istanbul a vize uygulaması   

adana çık aradan

1. istanbul a özerklik verilmesi ile devam edecek olay.
    (punkeinstain, 14.01.2007 02:02)

2. istanbul'un ayrı bir devlet olması ile sonlanabilecek olay.
    (francis dolarhyde, 14.01.2007 02:03)
  3. merkez bankasını, spk'yı, halk bankasını istanbula taşımayı isteyen, bu kurumlarla beraber aileleri ve diğer stakeholdarlarla beraber 500 bin kişilik ek yükü hesaba katmayan zihniyetten duyulması karşılığında hayrete düşülen kelimeler topluluğu.
    (turfanda, 14.01.2007 02:24)
  4. çekici yerleri girilmesi zor hale getirmek yerine, ülkenin her yerini çekici hale getirsek çok daha iyi olmaz mı acaba diye insanı düşünmeye sevkeden enteresan bir öneri.

(bkz: yok ebesinin amı ali sami)
    (kedikara, 14.01.2007 02:27)
  5. rte yaratıcılığının ürünüydü bu öneri, elinde patlayınca, hoeeh nüfusu edemedim, trafiğe bi güzellik ederim düşüncesiyle azmetti, sınırlarını zorladı, ve bombasını patlattı, istanbulda kayıtlı plaka sayısını düşürüp, o rakamı sabitleyip, oto ticaretinin azına sıçmayı planlıyor şu aralar. ikinci el araçlar başka şehirlere satılıcakmış, araç alan da hemşehrisinden plaka dilenicekmiş.
    emekliliğinde de kurduğu istanbul krallığına kapak olucakmış kendisi.
    (tusymusy, 14.01.2007 02:37 ~ 02:40)
  6. bir osmanlı uygulamasıdır. osmanlı payitahtı konstantiniyye'ye herkes elini kolunu sallayarak giremezdi, yerleşemezdi.

bahsi geçen vize ugulaması istanbul'a gelecek yerleşecek insanlar için şu soruları getirmektedir: istanbl'a ziyarete mi geldin? cevabınız "hayır, ben buraya yerleşecem." dediğinizde vize başvuru formu gelecek karşınıza.

nerede kalacan? istanbul'da evin var mı? işin var mı? okuyor musun? burada öğrenci misin? bu soruların cevaplarına göre vizenizi alacaksınız. eğer istanbul, taşı toprağı altın şeher diyerek sırtınıza döşeğinizi yüklenip gldiyseniz otoban gişelerinden sizi geri çevirecekler ve muhtemelen izmit ya da gebze'ye gideceksiniz. böylece istanbul'un tükenen boş alanlarından birine gece kondu konduramayacaksınız. iş bulamadığınız için çocuklarınız kendini istanbul sokaklarında tinercilik yapamayacak. bunlar için başka bir şehire giteniz lazım olacak.

oldukça karışık bir konu. üzerinde saatlerce münazara edilebilecek bir konudur. buradaki asıl mesele şudur: insanların seyahat etme özgürlüklerine kısıtlama geliyor mu? zira temel insan haklarından biridir. ama gene de uygulamanın karşısına çıkacak kadar güçlü bir argüman değildir. tanımlar kurcalandığında çürüyebilir. o zaman mühendis yaklaşımı elzem olacaktır: maliyet.
    (azwepsa, 14.01.2007 02:48 ~ 02:48)
  7. uygulamaya koyulduğu takdirde, şöyle ilanlara sebebiyet verecek olan durum-hal-uygulanması düşünülen yaptırım. gelelim ilana;

- 33 yaşında, eli ayağı düzgün, aile terbiyesi almış bir bayanım. istanbul vizesi olan bir beyle tanışıp ileriye dönük arkadaşlık yapmak istiyorum. rumuz; istanbulsever.

komik değil mi? komik momik olacağı bu. hanım kızlarımızı şimdiye değin evropalarda koca ararken istanbul vizeli koca aramaya mecbur bırakanlar sağolsun.
    (helena, 15.01.2007 16:15)
  8. istanbuldan önce ankara'da yapılması gerektiğine inandığım vizedir. rizeden falan geliyorlar hoş olmuyor ne ankara için ne türkiye için
    (dream endless, 15.01.2007 16:18)
  9. eğer insanlara yaşadıkları yerlerdede iş imkanı sağlandığı takdirde, gerek kalmayacak yüzeysel çözüm.
    (utnapistim, 20.09.2007 15:34)
  10. millet sanki keyfinden geliyor oraya aç olduğu için geliyor ,bir de vize uygulayın memleketinde paşa paşa ölsün dedirten salak fantezi.
    (enterprice, 20.09.2007 15:55)
  11. "tayyip de rize'ye donsun" sloganı ile desteklenirse hoş bir uygulama olabilir..
    (alajuve, 04.12.2007 00:57)
  12. (bkz: istanbul da yaşamanın bir bedeli olmalı)
    (billie jean, 04.12.2007 01:00)
  13. gezmek tozmak kalıp işlerini halletmek için gelmeleri kısıtlanmadığı sürece, göt kadar istanbulun daha kaç kişi alacağını düşünmeyen kişileri caydırmak için olması gereken bir uygulama...
    (ajimbo, 07.04.2008 16:00)
  14. -kaçak çalışıyorum abi ,sigortam neyin yok!!
    -vize alamadın mı?
    -hayır sakarya sınırından kaçak girdim.
    -nerde çalışıyorsun, pompacıda mı?
    -şimdilik evet, bir konteynerde kalıyorum
    -dikkatli ol kimselere güvenme
    -peki abi.........kahrolsun federaller!!!
    -sen naaptın hacı ya? ne federali?
    -ne bok olduğumu bilemedim abi??
    -zabıta lan o!
    (diazepam, 07.04.2008 16:08)
  15. (bkz: yeşil pasaporttan istanbul'un vize istememesi)
    (bimekan, 07.04.2008 16:18)
  16. istanbul schengen vizesi alındığında ilçeden ilçeye de geçebiliyorsunuz. o yönden iyi.
    (alkolik2000, 07.04.2008 16:26)
  17. (bkz: vize veren akp il ve ilçe başkanları)
    (horasco, 07.04.2008 16:32)
  18. akabinde istanbul'u yeniden şehir devleti yapacak uygulamadır. boydan boya surlar çekilir, istilacıların kafasına kaynar yağ dökülür.
    (keyif pezevengi, 08.04.2008 03:30 ~ 03:30)