görseller
istanbul üniversitesi siyasal bilgiler fakültesiistanbul üniversitesi siyasal bilgiler fakültesi
istanbul üniversitesi siyasal bilgiler fakültesiistanbul üniversitesi siyasal bilgiler fakültesi
belki ilginizi çeker
  1. · naz çavuşoğlu
  2. · ankara üniversitesi siyasal bilgiler fakültesi
  3. · sezai temelli
  4. · rauf versan
  5. · adalet alada
  6. · bakır çağlar
  7. · fatmagül berktay
  8. · mehmet ö alkan
  9. · ali ülkü azrak
  10. · mülkiye
gündem
  1. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  2. · ece gürsel
  3. · colin kazım richards
  4. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  5. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  6. · mutluluk veren küçük şeyler
  7. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  8. · ilköğretim öğrencilerinin tecavüz davası
  9. · dostlar beni hatırlasın

istanbul üniversitesi siyasal bilgiler fakültesi  

1. istanbul üniversitesi senatosu'nun 13 ekim 1977 tarihinde verdiği karar ile "siyasal bilimler" fakültesi olarak kurulmasına karar verilmiş kurumdur.kurucu dekanı prof. dr. tarık zafer tunaya olmuş 2 sene boyunca hukuk fakültesi'nin binasında eğitim hayatına devam etmiştir.daha sonra bekirağa bölüğü adı ile anılan önceleri morg olarak da kullanılmış , kışın öğrencilerin kıçının donmasına vesile olan , binaya geçiş yapılmıştır.o tarihten bu yana da eğitim hayatını sürdürmektedir.

fakülte'nin adı yasa değiştirilerek ankara üniversitesi siyasal bilgiler fakültesi'ne ve devlet sınavlarında alımı yapılacak fakülte adlarına uyum sağlamak amacı ile "siyasal bilimlerden " "siyasal bilgilere" dönüştürülmüştür.
    önceleri sadece uluslararası ilişkiler ve kamu yönetimi bölümünü barındıran güzide fakültemiz , 2006 yılı ile birlikte işletmebölümünü de bünyesine katmıştır.

fakülte prof.dr naz çavuşoğlu , prof dr. rauf versan , prof.dr.fatmağül berktay, prof.dr. ersan şen, prof.dr. faruk sönmezoğlu gibi önemli hocaları barındırmaktadır.ayrıca eski troçkist yard.doç.dr.ilker aktükün'de fakültemizin hocalarındandır.

şimdi bu kadar bilgi verdikten sonra gelelim fakülte'nin eğitim koşullarına.buradan bu fakülteyi tercih edecek zevata ilk uyarım , kış için yeterince kalın giysi sahip olmadan bu fakültedeki herhangi bir bölümü tercih etmemesidir.alt katlarda donmak , göt kesen soğuklarında sıraya yapışık kalmak ihtimal dahilindedir.bu yüzden çok dikkatli olmakta fayda vardır.
    bir de fakültemizde solcu gençlik örgütlenme konusunda kendisini aşmıştır.yurtsever gençlik , ödp, öğrenci muhalefeti gibi bilumum solcu oluşum varlığını sürdürmekte , bunun yanında da bir kaç tane ülkücü ile eğitim hayatına devam etmektedir.
    fakültemizin bazı efsane hocaları vardır.bunlardan en önemlisi rauf versandır.sağolsun öğrencileri uluslararası hukuk dersinde bırakmak konusunda and içmiş bu hocamız,tabiri caizse kılın önde gidenidir.bunun yanında ersan şen denilen bir hoca vardır ki dersi çok iyi anlatır fakat sınavları bir hayli kazıktır.son tavsiye sezai temelli'ye dikkat edilmesi gerektiği üzerine olacaktır.bu adamın derslerini özellikle istatistik dersini dinlese de anlamayacak olanlar mutlaka olacaktır.tavsiyem üzülmesinler sağ ve sol taraflarına baktıkları zaman aynı meşum sona haiz pek çok öğrenicinin bulunduğunu göreceklerdir.son dekanlık seçimlerinde dekan naz çavuşoğlu olmuştur.ayrıca öğrenci temsilcisi seçimlerinin de bu sene baya heyecanlı geçtiğini belirtmek iyi olur diye düşündüm.
    (madbrother, 01.01.2007 14:23 ~ 08.10.2008 01:14)
  2. (bkz: dark city)
    (egosavar, 17.02.2007 14:42 ~ 14:42)
  3. (why georgia, 17.02.2007 14:44)
  4. yaklaşık 4 yıl aradan sonra, cemil oktay'ın tekrar derslere girmeye başladığı, hukuk fakültesinin komşusu olan, fakültem.
    (neredesin soğuk kış, 13.03.2007 17:23)
  5. bir öğrenci belgesi için, dilekçeyi verdikten sonra en az iki gün bekleten bir öğrenci işlerine sahip fakültedir.
    (neredesin soğuk kış, 31.05.2007 19:26)
  6. kantinini kıskandığım fakültedir. güneş alan, ferah, kocaman, tertemiz bir kantini vardır. çiçekleri bile var yahu.
    (bipolar, 31.05.2007 19:31)
  7. öğretim üyelerinin ağırlıklı olarak ödp'li olduğu, bu nedenle istanbul üniversitesi'nin genelinde baskın olan cumhuriyetçi-kemalist havanın pek hissedilmediği fakültedir.

(bkz: sezai temelli)
    (bkz: adalet alada)
    (bkz: naz çavuşoğlu)
    (bkz: fatmagül berktay)
    (bkz: mehmet ö. alkan)
    (neredesin soğuk kış, 26.06.2007 22:45 ~ 26.08.2007 14:08)
  8. her daim soğuk olan bir fakültedir, eskiden morg olarak kullanılması bunun bir göstergesi sayılabilir. öğrenciler genellikle nisan ayında bile kazakla derslere girerler.
    (la fragola dolce, 01.04.2008 20:16 ~ 20:19)
  9. zemin katı eskiden morg olarak kullanılırmış. şimdi kütüphane, kantin, wc'ler, 1-2-3-4 ve doğanay amfileri bulunuyor bu katta ama hala çok soğuk ve istenirse yine morg haline getirilebilir; ilgililerin aklında bulunsun diye söylüyorum.
    (meramise, 29.10.2008 11:16 ~ 11:26)
  10. yenilenen ve genişletilen kütüphanesiyle daha da güzelleşen fakülte.
    (defanstaki son adam, 23.01.2009 23:31)
  11. bugün sabah saatlerinde hareketli dakikaların yaşandığı fakültedir.
    (kaltwinter, 13.04.2009 17:45)
  12. işletme fakültesi ve iletişim fakültesi ile birlikte öğrencinin insan olduğunun farkına varmış bir öğrenci işleri kadrosu bulunan fakülte. (iktisat fakültesi'nin tam aksine)

dit: fi tarihinden bahsediyorum. şimdi nasıl bilemem.
    (fikrettin abi, 13.04.2009 18:24)
  13. son verilere göre mezunlarının kpss'de mülkiye mezunlarına göre daha başarılı olduğu kanıtlanmış fakülte(m)dir. anadolu'nun bağrından kopup gelmiş yeni öğrencilerin her gün yaşanan kavgalara alışma süresi ortalama olarak 6 aydır. bu süre içinde yoğun meraktan kaynaklanan kavgaya yakınlık hissi sonucu kendini kavga içinde bulma olasılığı yüksektir. ayrıca devam zorunluluğunu takmayan hocaları nedeniyle öğrencilerin sadece sınavlara uğradığı gözlemlenmiştir.
    (sözlüğe ek kontenjandan dahil olmuş insan, 11.05.2009 19:53 ~ 19:54)
  14. yarın son kez derse gireceğim, mezun payesiyle bizleri yolcu edecek fakültedir, candır.
    (kaltwinter, 03.06.2009 23:28)
  15. görüşmeyeli müfredatını bir hayli zenginleştirmiş okulum. uygarlık tarihi imiş, bilim felsefesi imiş, kent sosyolojisi imiş, siyaset felsefesi imiş.. daha bir sürü yeni alan var da saymaya üşeniyorum şimdi. o değil de, allah'ınızdan bulasınız e mi müfredatı yenileyen kimse, sizler. bizim suçumuz neydi de iki hukuk, üç iktisat, hadi bilemedin beş tarih, siyaset vesaireyle bizi mezun ettiniz de şimdi en merak uyandırır alanları, en okunası, öğrenilesi mevzuları yeni öğrencilerinize öğretiyorsunuz? alacağınız olsun. daha da bir şey demiyorum.
    (meramise, 28.06.2009 22:28)
  16. günümüzün önde gelen bürokratlarının mezun olduğu türkiye'nin en iyi siyaset okulu. kanımca ankara üniversitesi siyasal bilgiler fakültesi ve benzerlerine pek çok açıdan fark atmaktadır.

türkiye'de üniversite denince, istanbul üniversitesi'nin tarihî kapısı gelir akla. siyasala gitmek için bu kapıdan geçilir. ardından şehrin griliğinin içindeki yemyeşil cıvıl cıvıl bir kampüs karşılar sizi. attığınız her adımda tarihi hissedersiniz. 556 yıla dayanan üniversitenizin o yollarından kimler kimler geçmiştir sizden önce... daha sonra beyazıt kulesi ve spor sahasının yanından geçersiniz; ve hukuk fakültesinin hemen karşısında yer alan fakülteniz karşılar.

istanbul siyasal'ın 170 senelik o binasından içeri adımınızı attığınız anda karşınıza atatürk'ün şu sözü çıkar: gerçekleri söylemekten korkmayınız. sağınıza döndüğünüzde, dünyaca ünlü heykeltraş ahad hüseyni tarafından yapılmış dev bir heykel görürsünüz. yürürsünüz ve bir yandan düşünürsünüz; derse girdiğiniz amfilerde geçmişte neler yaşanmıştır kimbilir...

hocalarınız samimi, bilgili ve sıcaktır. akşam siyaset meydanı'nda izlediğiniz hocanızı, sabahleyin derste dinlersiniz. ders arasında başka bir hocanızın gazetedeki köşesinde yazdığı yazıyı tartışırsınız onunla birlikte. yeri gelir, dekanın davetiyle akşam 8'de toplanıp gece yarısına kadar film izlersiniz fakültenin bahçesinde.

yaratıcılığı yıkan kalıplar yoktur istanbul siyasal'da. özgür düşünür, özgür yaşarsınız.

istanbul siyasallı olmak, tüm karizmasıyla birlikte gerçek bir akademide okumaktır...
    (sonbahar vurgunu, 09.07.2009 22:11 ~ 22:17)
  17. vaktiyle birçok değerli hocanın kıymetini bilememiş fakültedir.
    (bkz: emre kongar)
    (bkz: ali ülkü azrak)
    (bkz: burhan şenatalar)
    (bkz: niyazi öktem)
    (bkz: bakır çağlar)
    (beyaztavşanıtakipet, 22.07.2009 14:06)
  18. mülkiye'nin yanında daima üvey evlat muamelesi gören ve fakat gayet güzel bir eğitim anlayışına sahip, içinde bulunduğu yemyeşil kampüsün de etkisiyle özgür olduğunuzu hissettiren kurum.
    (beyaztavşanıtakipet, 22.07.2009 14:09)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil