görseller
israil kara kuvvetlerinin gazze ye girmesi 

belki ilginizi çeker
  1. · israil katliam yaparken sözlükteki reyting
gündem
  1. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  2. · cehennemin girişinde yazan söz
  3. · fotoğraf makinası olmayan japon
  4. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  5. · günün tek şarkılık özeti
  6. · bir kadının bilmesi gerekenler
  7. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  8. · dream team
  9. · tane

israil kara kuvvetlerinin gazze ye girmesi  

sayfa  / 3
  1. filistinli görgü tanıkları, israil kara birliklerinin gazze şeridi'ne girdiklerini söyledi. an itibariyle tvlerin verdiği son dakika bilgisi.
    (eternal, 03.01.2009 20:36 ~ 21:36)
  2. böyle bir dünyada yaşamaktan tiksinme sebeplerinin sonuncusu.

kapıları çalan benim
    kapıları birer birer
    gözünüze görünemem
    göze görünmez ölüler
    (bilginsel, 03.01.2009 21:00 ~ 21:00)
  3. cnn de yayınlanıyor an ve an. umarım çıkamazlar geri. mezarları olur o topraklar.
    (hplovecraft, 03.01.2009 21:01)
  4. çok call of duty oynadıkları her hallerinden belli. idmanlı piçler.
    (jesta jesta, 03.01.2009 21:10 ~ 21:14)
  5. "helikopter desteğindeki israil kara birlikleri gazze’ye giriş yaptı. israil’in hedefinde bugün cebaliye kentindeki bir cami de vardı ve namaz sırasında vurulan camide 16 kişi öldü."

http://www.ntvmsnbc.com/...
    (asasdas, 03.01.2009 21:13)
  6. ilhan selçuk'un birkaç gün önceki yazısında israil için "hitler'e karşı mazlum, filistinliye karşı zalim" sözünü tekrar hatırlatan olaydır.
    (çağrılmayan yakup, 03.01.2009 21:16)
  7. öldüremediğimiz kalmış mı diye bi de içerden kontrol etmektir.israilin kendi cehennemine odun taşımasıdır..
    (minennisai, 03.01.2009 21:24)
  8. her şey bir yana kendimi filistinliler'in yerine koyuyorum; şu soğuk havada tuvalete gitmek bile işkenceyken ekmeğin, suyun, ilacın olmadığı bir yerde buz gibi evde ölmeyi beklemek tasavvur edilemez derecede korkunç geliyor bana. evi mi basacaklar füze mi düşecek başımıza, bu korkularla nasıl yaşanır? bunu birilerine yaşatmaya kimin hakkı var?
    (ichgeheindaskino, 03.01.2009 21:25)
  9. şu an tvlerde canlı yayınlanan vahşet.
    kanım dondu. insanlar ölüyor, yaralanıyor ve ben bu vahşeti bilgisayarımın başında tvden canlı canlı izliyorum.
    ne diyeyim; inşallah gazzeye gömülürsün israil. akıttığın onca masum insanın kanında boğulursun.

edit:israil'in denizden de saldırıya başlamış olduğu söyleniyor.
    (linahor, 03.01.2009 21:30 ~ 21:34)
  10. israil'in gazze'yi haritadan silmeyi, en azından büyük oranda tahrip etmeyi hedeflediğini gösteren alçak siyonist işgalin bir parçası.

bütün bu yaşanan vahşet ve zulüm iflas eden büyük ortadoğu projesinin bir ürünü. israil gazze'ye ve diğer filistin bölgelerine saldırmayı kendi siyonist amaçları ve abd'nin emperyalist yönelimlerinin örtüşmesi sayesinde yapabiliyor biraz da.

obama geldi, dünya bir rahat yüzü görecek diye sevinen nerde o noel baba kılıklı özgürlükçüler? obama, resmi olarak başkan olduğu zaman da görülecek, israil daha da azgınlaşacak, ırak daha çok kanayacak, afganistan her gün daha çok karışacak.

