istanbul da sonbahar   

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. teoman şarkısı.. cumartesi geceleri yurda dönüş yolunda, tenha gümüşsuyu yokuşunda düet şeklinde söylenmesi zevkli hüzünlü bişey.
    (napoleon, 27.03.2005 17:01)
  2. istanbul'u bir de öyle yaşamak... delice bir rüzgar eserken,boğazın kıyısından karşıyakaya bakmak... bakabilmek...
    (karde, 16.10.2005 19:52)
  3. newyork ta sonbahar dan ve daha pek çok sonbaharlardan taşıdığı ağır hüzünle, anıları daha bir depreştirmesiyle ayrılan, sarılıklı, yorgun mevsim... (bkz: wake me up when september ends)
    (the nova, 16.10.2005 20:15)
  4. istanbul'un en güzel mevsimi...
    boğaz izlemek ayrı bir keyif verir insana,havası bazen güneş,bazen yağmur,hafif rüzgar,hafif soğuk,yanında sevgilim,bir de içkim varsa deymeyin keyfime...
    (spooky, 16.10.2005 20:24)
  5. istanbul'da nedense yazdan direk kışa geçildiğini düşündüğüm için pek hissedemediğim mevsim.
    (böcek, 17.10.2005 21:26 ~ 18.10.2005 16:42)
  6. istanbulda kış kadar soğuk geçip, beni 4 gündür yatağa bağlayan hastalık sebebi.
    (selenikom, 17.10.2005 21:29)
  7. ankaradan takip edilmesi hüsran veren mevsim. zira burdan çok acıtıcı oluyor...
    (luxury of tears, 24.10.2005 22:52)
  8. sarı yaprakların titrekliğinde hissedilen yalnızlıktır.
    (perdue, 24.10.2005 23:39)
  9. pek zevklidir istanbulda sonbahar, her yerde olduğu gibi.diğer yerlere göre biraz kısa biraz anlaşılmaz bazen.. boğazdan geçerken her renk ağaç , biraz yağmur biraz güneş.. insanlar geri gelmiş,aradığın aradığın yerde. yazın bunaltıcı-yapışkan günleri geçmiş. yolda yürürken can sıkılınca yaprakların üstüne basa basa yürümek gibi ulvi bi görev belirmiş... istanbul güzel yer, sonbahar güzel mevsim, âlâ.
    (dibap, 29.12.2005 23:33)
  10. bir karga yol kenarında mı dersin
    bir sestir kulağında rüzgar
    her halimden bellidir seni özlediğim
    istanbulda sonbahar
    martılar mı tek hakimi göklerin?
    kapatıverir bulutlar her tarafı ansızın
    yapraklar da konunca omzuna
    bilirsin ki gelmiştir
    ve yine karamsar havalar
    çocukların çığlıkları arasında bir sessizlik
    yolun belli sen de yolda
    ağır ağır uzanırken adımlar
    bir garip nesildik çarşımızda
    abilerin arkasından yürüyen
    ve hep bir ağırlık vardı adımlarımızda
    koşarken bile istanbulda
    bir garip akşamüstü ve bir garip bendeniz
    acılarla savaşırken talihsiz bedenimiz
    bir reüzgar uğulduyor şarkısını söylüyordu
    bir kuş yukarıda ta yukraıda bakarken geçip gidiyordu
    istanbulda sonbahar
    (varolmayan şövalye, 29.12.2005 23:43)
  11. istanbulda her mevsim güzeldir ama sonbahar farklıdır sonbaharda asıl izlemek gerekir bu şehri çünkü bu şehre en çok sonbahar yakışır çünkü sonbahar hüzün demektir ve istanbul içinde hüznü saklayandır
    (sorunsal, 05.09.2006 22:34)
  12. istanbul yollarının bozukluğundan sonbaharda istanbulda yağmur yağdığında kaldırımda yürürken arabaların sıçrattığı yada fışkırttığı kirli sulara maruz kalmak kötü yanı.romantizme kapılıp istanbulda sonbaharda yağmur altında özellikle sağanak altında istanbul caddelerinde yada sokaklarında yürüyüşe çıkmak çamurlu suya maruz kalmayı gözönünde tutmayı gerektirir.neyapalım gülü seven dikenine katlanır...
    (husatin, 05.09.2006 22:48 ~ 22:49)
  13. mevsim rüzgarları ne zaman eserse
    o zaman hatırlarım
    çocukluk rüyalarım
    şeytan uçurtmalarım
    öper beni annem yanaklarımdan
    güzel bir rüyada
    sanki sevdiklerim hayattalarken hâlâ

akşama doğru azalırsa yağmur
    kız kulesi ve adalar
    ah burda olsan çok güzel hâlâ
    istanbul'da sonbahar

her zaman kolay değil
    sevmeden sevişmek
    tanımak bir vücudu
    yavaşca öğrenmek
    alışmak ve kaybetmek

istanbul bugün yorgun
    üzgün ve yaşlanmış
    biraz kilo almış
    ağlamış yine
    rimelleri akıyor

kız kulesi ve adalar
    istanbul'da sonbahar
    kız kulesi ve adalar
    istanbul'da sonbahar
    (culdesac, 29.10.2006 02:17)
  14. (bkz: her zaman kolay değil sevmeden sevişmek)
    (excalibur, 16.02.2007 21:08)
  15. (bkz: istanbul u canlı varlık gibi görmek)
    (kunduz, 29.03.2007 18:46)
  16. iklimlerin değişmeye başlaması ile kabusa dönüşmüş olandır, sabah sıcak, öğlen kar, akşam don, sabah gün tarzı bir döngüye gebe olan mevsim haline geçmiştir.
    (tulkas, 20.04.2007 11:50)
  17. istanbul'da yaşamak için en güzel mevsimdir. nem yüzünden nefes alınamayan gecelerden, oturduğunuz yerde döktüğünüz şıpır şıpır terlerden sonra ilaç gibi gelir sonbahar havası. belki, trafik daha fazla sinirlendirir insanı. hele de yazın, tatilcilerin terkedip gittiği istanbul sokaklarının servis araçlarıyla dolu olması dayanılmazdır. ama tahammül edemeyeceğiniz tek şey de budur. hele eylül ayoının sonlarına kadar bir yakadan öbür yakaya vapurla geçerken, dışarıda oturup, artık yavaş yavaş içinizi de soğutmaya başlayan sonbahar havasını ciğerlerinize çektiğinizde, işte o zaman yaşadığınız şehrin istanbul olduğunu ve onun güzelliklerini fark edersiniz...
    (belmonte, 21.07.2007 23:38)
  18. nil karaibrahimgil'in coverladığı, güzel bir istanbul ve teoman şarkısı.
    (sezenehir, 14.02.2008 16:53)
  19. nil karaibrahimgilin teomandan katbekat güzel söylediği şarkı.
    (chericheri, 27.03.2008 14:49 ~ 14:50)
  20. annesini yitiren arkadaşımın, ''öper beni annem, yanaklarımdan... güzel bir rüyada, sanki sevdiklerim hayattalarken hala...'' kısmında tekrar tekrar hüzünlendiği için artık dinlemekte zorlandığım şarkı.
    nil de sıçmış batırmıştır güzelim şarkıyı söylemeden edemiycem.
    (raspberryswirl, 30.07.2008 15:24)
  21. istanbul'a yazılmış en ince, en hüzünlü şarkılardan biri.
    (peyniraltısuyutozu, 30.07.2008 15:40)
  22. kendi şehrine dönmüş olan ve özlenen sevgiliye ithaf edilebilecek şarkıdır.

"akşama doğru azalırsa yağmur
    kız kulesi ve adalar
    istanbul'da sonbahar"
    (şekspirin sonesi, 31.08.2008 03:07)
  23. "evimi özledim, odamı özledim, kedimi özledim, şehrimi özledim, denizimi özledim, karaköy'de çay içmeyi özledim, parka çıkan o patika gibi yolda her yeri kaplayan yaprakların üzerinde yürümeyi özledim, çatıya vuran yağmurun sesini özledim, yağmurun altında sığınacak bir saçak bile bulamayıp ıslandığım o günü özledim, üsküdar'a gidip kızkulesinin karşısında dondurma yediğim zamanları özledim, otobüs beklerken "dolu gelmesin nooolur" diye düşündüğüm yorgun okul çıkışlarımı özledim, arkadaşlarımı özledim, ailemin eski halini özledim, mutlu olduğum günleri özledim, 10 yaşımdayken sahilde babamla şeytan uçurtması uçurduğumuz günü özledim, gazete kağıdı ve dikiş ipliğiyle bana yaptığı uçurtmaları özledim, annemin bana ördüğü atkıları özledim, annemin dizi izlerken "çekil önümden" demesini özledim, "çabuk iç o sigarayı baban görmesin" demesini özledim, "sana şunu aldım bunu aldım" demesini özledim, "kızımın kokusunu özledim bu gece benimle uyu" demesini özledim."

böyle bir şarkı. özletiyor.
    (usako, 19.10.2008 02:03)
  24. bahar her daim güzeldir istanbulda, son olmuş ilk olmuş pek farketmez. bu iki kelimenin bir araya gelmesiyle oluşan güzellik, teoman gibi birinin bile güzel şarkı yapmasına vesile olmuştur vaktiyle.küresel ısınma denen son yılların en büyük gündem maddesinden ( bu aralar global kriz daha meşhur ama küresel ısınma daimi sevdamız oldu bir kere onun yerini kimse tutamaz ) dolayı kasım ayının ilk günü gayet güneşli, ılık bir şekilde selamladı istanbulu, ama hala birşeyler eksik istanbulda şehre açan güneş, benim içimi ısıtmıyor benim dünyamı aydınlatmıyor sen istanbulda olmadıkça, sen eksiksin istanbulda, istanbul belki bilmiyor sensizliğin ne demek olduğunu, hiç varlığını hissetmedi o yüzden bilmiyor eksikliğini, ama ben de birşeyler eksik ne istanbul ne kasım güneşi, ne son bahar hiçbirşey dolduramıyor bu eksikliği, sen gelene kadar da eksik kalacak, sen yokken hiçbir şey tamamlayamaz bendeki eksiklği.
    (molla, 01.11.2008 13:51)
  25. bir ekim sonbaharında, yağmurun yüzü yandan yandan ıslattığı, denizi koyu bir sisin kapladığı bir günde, beşiktaş iskelede yaklaşık bir saat beklememe rağmen gelmeyen otobüsüm sayesinde, o sisi aralayarak iskeleye yanaşan vapurları ve o vapurlardan hızlı hızlı inen insanları, el ele tutuşmuş yağmuru umursamayan, en arkalara kalmış sevgilileri gördüğümde dudaklarımdan dökülen, istanbul'a farklı bir anlam yükleyen teoman şarkısı.

(bkz: hey gidi günler)
    (phillytominny, 18.11.2008 00:45)
 sayfa  / 2