|
|
- what cnn never shows you. tam anlamıyla gerçek bu...
- israil'in mevcut eylemlerini tasvip ediyor değilim hatta kınıyorum ama bu olayın gerçek olduğuna inanmıyorum, "coca cola tüm servetini israil ordusuna aktarıyor" tadında bir deenformasyon girişimi olduğu görüşündeyim.
hangi profesyonel ordu savaş araçlarına çocukları yaklaştırır? örneğin aramızda çocukken füzeyle oynamış, üstüne resim çizmiş olan var mı? böyle bir şey yapsa bile bunun belgelerinin 3. sınıf internet sitelerinde işi ne?
bırakın allah aşkına.
- uydurma bir haberdir ya da başka şeyler vardır bunun altında. türkiye'de ya da dünyada hangi çocuk askeri ağır silahların ,füzelerin yanına yaklaştrılıyor sorunsalını yaratan bir durumdur. akıl mantık bunu alır mı bilmiyorum.
- 1 ay kadar önce çıkmış bir haberdir.doğru olma ihtimali yüksek bir haberdir.
çocuklarına bombaların uzerine yazı yazdırarak nasıl gelecege yetistirdigini gosteren en kısa zamanda ortadogudan defolması gereken abd usagının son marifeti...
- (bkz: ağaç yaş iken eğilir)
- nefret dolu bir nesil yetiştirme gayreti.
- şaşırılmasına, "aaa napıyo adamlar" vs denmesine çok anlam veremiyorum zira çocukların bu tarz propagandalara alet edilmesi yeni değil, hatta yeni olmamasını da bırakın resmen bir adet.
eline kalaşnikof verilip en önde yürütülen 6-10 yaş arası çocuklar, kafasında 3 hilal veya yeşil, arapça yazılı bandlar taşıyan 3-7 yaş arası çocuklar, 4 yaşında, okuma yazma bilen insanların bile zar zor ezberlediği koca istiklal marşını ezberlemek zorunda bırakılan çocuklar. silahlara şuursuz yazılar yazan çocuklar vs vs vs.
sonuç olarak bu hadise böyle devam eder. ne silahlara yazılar yazan kız çocukları biter, ne elinde kalaşnikof arapça sözler haykırarak uygun adım yürüyen oğlan çocukları tükenir. en çok da çocukları ota boka alet eden, kullanan, sömüren leş zihniyet tükenmez.(radiance, 15.08.2006 14:44 ~ 16.08.2006 04:38)
- "filistinli kardeşim seninle hiçbir zaman kartopu oynayamıyacağız yada aynı musluğa ağzımızı dayayıp su içemiyeceğiz bunu biliyorum, bana kalırsa her sabah doğan güneş ikimizinde gözünü kamaştırıyor birbirmize ne kadar benzedigimizi göremiyoruz .anne babalarımızın güneşin sadece kendi topraklarında doğması için dua etmeleri güneşi küstürüyor belkide ..oysa seninle ben bu topraklara yağmur taşıyan aynı rüzgara fısıldıyoruz umutlarmızı.aynı gökyüzü altında koşuyoruz var güçümüzle. eminim sende en az benim kadar seviyorsun reçel kavonozuna parmak bandırmayı yada annenin dizlerinde uyuyakalmayı .üzgünüm ama birazdan bu füze ateşlenecek ve masum bedenine saplanan her şarapnel parcası ruhumu saran utanç duvarına bir taş daha ekliyecek. henüz 12 yaşındayım ve hiç birşeyi değiştirecek güce sahip değilim tek yapabilecegim ölümsüzlüğünü her gün herşeye haykırmak olacak... cennetin tüm gözyaşları yağmur olup inse yasını tutmaya yetmez"
(bkz: küçük bir kızdan beklenenler)
- çocuk bu. çocuk gibi hareket ediyor. çocuk füzenin üzerine anca resim yapar. ne anlar füzeden, toptan, tüfekten. üstüne resim yapar o. hangi çocuk bir diğerine füze atmış?
- eğer sahte değil ise fotoğraf ile ispatı olan eylem.
(bkz: http://img459.imageshack.us/...)
- eğer masum ve savaş dışı olması gereken çocuklar bile askeri bir nefretle karşı tarafın öldürülmesini bu kadar arzu ediyor ve katılabildiği kadar katılıyorsa, zaten kadın erkek sürekli her sene askerlik görevi yapan israil, çocukları da daha o yaştan böyle militarize yetiştiriyorsa, canlı bombaların masumları öldürmesinden hareketle terörist eylem sınıfına sokulmasını oldukça zorlaştıran eylem.
- 18 yaşındaki gençlerin ellerine silah verilerek dağa gönderilmesinden pek bir farkı olmayan eylem. ikisinde de köreltilmiş körpe beyinler, körleştirilmiş keskin gözler, hissizleştirilmiş temiz yürekler görüyorum. tabi ki öldürmenin zorunlu ve her iki tarafın iyiliğine olacağına olan şaşmaz, kesin mi kesin, batıl inanç.
(malina, 03.01.2008 21:22 ~ 21:24)
|