gündem
  1. · okan bayülgen
  2. · bir kadının bilmesi gerekenler
  3. · disko kralı
  4. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  5. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  6. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  7. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  8. · çanakkale boğazı
  9. · mr and mrs smith

istanbul ankara olmayacak  

1. istanbulu gerçekten tanıyan bilen insanların istanbul ankara olacak inanışına sahip insanlara karşı beslediği fikirdir. öyle ki, yüzyıllar boyu imparatorluklara başkentlik yapmış 7 tepeli istanbul, her sokağı bürokrasi kokan bir memur kenti ile benzeşemez ve ileride böyle bir kentin benzeri olacağını düşünmek son derece yanlıştır. açılan iki lokanta kurulan 3-5 dernek ile boğaz kuğulu göle benzemez benzetilemez.
    (delilah, 17.07.2006 00:56)
  2. (tebetha, 17.08.2006 00:55)
  3. (twinkle, 17.08.2006 01:12)
  4. nasıl bir altyapıyla bu hale geldiğini ciddi ciddi merak ettiğim aforizma, içselleştirmenin dozaşımına uğradığı sahiplenme. şöyle bir diyalogla başlamış olabilir her şey:

- ya bu istanbul da git gide ankara'ya benzemeye başladı.
    + ne dedin sen?! ne dedin sen?! istanbul ankara olmayacak! asla! yakarım bu gezegeni, yakarım!
    - allah allah ne kızıyorsun ya? hani boğaza lokantalar açılıyor dernekler filan kuruluyor ya, o yüzden şey etmiştim. gerçi şimdi düşününce dernek ve lokantalardan kuğulara oradan da istanbul ankara benzetmesine nasıl geçtiğimi hatırlayamadım.
    + öldürürüm lan seni! memurlar var orda! göl yapıp içine kuğu atarak kendilerine boğaz yapabileceklerini sanan yivranç memurlar var orda!
    - bak hiç böyle düşünmemiştim, özür dilerim valla.
    + lafını bil de konuş, edepsiz! kuğu gölü var onların, boğaz yok! deniz yok, yedi tepe yok, bağdat caddesi yok, arnavutköy yok, kuruçeşme yok, paraları yok, pulları yok!
    - yalvarırım ağlama. valla hiç benzemiyor iki şehir, ha belki istanbul izmir'e benzemeye başlamıştır ama ankara'ya asla!
    + allah belanı versin! boğaz var mı lan izmir'de? bir iki vapurla körfez boğaza benzemez, benzetilemez!
    (iki blok otede, 17.08.2006 13:20 ~ 13:22)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil