|
|
- iflah olmaz bir insan modelinin serzenişidir. bu arkadaşın en bildik lafları "ay bir günde geziyosun bitiyo valla", "aman bir caddesi var o kadar" veya "eğlenicek hiçbiyeri yok sıkılıyosun hemen" gibidir. bu lafların muhattabı olan şehirleri izmir ve ankara dahil bütün anadolu olarak alabilirsiniz.
be güzel kardeşim sen her gittiğin şehri parti şehri mi sandın. ya da istersen yasa çıkartıp bütün şehirlere nüfusu eşit dağıtalım her şehrimiz eğlencenin tek adresi olsun. göz göre göre şikayet etmenin manası ne. küçük şehire gidince ne bulacağın belli. duyan da 40 yıllık new yorker sanıcak.(zaht, 26.07.2007 02:06 ~ 02:07)
- ankara'ya gittiğimde girdiğim ruh halidir. orada geçirdiğim tüm zaman boyunca aklımdaki tek cümle: bu mudur yani türkiye'nin başkenti? idi.
(bkz: istanbul yeniden başkent olsun kampanyası)
- bir bakıma doğrudur aslında. şöyle ki herhangi bir şehire gittiğinizde il sınırı yazar. gidersiniz hala ovalar ve yeşil düzlükler kaplamaktadır sağı solu merkeze gelene kadar. ama istanbul a gelirken daha il sınırına yaklaştıkça yolun kenarında başlar evler. il sınırı yazdıktan sonra da alışveriş merkezleri filan görmeniz olasıdır. he tabi bu güzel bişey mi bi yere kadar. hayatın yarısı yollarda geçer be şu kalabalık yüzünden*.
(hayalet, 26.07.2007 02:17 ~ 02:18)
- biraz yüzeysel kaçabilecek olsa da, http://en.wikipedia.org/... , alan ve nüfus olarak çok daha büyük şehirlerin olduğu aşikardır.
bahsedilen istanbul sevgisi ise katılırım, ama bahsi geçen şehirlerden hiçbirine de gitmişliğim yok, o da ayrı.
- (bkz: istanbul insanı)
(bkz: van kedisi)
- istanbul şehrinide küçük bir yer olarak gören kişi için bunalıma girme sebebidir..
yurt dışına açılma vakti gelmiştir..
- sanki istanbul'un her karışını her gün fellik fellikgeziyorsun da sonra gidip başka şehirleri küçük buluyorsun denilesi sözdür.
bir istanbullu olarak hala istanbul'da gitmediğim yerler var diyebilirim. ve çoğunlukla da hayatımın işten eve, evden işe sürdüğünü de... tabii ki geziyorum, dolaşıyorum, bir yerlere gidiyorum ama her zaman değil.
türkiye'nin farklı birçok şehrine gittim, gidiyorum da. hiçbir zaman böyle bir cümle söylemedim.
ama şu var. uzun süreli o şehirlerde kalınacaksa eğer sosyal imkanlar şehirden şehire farklılık gösterebiliyor. belki bu konuda eksiklik yaşanabilir.
ama yine de her şehrin ayrı bir kültürü var. ve biraz da öyle kabul etmek gerekir.
|