istanblue   

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. dündar inşaat'ın rumeli feneri'nde yapmaya başladığı modern mimarinin en yeni örneklerini içeren 2005 yılında tamamlanması planlanan villalar
    (stocky2001, 02.09.2004 12:32)
  2. yamamato denen japon mimarin tasarladığı 8 farklı tipte villadan oluşan toplu konut yerleşimi. villaların planları çok çirkin ve bir o kadar da fonksyolnellikten uzaktır. belki de türkiyede türk müşterilerin yerleşmesi için tasarlanan villaları bir japon mimarın tasarlaması bu felakete yol açmıştır. şehirden bir buçuk saat uzaklıkta olan bu "villa"ların odaları cihangirdeki ucuz öğrenci evlerinden bile küçüklerdir yer yer. ayrıca hizmetli odası olarak tasarlanan oda ise direk zindan ve hatta tuvalet biçimindedir. yatak odalarının banyolarında ise kafayı tavana vurmak işten bile değildir.
    asıl ilginç olan olay ise bir şekilde daha yarısı inşa edilmemiş olan sitedeki konutların yarısının şimdiden satılmış olmasıdır. yazıktır insanların parasına, yazık.
    (soruisareti, 08.03.2005 05:29)
  3. (bkz: istanboys)
    (easy company, 20.05.2005 23:19)
  4. hayatta içilebilecek en dandik vodka markasıdır. gözleri kör eder mi acaba diye şüphelenildiği bulunmuştur.
    (marla singer, 25.08.2006 23:27)
  5. içerken ben kolonya mı içiyorum diye şüphelenilmiş ama 1000 yıl mı yaşayacam ulan denip içilmeye devam edilmiştir..
    (painkiller10ur, 02.01.2007 23:12 ~ 23:45)
  6. elmalı ispirto. fiyata ve afilli görünüşüne aldanmamalı.
    (kedikara, 02.01.2007 23:37)
  7. içkiye o saniye ihtiyaç duyulması halinde ve 15 kilometrelik çaplık bi alanda başka bi seçenek yoksa ancak o zaman içilmesi gereken votka demeye bin şahit gerektiren alkol.
    (leonard shelby, 03.01.2007 13:10)
  8. beni votkaya tekrardan döndüren içki.sanırım talepte fazla,yılbaşı akşamı fellik fellik dolaşmama rağmen bi türlü ulaşamadım kendisine.
    (muvo, 05.01.2007 17:35)
  9. burgaz alkollü içkiler san ve tic. a.ş'ye bağlı olarak üretilen, alkol derecesi hacmen %40 olup tadı fena olmayan vodka.. birbirinden farklı meyveli seçenekleri bulunup piyasadaki pahalı vodkaların nerdeyse yarı fiyatındadır.. vanilyalı vodkayla elma suyu karıştırılıp içine buz da atıldığında tercih edilebilirliği bi hayli yüksektir..
    (gudu bet, 06.01.2007 17:56)
  10. evde kolonya kalmadığında limolusu kullanılabilecek votka.
    (wasp, 06.01.2007 18:17)
  11. garip bir biçimde fazlaca tatlı votka..
    lan vişne suyu, hiç acı kalır mı votkanın yanında..
    ben bunu gördüm, tattım, şaştım..
    (dirtypain, 26.04.2007 13:15)
  12. bir ara (2 hafta kadar önce) hürriyet ekonomi sayfasında
    "istanblue olarak raflarda smirnoff ve absolut gibi markalarla yanyana yer alacağız. hem fiyatımız daha az hem de kalitemiz aynı." anlamı çıkartılabilinecek bir açıklamaları yer almıştı.

ayrıca piyasanın en büyük açığını kapatabilmiş firma. süper bir ticari hareketle, tam öğrenci işi bir üretim yapmışlar.
    10 cl lik votkaları 4 milyon. tek kişilik mis gibi, iki kişiye de yetebilir.
    hatta bakkala girip almaya niyetlendiğimde:
    "bunu sırf öğrenciler alıyor" demişti.
    kesinlikle tam istediğimiz şey. yalnız kapağındaki metali ve kesimini ne biçim yaptılarsa iki şişe açtım, ikisini de açana kadar anam ağladı elim kesildi. dikkat!

lâkin, içerken aklıma limon kolonyası geldi.
    (venom, 01.06.2007 23:22)
  13. ankirockfest'in resmi votkası olarak içme şerefine eriştim. ve oradaki satıcı'nın glasnost ile ilgili bişeyler söylemesinden* bile yok artık ali sami alkış diyesim geldi. binboa bile 5 çeker kanımca (sek içimini kıyaslıyorum)

ha, sek içmeyin, kokteyli o kadar da kötü değil. ama siz siz olun sek içmeyin. daha sonra 1 saat önce bindiğiniz balerin'in yatağınızda uyumaya çalışırken mide bulandırıcı bir simulasyonunu yaşatabiliyor, haberiniz olsun. tamam kabul ediyorum fazla kaçırdım, ama yine de aklınızda bulunsun.
    (bosvermis bunye, 11.06.2007 00:47)
  14. ucuz fiyatı, buğulu şişesi ve parliament pazar gecesi sineması çağrışımı yapan adıyla cezbetti beni. kapağını açtığımda "aha elimde kaldı" dedim ama bilinen kapaklardan değilmiş, şekil yapmışlar. oysa bu kadar ambalaja kasana kadar malzemeyi biraz düzeltselermiş ne güzel olurmuş. türk ticaret kafası böyle işte. ikinci kere alırlar mı diye düşünmeye gerek yok. daha açıklayıcı olmak için: ilk yudumu aldığımda aklımda lise yılları ve tekel votka şişesi canlandı.
    (eolys, 03.09.2007 20:22)
  15. eski nesil şişelerinde şöyle bir şey mevcuttur:

"ey koca istanbul
    ne umdum ki senden
    ne bulayım...
    ne dost dediklerim kaldı
    ne yar diye değer verdiklerim
    bir tek gerçeğim var
    o da istanblue kokan akşamlar"
    (kl7mu, 11.11.2007 23:10)
  16. yeni çıkan nar, bal ve karpuz aromaları ve 19.90'a inen fiyatı ile gönlümüzde bir kez daha taht kurmuş, burgaz rakının nadide ürünü. karpuz aromasını şiddetle tavsiye ederim, harika bir aroma ve yumuşak bir tadı var. karışık meyve kokteyli yada cappy'nin tropik kokteyl'i ile güzel gidiyor. diğer ürünlerini de en kısa zamanda deneyip bildireceğim, söz sende ali kırca.
    (comex, 23.12.2007 23:47)
  17. şişedeki flu punto yazılar içmeden önce abdest ve gusüllü olunması gerektiği izlenimi veriyor. şişeyi açmak memleket insanım için bir nevi iq testi olacağından muhtemel ciddi yaralanmalar için üretici firma acil çağrı, nöbetçi imam gibi numaraları not düşse daha iyi olurdu.

tat : ilk yudum ümit verici ancak müteakiplerle eksponansiyel azalma arz ediyor.
    müzikle uyum : genelde fena değil. gaz müziklerle gitmiyor. flamenko, folk iyi tercih.
    sigarayla uyum : halen kötü
    sözlükle uyum : emin değilim
    endikasyonları : pencereye çıkıp uluma isteği
    (void, 29.12.2007 07:00)
  18. (bkz: istanblue dinliyorum gözlerim kapalı)
    (chixculub, 29.12.2007 09:48)
  19. tadı acaip olan bir vodka.sade türünü içtim beğenmedim.meyveli türleri hakkında bilgim yok ama eğer paranız azsa bence tekel vodkasından vazgeçmeyin derim.
    (mkopaw, 06.01.2008 20:51)
  20. güzel bir kelime oyunu örneğidir.
    (jenesaispas, 06.01.2008 21:48)
  21. vodka kulvarında farklı tadlar arayanlar için; yerli malı yurdun malı hesabı 3 aydır beraberiz.
    (manha de carnival, 27.01.2008 22:35)
  22. gerek tasarım gerekse açılınca duyulan o yoğun ve kötü kokusundan dolayı yıllarca halkımızı absolut ve benzeri votkalara özendiren tekel voktasından sonra yurdumuz için devrim niteliğinde olan leziz bir içki. isim olarak da son derece yaratıcı.
    (jellyjam, 27.01.2008 22:37)
  23. tüm çeşitleri ananas suyuyla karıştığında dadından yinmiyor.
    (bilge, 29.01.2008 20:36 ~ 20:36)
  24. normalde ayda yılda bir vodka içen; içtiğinde de mecburiyetten içen, markasını dahi sormayan benim gibi birinin vodkaya bakış açısını değiştiren marka. yine diğerlerinde de olduğu gibi arkadaşın evinde başka içki olmamasından ötürü içmek zorunda kaldım. ilk defa vodka için "güzelmiş be." şeklinde yorumda bulundum. içimi hafif ve güzeldir. fiyatı ise kalitesine göre gayet uygundur.
    (genjuure, 29.01.2008 20:39)
  25. alkolik bünyeler tarafından yıllardır verilen yardım çağrılarına bir karşılık niteliğinde yukarıdan gönderilen içki. şişelerinin hoş tasarımı ve dikkat çekici adıyla akılda kalıcı.
    (justfrozen, 29.01.2008 20:48)
 sayfa  / 2