|
|
- - naaptın olum, ne geldi?
+ bana levent çıktı abi ooh.. kaymak gibi sen?
- kötü geçmişti abi benim zaten, hadımköye yerleşebildim anca..
+ olsun be orası da istanbul, taşı, toprağı altın.
- öle hem haftada bir şehre inme izni de var.
+ daha ne abi. bizim refik, mustafa, hasan, elemanların hiçbiri kazanamadı, döndüler köye.
- seneye de gene gircem zaten. biraz çatal, bıçak, aksan falan çalışsam, beşiktaş garanti.
- genel kültür'ü, sosyal bilgiler'i geçtim; sınavın içeriği sade türkçe'den bile ibaret olsa mevcut nüfusun %60'ının çakacağı sınavdır.
evet o kadar vahim..(atropos, 07.09.2007 20:25 ~ 10.09.2007 09:19)
- olmasını şiddetle istediğim sınavdır. istanbul'da yaşamayan, fırsat buldukça çocukluk aşkını ziyarete gelen biri olarak söylemlerin biraz faşizan bulunabilir, uyarayım.
kimbilir belki de ömrümü istanbul'da sabitleyemediğim, hep istanbul'un (amiyane tabirle) çakmaları olarak geçen şehirlerde geçirdiğim içindir o'nu bu kadar sevmem. ancak bildiğim bir şey varsa o da insanların istanbul'a fazla yüklendiğidir.
kimilerine göre (15 milyon küsur müşterisine muamele yapmaya zorlanan) vefasız bir fahişe .
kimilerine göre (otopark mafyasının eline düşmüş)narin bir kız çocuğu.
kimilerine göre (tiner, yapıştırıcı kokan) bir izbe.
kimilerine göre (şarkı, türkü, arya, tiyatro, resim, sinema, şiir, fotoğraf,bienal, performans) bir ilham perisi.
kimilerine göre (boğaz, ormanlar, gecekondu mahalleleri) rant kapısı.
hülasa, hemen herkese farklı bir yüzünü gösteren,binlerce, milyonlarca maskesinden birini de benim için takmış ve beni kendine aşık etmiş aşkıma yakışmayacak tek bir insanın bile barınmasını istemediğimdir.
- sinir dayanınıklığını test eden bir sınav olması muhtemeldir..
- acizene birkaç soru önerisi.
1) istanbul'a geliş sebebiniz nedir ?
a) taşı toprağı altın dedilerdi.
b) hayırlısıylan bi tezgah bulup işportaya çıkacağıdım.
c) sana ne lan gavat.!
d) bi mafyaya bakıp çıkacaktım.
e) tarihini ve o mistik havasını özümsemek.(gözlerinden öperim)
2) istanbul'da ne kadar kalmayı düşünüyorsunuz ?
a) valla bizim kayınço, amcaoğlu falan hep burda yerleşcem ben buraya.
b) bi'kaç gasp, olursa arada sağlam bi vole vurup kaçcam.
c) laleli'de bizim dayının mekanı var, buralıyım artık.
d) gecekondu mahallesinden arsa aldım ev yaptırcam burda
e) istanbul'da ne kadar kalacağıma ben karar veremem buna ancak yine istanbul karar verir.
3) istanbul hakkında ne biliyorsunuz ?
a) karaköy.. ehmm zürafa sokak.
b) köprü var, deniz var
c) karıları süt gibiymiş şerefsizim
d) valla ekmek aslanın midesindeymiş burda, babamı tanımayacakmışsın.
e) (...)constantin'in hristiyanlığı kabul etmesinden sonra,bu dinin merkezi olması amacıyla kurduğu şehir. "nea roma","secanda roma" ola (...) günümüze kadar varlığını korumuş tarihi yapının (...) ayrıca kültür sanat etkinlikleri kapsamında festivallere sergilere(...)
ip ucu: e şıkkı iyi, e şıkkı süper.
|