirim. hava alanlarında bile sigara içme bölümü var. karşıya geçmek için vapur dışında seçeneği olmayanların, sigara içmek gibi yasal bir hakkını elinden alamazsın, ağzına sıçarlar adamın.
6. bütün bunları hemen yapamayacaksan, "para kazanayım da zamanla yaparım" diyorsan, çok afedersin, "bi siktir git çay koy" diyorum. bırakın kardeşim o zaman bu işi, yapacak olanlar işletsin.
şehir hatları vapurlarını aldıktan sonra hemen hemen tüm personeli genç ve güleryüzlü olanlarla değiştirmiştir. ancak bu arada acemi kaptanlar da almıştır. yanaşmak konusunda sorun yaşarlar zaman zaman. (bkz: caddebostan vapuru)
iskelelerin hemen hepsine güzel birer makyaj yapılmıştır. daha güzel görünümlü yapılırken şirket imajını** yansıtacak renkler seçilmiştir. bunun yanında karaköy iskelesinde iskelenin bir tarafı baştan inşa edilmekte ve barbaros hayrettin iskelesi de baştan ina edilmektedir. iskeleler ile ilgili altyapı çalışmaları mevcut olup çeşitli düzenlemeler de yapılamktadır. (bkz: beşiktaş)
şehir hatları vapurları işçilerinin "tüm vapurları jilet yapıp yeni deniz otobüsleri alacaklar" iddialarına rağmen eski vapurları kullanma kararı almışlardır. ve bunu uygulamaktadırlar.
yoğunluk saatlerinde 15 dakikada bir yanaşıp yolcu indirip bindiren vapurların biri kalkmadan bir diğeri gelmektedir bazen. bu durumda düdük çalıp alemin kafasını sikerler.
tüm vapurların zaten baş açık mevkisi sigara içenlere gösterilen bir yerdir. ancak insanlar her açık mekanda içmeye meraklıdır... iç mekanlar da genellikle eski ve göze kötü görünmektedir. ido devraldığından beri buralar için göze görünür bir çalışma yapmamıştır.
aaaah ah... eskiden her dakka elinde tepsisiyle taze konulmuş çayları getirip götüren adamlar vardı. şimdi ayda yılda bir çıkıyor biri çay servisine...
istanbul deniz otobüslerinde yazın herkes camdan bakma durumuna göre bir yandan kesin tutulur.en az 45 dakikalık yolculuk ve yazın üşüten klima.katil ido!2 gün her adımda ağlamam 1 yana kaç yüz milyon hastane masrafı yaptım kendisi yüzünden.
sunmuş olduğu wireless internet hizmeti ile beni benden almış, feribot iskeleye yanaştığı zaman bekleme salonundan güçlü bir anten ile gayet güzel sinyal yakalayabildiğiniz şirket
karaköy ve eminönü deniz otobüsü iskelelerini kaldıran, nasıl olsa kabataş'ta tramvay, füniküler ve deniz otobüsü var, karşıya geçmek isteyen herkes önce kabataş'a gitsin, ordan istediği yere gider, kadıköy-eminönü arası deniz otobüsü ile on dakika sürüyor, fazla rahat en iyisi ben bu seferleri de kaldırayım herkes eminönü'ne 20 dakikada vapurla geçsin diye düşünen şirket.
sitesinde fare imleci ile sağdan soldan yunusların zıplaması ne yazık ki iptal edilen seferler sekmesini çalışır hale getirmiyor, yine bu teletabi şirinliği esanslı profesyonellik müşteri hizmetleri (444 44 36) aranıp 6 tuşuna sertçe basıldığında iptal edilen seferleri duyurmak yerine telefonun esrarengiz bir şekilde hattan düşmesine derman olmuyorlar.
pendik-yalova hattı otobüslerini modern dizaynından dolayı takdir ettiğim kuruluştur, bu hatta iki adet deniz otobüsü vardır ki tek olumsuz yön hattın birisinin isminin recep tayyip erdoğan otobüsü olmasıdır
şu an verdiği erör'e bakarak, web sitelerini coldfusion altyapısıyla hazırladıklarını fark ettiğim kuruluş. abi coldfusion mu kaldı, kim kazıklıyor bunları anlayamıyorum.