sürekli geçen ve genelde dolu olan, birçok insanı eve, işe, okula yetiştiren efsane olma yolunda ilerleyen otobüs hattının yaptığı icraatlar. nerden gelir nereye gider tam olarak bilmiyorum ama durakta beklerken 30 saniyede bir görüyosam bir sebebi vardır.
tuzla-cevizlibağ arasında hergün envai çeşit insan taşıyan 500t nin gerçekleştirdiği mucizedir.
gerçekten mucizedir ve efsane olmaya adaydır demiyeceğim zaten efsane olmuştur. aşırı kalabalık olduğu zaman nefes alınamayacak duruma gelinir. orada ki insanlarla kader birliği yapılır, yeni arkadaşlar dostluklar edinilir. ister istemez olur bu, çok sıkışıktır çünkü. nefes almak için cama yapışan bayanlar, ter kokan amcalar hepsiyle iç içe kalınılır. ayaktayken dengede durabilmek için herhangi bir yere tutunmaya gerek yoktur. zaten adım atacak veya kolunuzu kaldıracak ufacıkta olsa bir boşluk kalmamıştır. insanlara çarparak dengede kalınılır. ha birde oranızda buranızda hissetiğiniz el, kol vs. aldırış etmeyin. istemeden olur böyle şeyler.
kapının önündeki basamaklara 9 kişinin sığabilmesi mucizesidir.
manyak bir mucizedir tabir-i caizse. önceleri nefes ayak kokusundan şikayet ederdim, şimdi biniyorum geçiyoruz emniyet şeridine 10 dk'da kavacık köprüsündeyiz. sıcak sıcak gidiyoruz ben de kokutuyorum bir yandan. yazın binmeyin.
cevizlibağ dan biniyorsanız sizden keyiflisi yoktur. lakin ara duraklar mı, aman uzak durun. tuzla'dan kartal köprüsü'ne gelene kadar dolar lan, vallaha.
bütün istanbul u dolaşabilmesi başlı başına bir mucizedir.
o diil de, izmir menşeili(yok lan aslında, sadece burda yaşıyorum) ben bile 500t deyince "evet abi yaa..çekilmez" diyorsam efsane olmuş demektir...
ama gene de benim gönlümde 525 bir numaradır...