ab'nin de dahil olduğu abd ve israil merkezli şer odaklarının dünya halklarına, ezilen uluslara vereceği kurumuş bir çiçek dalı dahi yok... adım adım yok olan uygarlık, boşlukta hızla düşen bir kedi gibi tutabildiği yerleri tırmalamakta, şimdilik, afganistan, ırak ve filistin bu pençelerden nasibini aldı/alıyor.

alçak israil ve abd şurekası yenilmeye mahkum, bütün bu tantananın esas kaynağı o. bir devir kapanıyor, ne akıllı füzeler, ne kurşun askerler kurtarabilir onları!
    (allegra, 03.01.2009 21:34 ~ 21:35)
  11. ne kadar tank,top,tüfek kullanılıyorsa israil'in götüne girsin demekten başka çaremiz olmayan savaştır.ne kadar isyan edilsede,ne kadar alehinde görüş birliği olsada,israil krizden sonra amerika'yı kafa kola almış durumdadır.
    (john wayne, 03.01.2009 21:39 ~ 21:39)
  12. az önce cnn'e gazze'den bağlanan newyork times muhabirinin 'israil ordusu sivillere yönelik yolumuzdan çekilin diyor nereye saldıracaklar bilinmiyor ve buradaki insanların ne sığınakları ne de gidebilecekleri güvenli bir yer var.' diyerek filistinlilerin yine savaşın ortasında kalacağını anlattığı saldırıdır.israil ordusunun bu konudaki hassasiyeti de göz önüne alındığında kayıpların sayısı katlanarak artacak gibi görünüyor.
    (ikisidebir, 03.01.2009 21:45 ~ 21:49)
  13. el-fetih ve hamas'ı birleştiren olay. kan mı dökülmesi gerekiyordu kardeşce yaşamak için...
    (eternal, 03.01.2009 22:00)
  14. asla filistini haritadan silmeyecek bir eylemdir. bir güzel gazzeyi yıkıp sonra tekrar geri çekileceklerdir.

israil ekonomisinin bel kemiği silah sanayindeki üretimdir. adamlar doğal olarak bu üretimi tüketmeliler, savaşla tabiki yapacaklar bu işi... tek taraflı bir savaşla... israil dikkat ederseniz bu işi periyodik aralıklarla yapıyor ve yapmaya da devam edecek.

çok yazık filistinlilerin yaşadığı bu duruma, çünkü etrafında onlara ne kadar destek veren halk varsa bi o kadar o halkların başında amerikan uşağı olmuş hükümet var... yazık...
    (çikilopa tapan adam, 03.01.2009 22:11)
  15. silah imal ederek barışın sağlanamayacağı sözde tezinin bir kez daha kanıtlanmasıdır.

ulan kanun oldu daha ne kadar kanıtlanacak bu?
    (ahmet karaca, 03.01.2009 22:11)
  16. israil'in kara harekatını başlattığını t.v. den öğrendiğim sırada yemek yiyordum. canlı yayınlanan harekat esnasında bir eve bomba atıldı. sonra o eve doğru ambulanslar gitti, muhtemelen yine ölü ve yaralılar vardı ve de benim elimde hala ekmek... lanet ettim ulan her şeye lanet ettim. açlığıma, iş yerinde yaşadığım ve kafama taktığım şeylere, çevremdikilerle sorunlarıma... lanet olsun hepinize.

işgal altında filistin
    filistin, benim vatanım
    eğilmem, işgale direnirim

yiğitler var umutlu
    yiğitler var öfkeli
    işgalciyi korkutuyor intifada

fedailer korkusuz
    fedailer pimi çekilmiş
    patlıyor beyinlerde şehitlerimiz

her evimiz bir kale
    her evimiz bir okuldur
    dilimizde " zafere kadar devrim"

her evde bir direniş
    her evde bir fedai
    dilimizde "zafere kadar devrim"
    (huznun isyan olsun, 03.01.2009 22:18)
  17. ab dönem başkanlığı'nın savunma amaçlı olduğunu iddia ettiği saldırıdır. üzerine yorum yapmak bile istemiyorum, cümle barındırdığı oksimoronla zaten yeterince açık.

teknolojinin nimetleri sayesinde yatağımda kucağımda laptopla canlı izlediğim saldırıdır aynı zamanda. böyle teknolojinin amına koyayım. bakmayın derdim teknolojiyle değil de, küfürü hakettiği yere yollarsam bir kara saldırısı da sözlüğe gelebilir diye korkuyorum.
    (salazar, 03.01.2009 23:16)
  18. milyonlarca nüfusa sahip arap ülkelerinin hala t.v den takip ettiği olaydır. şunu da unutmazlar inş. bugün ona, yarın sana. herkes unuttu lübnan a olanları.
    (orc, 03.01.2009 23:23)
  19. ıraka yapılan katilama ses çıkarmayan dünya nüfusunun filistin için birşeyler yapmasını beklemenin abes olduğu insanlık dramı.
    (sumatriptan, 03.01.2009 23:28)
  20. küçücük çocuktum, hayatımın ilk savaşını canlı yayında izlemiştim. amerikan füzelerin yeşil ışıklarıyla ırağı vuruyordu. küçücük çocuktum, kanım donmuştu. büyüdüm koca adam oldum, yine tv de canlı canlı savaş izliyorum. bu kez israilin filistinli çocukları katledişini izliyorum. yine kanım donuyor. lanet ediyorum herşeye, başta kendime, aczime, hepimize, hepinize, bu katliamı durdurmayan herkese, insan kanından rant saglayan herkese. yeter artık, yeter. yaşadığıma utanıyorum...
    (chillout, 03.01.2009 23:31)
  21. türkiye'nin bölgesel güç olduğu masalına tutulan ışıktır ayrıca. ırak'ın kuzeyine rica minnet, o da izinle yaptığımız kara harekatlarının ardından, "sivilleri gözettik, hiç sivil zarar görmedi." diye papağan gibi tekrar eden türkiye'nin başbakanı bu son saldırı için dünyaya çağrıda bulunmuş. dünyaya çağrıda bulunan recep tayyip erdoğan demiş ki;

"insanı yardımkonusunda israil'i kapıları açmayadavet ediyorum. gıda, ilaç ve hastaların tahliyesi için kapıların açılması noktasında kendilerine çağrıda bulunuyorum. ben, önce insan olarak konuşuyorum. ondan sonra sorumluluk mevkiinde olan bir başbakan olarak konuşuyorum. duygusal değilim. sadece sorumluyum. israil'i de buna davet ediyorum. tüm insanlığı da buna davet ediyorum."

... birleşmiş milletler güvenlik konseyi üyesi olarak yapıyor başbakan bu çağrıyı, dünyaya.
    güce bak, vay be! ulan, adam nerdeyse bu katliamdan dolayı açıklama yapmak zorunda kaldığı için özür dileyecek! insani yardım diyor, kapıları açmaya davet ediyorum lütfen, diyor. sorumluluklarım var diyor ama israil dışişleri bakanlığı büyükelçimizi çağırıp nota veriyor, azarlıyor. recep tayyip de duygusal değil sorumlu olduğunu hatırlatıyor. kime hatırlatıyor siz karar verin. insani yardım kamyonlarını geçirecekleri kapıyı açtırmakla açtıramamak arasında gidip geliyor bölgesel gücümüz.

güçlü bir türkiye'nin iktidarı çıkar ve der ki: "bu alçaklık, bu zulüm devam ettiği sürece israil ile tüm 'insani' ve resmi ilişkilerimizi donduruyoruz. " ha derseniz; ekonomik olarak asla göze alamayacağımız riskler ve anlaşmalar var, mümkün değil... derim ki, bu ülke, anadolu, bu millet bunu yeğler. vicdanı ancak o zaman rahat eder. bir ekmek zor bulan insana gidin sorun, denemesi bedava. mesele de zaten bir ekmeğe, kömüre muhtaç olanlarda değil, kaybedecek çok şeyi olanlarda. onların hesaplarında, borsalarında, bankalarında. paralarında. parası olmayan milyonlarca vatandaş çıkıp bu zulme onurluca karşı duracak bir iktidar için o bir ekmeğinin yarısını hatta hepsini verir.
    biz okumuşlar da, türk ordusunun israil'e saldırması fantezisi üzerinden sözlük edebiyatı yapıyoruz. bu iktidar mı verecek türk ordusuna bu emri?

size bir şey söyleyim mi; gelecekte bir zamanda bize saldırsalar ve her gün yüzlercemiz ölse, on binlercemiz sakat kalsa, mülteci olsa, uzaklarda bunları izleyen birileri, tıpkı çoğumuzun yaptığı gibi kanalı değiştirecek, bunalacak, daha eğlenceli bir şeyler yapmayı deneyecek, unutacak. susacak. koca koca ülkeler, avrupalar, amerikalar, asyalar, susacaklar. biz her gün ölürken, en güvendiğimiz dostlarımız, kardeşlerimiz bile, recep tayyibin yaptığı gibi günü kurtaran cılız açıklamalar yapacaklar. işte o zaman belki anlayacağız, soğukta ve karanlıkta duvarları yıkılmış bir evin içinde kıvranan filistinli çocuğu.
    (hayalbaz, 03.01.2009 23:33)
  22. israil askerlerinin -ne yazık ki- ellerini kollarını sallayarak yaptıkları eylemdir.

avrupa birliği'nden de resmi destek alınarak, bir bakıma iran'a "gel gel" denilen durumdur.

(bkz: allah sizi ıslah etsin)
    (eudaimonist, 03.01.2009 23:34)
  23. ...bir tank bir çocuğu ezer. paletler geçer ellerinin üstünden, bir asker bir eve girer. sofradayken aile "çıkın" der. babayı kurşuna dizer, annenin ırzına geçer. aynı anda bir uçakta düğmeye basılır, bir bomba düşmeye başlar. patlar. birkaç insan ölür. haberlerde ekran altında kayan yazı olurlar. bir bebeğe şarapneller saplanırken birileri susar. birileri ölürken dünya kirlenir. -ve dünya en çok bebeklerin günahsız kanıyla kirlenir- bir tarafta bir anne böyle bir dünyaya çocuk getirmek istemezken diğer tarafta bir annenin çocuğu ölür gözlerinin önünde. bir tank bir çocuğu ezer. paletler geçer düşlerinin üstünden...
    (bugun burda cumartesi, 03.01.2009 23:39 ~ 23:41)
  24. ve belki de üçüncü dünya savaşını başlatacak, iran'ı hareketlendirecek, abd'nin suriye ve iran'a nükleer silah kullanmasına sebep olacak ama kimsenin o ambargoda hamas denen örgütü yönetenlere ilaç ve yiyecek bulamazken çin malı roketleri nereden çıkardığını sormayacak, israil'in çoluk çocuk demeden katlettiği binleri sallamayacak, olan sadece insanlığa açılan kapanmayacak bir yara ile son bulacak(!) saçma güç gösterisi...
    (stocky2001, 03.01.2009 23:41)
  25. israilin parası sayesinde sistematik olarak düzenlediği aktivite.
    büyük ihtimalle hiç bir şey olmayacak, seneye filistinde veya komşu ülkelerde tekrarlanacaktır.
    küçük ihtimalle bölge kaosa sürüklenecek ne yazık ki kazanan yine israil olacaktır.
    (betatron, 03.01.2009 23:46)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil