belki ilginizi çeker
  1. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  2. · ezel
  3. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  4. · google wave
  5. · bir kadının bilmesi gerekenler
  6. · beşiktaş
  7. · aşk ı memnu
  8. · 80 lerde çocuk olmak
  9. · düşüme girme

israil in türkiye yi boykot etmesi  

1. bilumum israil internet sitelerinde çağrıları başlamış hem suçlu hem güçlü'nün yapabileceği bir şey. yahu adamlar suçlu ona rağmen bir şeyler yapma çabası içerisinde bizimkiler ancak osmanlı torunları olduğunu söylesinler. savaşı durduruyor zaten bu söyleminiz. altlarına işiyorlar osmanlı lafını duyduklarında.

buyrun haber:

"türk hükümeti ve halkının gazze operasyonuna gösterdiği sert tepkisine kızan kimi yahudiler, israilli turistlere “türkiye’ye boykot" çağrıları yapıyor. internette yürütülen kampanyada türkiye’de israillilere karşı “ırkçılık" yapıldığı iddia ediliyor.
    israil basınına göre, son günlerde internette gönderilen mesajlarda israillileri, gazze operasyonuna itirazları nedeniyle türkiye’yi ziyaret etmemeye çağrılıyor. kampanya yürütenlerin gönderdiği mesajta ayrıca türkiye’de “israil karşıtı ırkçılığı"nı kanıtladığı iddia edilen bir fotoğrafa da yer veriliyor.
    “artık türkiye’ye seyahat yok" gibi sloganların kullandığı mesajda yer verilen ve alanya’daki bir giysi dükkanda çekildiği öne sürülen fotoğraf, dükkanın vitrininde ingilizce yazılmış bir tabela görülüyor. tabelada ise “çocukları katleden israilliler için satış yok, giriş yasak" yazılı olduğunu gösteriyor.
    ancak israil basını, söz konusu fotoğrafın, yeni olmadığını, esasen ağustos 2006’da çekildiğini ve o dönemde yayınlandığını, bunun üzerine israil’deki türk büyükelçiliğinin, tabelanın asılmasından kısa bir süre sonra yerel makamların talimatıyla kaldırıldığını ve sorumlular hakkında işlemlerin başlatıldığını bildirdiğini anımsattı.
    israil’in medya grubu yedioth’a ait ynet’e göre, israil’deki türk turizm bürosu temsilcisi danny zimet de, söz konusu fotoğrafın üç yıl sonra yeniden ortaya çıkarılmasından duyduğu üzüntüyü dile getirirken fotoğraf ilk yayınlandığında kendisinin türkiye’nin kültür ve turizm bakanlığı’na başvurduğunu, tabelayı aşan dükkanın bir süre kapatıldığını anlattı.
    türkiye’nin israil’i tanıyan ilk müslüman ülke olduğunu, iki ülke arasında dostane ilişkiler ve stratejik askeri ortaklığın bulunduğunu vurgulayan zimet, kampanya ile ikili ilişkilere daha çok zarar verilmek istendiğini söyledi."

(bkz: http://www.milliyet.com.tr/...)
    (asayisberkendal, 14.01.2009 15:31 ~ 15:31)
  2. doğru yapıyorlar bence.

hayır, adamları ''hem suçlu hem güçlü'' diye yaftalamak yanlış olur bence. düşünün şimdi, resmi dille, halkının yüzde 99'u müslüman olan bir ülke var ve bu ülkedeki müslümanların neredeyse tamamı israil karşıtı, israil'in haritadan silinmesi gerektiğini düşünenler de hiç azımsanacak gibi değil. kısaca, ülke nüfusu içindeki çoğunluk -sağcısı da, solcusu da- israil'den nefret ediyor. bu durumda, sıradan bir israil vatandaşının ne yapmasını bekliyordunuz ki? bakın, burada kimin haklı, kimin haksız olduğundan bahsetmiyorum, sadece mantık yürütüyorum. zamanında, italya apo'yu türkiye'ye teslim etmediğinde, italyan ürünlerini boykot etmeyenlere kız vermiyorlardı ülkemizde. bakın, sadece bir kişi için koparılan tantanadan bahsediyorum, italyanlarla alıp veremediğimiz bir şey olmamasına rağmen.

kısaca, benden nefret eden, varlığıma tahammülü olmayan birisini ben de boykot ederdim.
    (nokia şarzı, 14.01.2009 16:00)
  3. (sağ gösterip sağ vuran şaşkın boksör, 14.01.2009 16:04)
  4. (bkz: çok da tın)
    lan benim bildiğim kadarıyla türkiye'ye gelen tek israil malı haim revivo ile balili.
    şimdi tutup bana askeri malzeme falan saydırıp keyfimi kaçırmayın. vermemesi daha iyi zora gelirsek belki kendimiz yaparız.
    (karamürselli deli hamdi, 14.01.2009 16:08)
  5. (bindikbialametegidiyoruzgıyamete, 14.01.2009 16:09)
  6. (bkz: ybsg)
    (seytan90, 14.01.2009 16:21)
  7. yarın gider beş yüz milyon dolarlık silah siparişi veririz alırız gönlünü.
    (asad, 14.01.2009 17:04)
  8. aynı yumurta ikizlerinin birbirine darılması;
    t: türkiye
    i: israil

t: olm bak çık o gazzeden, öldürmeyin insanları, bak valla almam senin mallarını, boykot ederim seni..
    i: haha. bana diyene bak. zamanında ermenilere vurduğunda iyiydi. 1 milyon ermeniyi yerinden ettin olum sen. hem sen kürtlere de az çektirmedin. onlarda müslümandı hemde. valla bak boykot edersen bende seni ederim haberin olsun..
    t: taam taam, uzatma şimdi. bari arada bi vur fazla göze batma...
    i: taam var mı başka isteğin, ben çıkıyorum, byy..
    t: iyi bak kendine, byy....
    (pakize havada, 14.01.2009 17:04)
  9. zaten yüzde yetmişi dışa bağımlı ve en çokta abd'ye ve israil'e bağlı olan borsamızın hepten düşmesine sebep olacak durumdur.bence bir mahsuru yoktur.ülkemizcede çokta tın olması gerekir ancak ülkedeki insanların olayları yorumlama biçimi sadece ekonomik boyutta olduğundan bundan sonra da olası bir ekonomik bozukluktaki zaten mevcuttur ancak ilerlemesi durumunda en kral israilci millet olacağımızın göstergesidir.
    (suprascapula, 14.01.2009 17:10 ~ 17:11)
  10. ülkemizde israil'e karşı boykotların ve mitinglerin artmasından sonra israil'de misilleme amaçlı başlamış hadise. israil medyası büyük ilgi göstermiştir. 3 yıl önce antalya'da çekilen bir görüntüde "israil mallarını tüketmeyin" uyarısı bulunan bir esnaf manşetlere taşınmış ve türkiye'ye tatil için gidilmemesi konusunda da ayrıca uyarılarda bulunulmuştur.

enteresandır ki akp hükümetinden bazı sözcüler, o esnafın aldığı bir sürelik kapatma cezasını şirin gözükmek amacı ile israil medyasına bildirmişlerdir.

(bkz: allah ile aldatmak)

katil ve maznum bu kadar açıkken israil'in bu tavrı, gerçeklerin içleri daha da burkan bir görünümüne sebeptir.

http://www.haberbu.com/...

http://www.ynetnews.com/...

(bkz: vay anasını sayın seyirciler)
    (albastropos, 15.01.2009 14:25)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil