|
|
- 1 mayıs 2008 günü celalettin cerrah adlı kişinin ağzından çıkmış söz öbeği.
(bkz: polisimiz haklı bir tepki gösterdi)
(bkz: vatandaşımız haklı bir tepki gösterdi)
(bkz: linç kültürü)
- doğru söylemiş, olumsuz bir durum yaşanmadı, bir sürü yaşandı!
ya da
emekçilerin taksime çıkamamış olmasını kast etmiş olabilir. ne de olsa onun için olumsuz olan durum taksim meydanının gerçek sahiplerince doldurulması olurdu.
(bkz: polis terörü)
- -istanbul da olumsuz bir durum yaşanmadı. işçimiz efendi gibi dayağını yedi, gazını kullandı gitti. hepsine çok teşekkür ediyorum.
+disk merkezi önündeki olaylar için ne diyorsunuz?
-oradaki işçilere biraz dargınım, çok gaz harcadılar. biz emek hırsızlığına karşıyız, eşitlikten yanayız, her işçimize eşit gaz dağıtmak istiyoruz ama izin vermiyorlar. faşizme son. yaşasın sosyalizm.
+teşekkürler.
(bu giri tamamen hayal ürünüdür. 146. maddeden yargıya girmesin lütfen.)
- evet sayın seyirciler az önce görüntülerde de gördüğünüz gibi bir eylemci yaklaşık bir buçuk saat evvel taksim meydanı'na girdi. polis müdahale etmedi. bütün polislerin yanağını teker teker okşayarak giriyor izliyorsunuz.
pardon pardon yanlış haber. giren celalettin cerrah imiş. gördüğüm kadarıyla bugünün en olumsuz durumu bu idi. adam kendini olumsuz bir durum oalrak görmüyor. ne güzel.
1 mayıs 2008 polis bayramı kutlu olsun!
hakkatten lan 1 mayıs'ı polis bayramı yapsak ya, hazır taksim'i ele geçirmişken kutlama yapsalar. böylece biz "it sürüleri"nden kurtulmuş olurlar. böylece yalakalık yapmakta ün yapmış bazı sözlük yazarlarımız "1 mayıs ta polise taş atan dallama"larla uğraşmak zorunda kalmaz.
- (bkz: beynim yok ama konuşabiliyorum)
- (bkz: buradan başka istanbul yok)
- şişli tarafında işe gidenlerin sabahtan gaz bombalarına maruz kalması, nefes alamayacak duruma gelmesi bir olumsuzluk sayılmaz değil mi? güç korkuları salmak, emeğe pranga vurmak olumsuzluk değildir ne de olsa...
- havadan bahsediliyor sanırım. yer yer biber gazı bulutları görülmüş, bunlar kan ve gözyaşı olarak düşmüş olsa da açık, güneşli bir 1 mayıs'tı bugün istanbul için. doğa ana ironiyi sever.
- yalandır. 6 tane polis yaralandı.
peşin edit: polis de ayak takımından. tabii ki üzüleceğim.(burju, 01.05.2008 17:57)
- (bkz: @2382155)
- sevgili başbakanımızın ve istanbul valisinin bugun basına verdiği kendinden emin açıklamadır.
duyunca ağlasam mı gülsem mi bilemedim.
- istanbul valisinin kelamı.
sehr-i istanbul neler gördü sayenizde. işgaller, darbeler, polis copu, asker postalı, açlık, dövülen işçiler, öldürülen aydınlar...
bunların hepsi olumsuz. yani istanbul'da da memleketin her köşesinde de yeterince olumsuz olay yaşandı. yeterince...
1 mayıs 2008 günü'de benzer olaylar oldu. durun anlatayım. sabah saat 06.00 civarında geceden beri disk binasında nöbet tutan sayısı 1000- 1500'ü bulan işçilere saldırıldı. boyalı su, gaz bombası idi suç aleti. katili bulmak dedektiflerin işi. gözümü açtığımda aynı saatlerdi. kaldığım yer yakındı olayların olduğu yere ama haberim bile yoktu. sabahın altısıydı saat, güne gaz bombası ile uyandı disk işçileri. evden çıktım, saat 07.00 bile olmamıştı. bir yerlerde karnımızı doyurup kendimizi şişli etfal hastanesine attık. attık diyorum çünkü heryer polisti. geçtiğimiz heryer. şişli etfale geldiğimizde saat 08.00 olmuştu. işçilere ikinci kez gaz bombalı tazyikli sulu saldırı olduğunu bize edilen telefonlardan öğrendik. ikinci kez saldırı. biz hala esirdik hastanede çünkü hastane önü polis panzeri ile kapalıydı. ikinci mi üçüncü mü sayısını bilemiyorum gaz bombasının ardından saat 09.30'a geliyordu galiba. bu kez çıkabildik hastaneden. arka kapıyı unutmuşlardı biz de taksim'e çıkabilecek yol bulmak için kendimizi istanbulun sokaklarına bıraktık. biz çıktık iki dakika sonra hastanenin aciline bomba atıldı. düşmüş... dişlerimizi sıktık gene, yine güldük bu komik duruma, yine karnımız ağrıdı gülmekten. elinden düşen gaz bombasını takiben bizim de bu kez göbeğimiz düştü gülmekten.
sokaklar çıkmaz oluverdi, her sokak polislere çıktı. ben böyle utanç dolu hissetmedim kendimi uzun zamandır, ayaklarım geri geri kaçmadı uzun yıllardır. kaçmayı bilmem, yıllardır eylemlere gitmişliğim var kaçmışlığım yok. ama ışık tutulan tavşan gibi kaldım ilk seferinde. anlayamadım durumu, neden diye düşündüm bana tanınan iki saniyelik düşünme süresinde. o sokakta çıkmaz bu sokakta o sokakta polis bu sokakta o sokakta gazlı tozlu bu sokakta. bu oyun sıktı bizi. sakince bir sokak bulup attık kendimizi ana caddeye. taksime az kaldı dedim kendi kendime ama saat ilerliyordu. buraya kadar sayılan her olay bir olumsuzluktu. hangi şehrin valisi bu lafı eden kişi acaba düşünmeden edemedim yine. zar zor taksime yakınlaştık. sokaklarda atılmış gaz bombaları kokusu, öğrenmiş oldum atıldıktan sonra da etkisi oluyor insana. sürekli hapşuruyorsun. taksim göründü dedik içimizden. göründü sahi kırmızı bayraklar var görebildiğimiz. çıkıldı taksime dedi telefondaki ses. içime bir huzur geldi bir anlık. dövülen, suratına tekme atılan, gazdan kalp krizi geçiren işçilerden, acil serviste moraran çocuklardan haberim yok henüz. gaz ve toz bulutu var aklımızda. anlık huzur atılan gaz bombaları ile kesildi. bu kez göz altılar başladı.kendimizi büyükçe bir alışveriş merkezine zor attık.
biz bu ülkenin yurttaşıyız. aynı yurdu paylaşıyoruz bizi dövmeye hevesli adamlarla, bizim verdiğimiz vergilerle maaşları ödeniyor. 1 mayıs günü meydanı kapatıyorlar bize. manevi tazminat davası açmayı düşünüyorum ben, ruh sağlığımızı, beden sağlığımızı olumsuz etkilediler diye. valiye de hiç bir şey demiyorum. teksas şerifi, hugo mario diyorum söz meclisten dışarı.
vali bey, bizim düşlerimiz var gerçekleşmesi olası, bizim ellerimiz var dünyayı yaratan, bizim aklımız var kullandığımız, bizim dünyanın her karışında dostlarımız var yürekleri bizimle çarpan. siz bilemezsiniz bunları. varsın sizin gaz bombalarınız olsun, 120 çeşit gazınız olsun. sırtınız sıvazlanırsa çıkartırsınız gazınızı, boğarsınız istanbul sehrini osuruk kokusuna.
bizim masalımız burda bitmez ama şimdilik bitmiş sayılsın. ağzında gaz maskeleri ile polisler bombayı düşürmüş, mini mini bebekler ağlamış. bu masalda burda bitmiş, gökten üç gaz bombası düşmüş biri sana, biri bana, biri de işçi mahmut'a...
- bir başka versiyonu için: (bkz: aklıselim hakimdi)
- adam haklıdır belki de. neden eleştiriyorsunuz ki adamı? ne oldu yani istanbul da? ciddi bir olay mı oldu? hayretsiniz vallaa. hem koskoca istanbul valisi yalan mı söyleyecek ekranlardan?
siz gözlerinize değil vali beye inanacaksınız. bütün bildiklerinizi de unutacaksınız. hani şiirdeki gibi '' zaten çok olay oldu ama onlar zaten yoktular '' mealinden yani.
- son derece olumlu, mutlu mesut kutlanan bir 1 mayıs sonrasında verilen beyanat. duyunca derin bir oh çekip, mutlu mesut uyudum bütün gece. yok biber gazıymış, basınçlı suymuş, polis kızın kafasına tekme atmış falan medyanın uydurması ve neredeyse inanıyorduk. allahtan gerçek durumu anlatan böyle beyanatlar var da içimiz rahat ediyor.
- "öğrenciler ulaşım sorunlarından dolayı okullarına gidemedi. olumsuz bir durum yaşanmadı"
(bkz: peki abi)
- (bkz: deli saçması)
- (bkz: gelin kendimizi kandıralım)
- durumun vahametinin "olumsuz" sözcüğüyle ifadelendirilemeyeceğini anlatmaya çalışmış desek...
- faşizan polisin 1 mayıs rüyası
(bkz: yolun şu adamın bıyıklarını)
|