gündem
  1. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  2. · mutluluk veren küçük şeyler
  3. · ezel
  4. · uludağ sözlük
  5. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  6. · çok istenip de olunamayan meslekler
  7. · yetenek sizsiniz türkiye
  8. · 14 şubat 2007 fenerbahçe az alkmaar maçı
  9. · 29 ağustos 2007 beşiktaş fc zürich maçı

istanbul a duyulan aşk  

1. bir başkadır.

gün gelinir sevgiliden vazgeçilir ama istanbuldan vazgeçilmez.fazla dışarıda gezen biri olmasanızda istanbul da olmanın verdiği o büyü,size yeter çoğu zaman.

hele bir de eminönü,galata,çengelköy,sultanahmet,eyüp gibi yerlerine giderseniz bu aşk kara sevda ya bile döner.yanınızda kimse olmamasını istersiniz o anı yaşarken.

ara da bir istanbul türküsü tutturur,sokaklarında adeta sevişir gibi yürürsünüz.aslında bu aşkın sadece sizde olmadığını anlarsınız duvarlardaki yaşanmış tarihe bakınca.

kıskanırsınız fatih sultan mehmeti.ben almalıydım bu sultan-ı şehri dersiniz...sonra da ''iyi ki almış be'' dersiniz.

bu aşk öyle bir bağımlı yapar ki insanı kendisine,dünyanın en güzel şehirlerinden bile döndürür.

çengelköyde sıcak bir çay içerken eşlik eder size,eminönünde balık ekmeğinize lezzet katar,sultanahmet de dertleşir sizinle,eyüp te huzur verir ruha...

böyle bir aşktır duyulan istanbul'a...her ne kadar sevmeyeni varsa da,bir o kadar da aşığı vardır.
    (gyroscope, 16.05.2009 05:20 ~ 05:21)
  2. (bkz: hayat bu işte)
    (bkz: manga)
    (perfect, 16.05.2009 05:27)
  3. kesinlikle şimdiki istanbul'a duyulan aşk değildir. istanbul, eski istanbul'a aşktır. tarihine, geçmişine duyulan aşktır. istanbul eskisi gibi olmasa da hep öyle hayal edilir. şimdilerde gece sevilir istanbul. gece örter şimdinin çirkinliğini.
    (dörtyapraklıyoncanındördüncüyaprağı, 16.05.2009 10:05)
  4. aşk'ın ta kendisidir. çünkü yalnız aşıklar sevdiklerinin tüm olumsuzluklarını kabul eder, her şeye rağmen onlarla birlikte olurlar. bunca trafiğe, kalabalığa, karmaşaya rağmen istanbul'u sevebilmek aşk tır aşk.
    (suskungeveze, 16.05.2009 10:07)
  5. tüm aşk sendromları, insana duyulanla birebirdir: keşfedecek güzellikler bittiğinde aşk da biter, bir süre kendinizi alışkanlığın rahatlığıyla zorlasanız da, daha fazlası olduğunu bilen ruhunuz isyan bayrağını çeker sonunda. eh, o zamandan sonra size düşen bu aşktan gitmek olur zaten.

(bkz: bekle beni londra geliyorum)
    (feklavye, 16.05.2009 10:10)
  6. biraz müteşabih olacak ama sevenler anlar:

http://www.zshare.net/...

(bkz: @3441314)
    (neazadem, 16.05.2009 11:09)
  7. bırakamamaktır.

acıtır, can yakar, her bir köşede bırakılan anılar yüzünden ezer geçer. gitmek istersin, her şeyi geride bırakıp kaçmak kurtulmak istersin. fakat istanbul öyle bir çeker ki seni, bazen bir gün bile ayrı kalmak zor gelir. sıkar bazen, boğar da... ama onda seni çeken bir şey vardır, sen kaçmak istedikçe o daha da asılır seni kendisine almak için.

yani kısacası; içinde bir yerlerde sıkılsan da bırakmak istesen de yapamamaktır, başaramamaktır, ayrılamamaktır ondan.
    (filtre kahve ve bitter çikolata birlikteliği, 16.05.2009 15:22)
  8. (iron fist, 16.05.2009 15:32)
  9. istanbul tutkusudur.

"evet, gün geliyor bıkıyorum senden
    ama istanbul'dan bıkmak gibi bir şey bu"
    diye anlatır cemal süreya bunu

"bu şehr-i sitanbul ki bi-misl ü bahadır
    bir sengine yekpare acem mülkü fedadır"
    der kasidesinde nedim.

ve bunlar gibi yüzlercesi, binlercesi vardır.

nedenini istanbul'un havasını soluyanlar bilir ama kimse anlayamaz
    (çağrılmayan yakup, 16.05.2009 15:40)
  10. (gyroscope, 23.05.2009 20:43)
  11. karşılıklı ihanetlerle doludur. yine de (bkz: kara sevdan nerelerden yüreğimi çağırır)
    (excalibur, 23.05.2009 20:46)
  12. ulan bunu sen de bilirsin istanbul
    kaç kere yazdım kimbilir
    kaç kere kirpiklerimiz kasaturalara dönmüş diken diken
    1949 eylül'ünde birader mırc ve ben
    sokaklarında mohikanlar gibi ateş yaktık
    sana taptık ulan
    unuttun mu
    sana taptık

attila ilhan
    (felisleox, 23.05.2009 20:54)
  13. tarifi bulunmayan, aşık olunmadan anlaşılamayacak olan aşktır.
    (nickcode, 23.05.2009 20:58)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil