istanbul da köprülerden kaçak geçenler   

adana çık aradan

1. bu bir çeşit "ben yaparım olur" diyen zihniyettir. yüzbinlerce kişi para öderken, kendi geçiş ücretini bu kişilere yüklemeye çalışmaktır. pek çoğunun bilmediği bir gerçek bu kaçış ücretlerinin aracın plakasına işlendiği ve satış anında aracın satılmasını, devredilmesini önleyen bir vergi kaçağı olarak yasal faizi ile beraber ortaya çıktığıdır.

istanbul'da boğaziçi ve fatih sultan mehmet köprülerinden araçlarının geçiş ücretini ödemeden kaçak geçenlerdir. çeşitli yöntemler uygulanarak yapılan hırsızlıktır.

açıklanan resmi rakamlara göre 2007 yılında 1 milyon 446 bin 807 araç istanbul boğaziçi ve fatih sultan mehmet köprülerinden kaçak olarak geçmiştir. bu araçlardan 894 bin 372 kişi toplam 34 milyon ytl'yi ödememiştir. yine resmi rakamlara göre 2008 yılının ilk 5 ayında kaçak geçen araç sayısı 526 bin 185'e ulaşmıştır. bilindiği gibi para ödemeden geçiş yapan araçlar gişelerdeki otomatik fotoğraf makineleri ile tespit edilmektedir. bu kontrol uygulamasına karşı pratik yöntem geliştiren bazı akıllı (!) sürücüler plakalarını kapatarak köprüden geçmektedirler.

çekilen fotoğraflar arasında sürücü yakınlarının şu şekillde fotoğrafları da yer almaktadır: staiton aracın arka -bagaj- kapısını açıp, kamyonetin arkasında oturup uzanarak, plakayı çeşitli yöntemlerle kapatan, gişeden geçerken fotoğrafları çekilen plakayı elleri ile kapatmış gülümseyen (plaka kapalı yüzü fotoğrafta komik bir şekilde yer alıyor)...

http://www.hurriyet.com.tr/...
    (stylebrisbane, 09.06.2008 08:45)
  2. (bkz: köprüden geçti gelin)
    (bkz: kaçak gelin)
    (stylebrisbane, 09.06.2008 12:17)
  3. en güzeli tam ogs'den geçerken bagajdan höeeea diye çıkıp elleriyle plakayı kapatan adamın marifetiyle yapılandır. plakaya örtü asmakla olmaz, köprüden kaçak geçmek emek ister, yaratıcılık ister.
    (labarba, 09.06.2008 13:04)
  4. motorsikletle yapılanı en heyecan vericidir. saatte 150km hızla geçilmesi mümkündür. (bkz: ogs)
    (kin2002, 09.06.2008 13:33)
  5. bir fizik problemi çözer gibi; aracın gişeden geçerkenki hızı ile gişedeki otomatik fotoğraf makinesinin merceğinin açılışı arasındaki zaman ve merceğin net görüş açısını, çercevesini, hesaplayan mutlaka en az bir kişinin çıktığını bana düşündüren eylem.

türk insanındaki boşlukları arama ve faydalanma yönündeki eğilim... 200 km hız ile gişeye girdiğinde gişede aracı kendisi parçalanır, gişeden geçtikten sonra "hurra atlattım" derken az önce gişelerden geçmiş araçlara 70 metre ötede bindirir. vardır buna benzer örnekler, yaklaşımlar, manzaralar...

(bkz: yaratıcı türk insanı)
    (bkz: türk insanı manzaraları)
    (bkz: kafası çalışan türk insanı)
    (bkz: yurdum insanı)
    (bkz: kavga etmek için trafiği kilitleyen yurdum insanı)
    (bkz: bana aids maids işlemez diyen yurdum insanı)

bazı kişi ve çevreler taarfından pratik zeka olarak görülebilen ama gerek kısa gerekse uzun vadede hem kişiye hem topluma zararı dokunan düşünce ve hareketler... buna karşılık tüm bunlar ve daha fazlası türkiye'ye olan aşkımızı dindirmek için yeterli değildir, olamaz, olmamalıdır.
    (stylebrisbane, 09.06.2008 14:07)
  6. (bkz: david coulthard)
    (azwepsa, 09.06.2008 14:17)
  7. öndeki arabanın dibine girilip aynı hızla gidilirse de ogs tek araba olarak algılıyormuş, kullanılan bir yöntemmiş.
    ancak öndeki arabayla anlaşmalı olmak gerekebilir (aynı pikniğe gidiyor olmak mesela), yoksa gerginlik çıkabilir.
    (labarba, 09.06.2008 14:57)
  8. bunlar hayalet geçişi yaptıklarını sanan hırsızlardır. elbet bir gün hepsi yakalanıp türk adaletine teslim edilecektir.

(bkz: ogs gişesinden kaçak geçmek)
    (nfrt, 09.06.2008 15:03)