sözlük günlük periyodik bakım işlemleri sebebiyle az sonra kısa süreliğine servis dışı kalacaktır

görseller
istanbul arkeoloji müzeleri 

belki ilginizi çeker
  1. · istanbul arkeoloji müzesi
  2. · arkeoloji müzesi
  3. · silenos
  4. · korint düzeni
  5. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · metrobüse para vermeyen tkp li öğrenciler
  2. · sözlük yazarlarının hayalleri
  3. · günün tek cümlelik özeti
  4. · domuz gribi
  5. · thierry henry
  6. · hayatın iyi bilinmesi gereken kanunları
  7. · galatasaray
  8. · uzaylıların çıplak gezmesi
  9. · pansiyonlu ilköğretim bölge okulları

istanbul arkeoloji müzeleri*  

1. gülhanede bulunan, şark eserleri, roma eserleri, lahitler, çinili köşkü görebileceğiniz müzeler bütünü.
    (juda, 07.08.2004 19:57)
  2. sergilenen eserlerin dışında, depolardaki eserleriyle de bir düzine daha müze açılabilir. kütüphanesinde çok önemli arkeoloji yayınları bulunmaktadır.(ne yazık ki izinle giriliyor). hititlere ait binlerce yazılı tablet de burada depolanmaktadır.
    (kulaksızmidas, 16.03.2006 23:00)
  3. içinde sergilenen eserler göz ününde bulundurulduğunda ilk 3 e girecek hatta birinci olabilecek kalitede olan, ancak kıymetinin ne kadar bilindiği konusu tartışmalı, avrupada büyük kentlerdeki görkemli binalar içinde süslenmiş gösterişli ama birkaç değerli ve yerinden yurdundan çalınan eser dışında içi boş müzeleri ziyaret edenlerin yanında ziyaretçi sayısının çok az olduğu bir gerçek olan,tarihin kokusunu fazlasıyla alabileceğiniz ,geçmişten bugüne medeniyetlerin buluşma noktası.
    (sade, 18.08.2006 14:25)
  4. depolarının bile ağzına kadar tarihi eser dolu olduğu söylenen ve modern türk müzeciliğinin başlangıç noktası olan müze.
    (julian apostate, 18.08.2006 15:10)
  5. değerli osmanlı aydını osman hamdi bey'in verdiği mücadeleler sonrası antik yunan mimarisine uygun olarak batılı bir üslupla imar edilen müze,gülhane'nin arkasında bulunan arkeoloji müzeleri iki binadır,birisi antik yunan üslubu ile imar edilen ve yunan ve roma dönemine ait maddi kültür varlıklarının sergilendiği müze,diğeri ise şark eserlerinn bulunduğu ve daha çok anadolu ve mezopotamya kültürlerine ait eserlerin sergilendiği ve hatta içinde kadeş antlaşmasının bulunduğu müzedir.
    (ışığım ve gölgem, 07.06.2007 22:30 ~ 23:15)
  6. bugünlerde muhakkak ziyaret edilmesi gereken müzedir. marmaray proesi nedeniyle gerçekleştirilen kazılarda çıkarılan eserler sergilenmektedir. eserler ms 4. yy'dan itibaren varlık gösteriyor olmaları da bu şehri istanbulun nasıl bir şehir olduğunu gösterir niteliktedir.
    (celibon, 25.10.2007 00:17)
  7. fırsat buldukça müze gezerim. artık müze gezmek de ucuzladığı için daha rahat oluyor tabii.*. istanbul arkeoloji müzesi harika bir müze. valla ben gezerken yorulduğum için yarım bırakıp çıktım son gittiğimde ama kesinlikle o müzeyi tamamlayacağım hatta iki kere üç kere daha gideceğim. müzede o kadar çok sergilenen kalıntı/buluntu var ki insan bayağı bayağı çözüyor olayı. ayrıca açıklamaları ile size tarihi bilgileri de sunan minik bildirgeçler var. tamamını hakkını vererek gezmek aralıksız şekilde bir haftanızı alır sanıyorum.
    (durağa yaklaşırken stres yapan genç, 21.06.2009 12:37)
  8. müzeyi geçtim, dünyanın sayılı müzelerinden, söylenecek söz yok. ama bir müze bahçesi bu kadar mı güzel olur be kardeşim. hiç sıkılmadan bütün bir gün çok rahat geçer bu bahçede. bütün müzelerin kapılarının açıldığı büyük orta avlunun bir bankına oturup, avare avare geleni geçeni de seyredebilirsin, orta avlunun arkasında ki, antik kalıntılar sayesinde iki ayrı bahçeye dönüşmüş ağaçlıklı yerdeki banklarda kitap ta okuyabilirsin, güvenliği etkileştirilmemiş ağlardan biriyle internete de bağlanabilirsin, yandaki cafeden paket paket cips alıp kedileride besleyebilirsin (en zevkli kısımlarından, bu arada kedilerden sadece ikisi cips yiyor, diğerlerine başka bir şeyler yedirmek gerek), kedileri severken kirlenen üst başı çinili köşkün yanındaki çeşmede de temizleyebilirsiniz, o arada azıcıkta ferahlayabilirsin. ağaçların altı çok mu serin geldi, tekrar orta avluya çıkıp yazın tadınıda çıkarabilirsin, orta avlu çok mu sıcak geldi, hemen ağaçların altına geri dönüp serin serin kitaba devam edersin. hatta çaktırmadan piknik bile yapabilirsin. sonra ah ben neden arkeoloji okumadım diye dövüne dövüne evine dönersin.
    (angesen, 09.07.2009 22:49 ~ 22:50)
  9. fellik fellik konstantin'in mezarını aradığım, yorucu ama çok güzel müze.
    (ursus, 09.07.2009 22:55)
  10. osman hamdi beye teşşekkür borçlu olduğumuz müzelerden biridir.. dünyaca ünlü eserlerden biri olan dış yüzeyinde büyük iskenderin kabartmaları bulunduğundan adı iskender lahdi olan lahit de bu müzededir..
    (leon de bruxelles, 09.07.2009 23:08 ~ 23:09)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil