istanbul çok kötü oldu   

adana çık aradan

1. son zamanlarda en fazla duyduğum replik. her türlü trafik tıkanıklığı, kapkaç vakası, kaza, aksilik ve doğal afet tasvirinin fiks bitiş cümlesi. üstelik, bu cümleyi kuranlar yalnızca langa'dan geçerken bostandan hıyar koparıldığı, sarayburnu'ndan donla denize girildiği zamanları hatırlayan doksanlık titrek ihtiyarlar sanılmasın. haşa. okuldan birkaç sene önce mezun olmuş, özel bir şirkette dolgun maaşla çalışan, bir eli yağda ötekisi balda arkadaşlarım da aynı şeyi papağan gibi tekrar etmiyorlar mı, nasıl tilt oluyorum anlatamam.

peki neye göre kötü? ne zaman iyiydi? bunlar hiç belli değil. kısa süre öncesine kadar bilfiil istanbul'da yaşamış biri olarak, nostaljinin fanteziyle buluştuğu böyle bir ütopik istanbul'u hiç hatırlamıyorum, hiç var oldu mu onu da bilmiyorum. çok kötü olan istanbul mu gerçekten, yoksa sizin önem verdiğiniz şeyler mi farklılaştı?

sakın eskiden dalga geçmekten zevk aldığınız, kendini toplumun geri kalanından ayırma çabası içindeki seçkinci ve müşkülpesent bir zümrenin içine doğru kayıyor olmayın yavaşça? gerçekten istanbul kötü mü oldu, yoksa giderek siz mi kötülediniz?
    (tembel, 22.05.2007 14:52)
  2. (bkz: ne olacak bu memleketin hali)
    (tanrimbenibastanyarat, 22.05.2007 15:01)