"savaşa karşı değilseniz, tarafsınız demektir"
hala anlaşılamayan, israil cephanesi diye atfedilen şeylerin türkiye'deki büyük istihdam kuruluşları olmasıdır herhalde. ben israil zarar görmesin diye kendi ülkemin vatandaşını işsiz bırakmayı düşünmem. ülkenizdeki adam da "din kardeşiniz". ama siz gidip savaşa taraf olmaya çalışırsanız da buyrun boykot edin. bakın mısır da yaptı sizin yaptığınızı, 114 yıl önce kurulan ünlü olmayan bir şirketin ürettiği bir logodan "no muhammed no mekke" mesajını zar zor çıkardı. sonra ne mi oldu sanıyorsunuz, mısır'da 10 binden fazla çalışanı olan coca cola'nın bu çalışanlarının işi tehlikeye girdi, çünkü piyasalarını %20 kaybettiler.
asıl önemli olan nokta ise, burada hedef gösterilen birçok firmanın, yalnızca amerika'nın ünlü firmaları olduğu için israil finansörü yapılmış olmasıdır. buradaki firmaların hiçbirinin israil devletine bir yardımları yoktur. en bilinen örnek, coca cola ve birçok amerikan şirketi güya yılda 4 günlük kazancını israil devletine verirmiş:
http://www.snopes.com/...
bu israil'e yardım eden coca cola var ya, ramallah'da fabrikaya sahip. böyle bir şey gerçek olsa filistin bilmeyecek de siz mi bileceksiniz? forward maillerle gelen safsatalara inanmayı bir bok biliyorsunuz, bir de üzerine gidip sözlükte bütün gücünüzle savunmaya çalışıyorsunuz. düpedüz iftira atıyorsunuz.
başka bir örnek de mcdonalds mesela. arkadaş demiş ki israil'in cephanesi. ulan nasıl olur da israil'in cephanesi dediğin mcdonalds, suudi arabistan'da milli bir şirket olur? evet, aynen öyle, mc donalds'ın suudi arabistan'daki franchising işi riyad uluslararası catering şirketi tarafından yapılmakta. adamlar filistin'e yardım topluyormuş ramazan ayında mesela.
starbucks bu suçlamaların yine odağındadır. başında howard schultz gibi yahudi biri olduğundan olsa gerek. howard schultz'a rağmen, starbucks hisse sahiplerine şimdiye kadar hiçbir ödeme yapmamış. ama israil hisse sahibi diyor kendisi, nasıl hisselerse artık. schultz israil'e sempati duyan bir iş adamı olmasına rağmen starbucks'ın lobi faaliyeti olmamıştır. starbucks, israil'e yardım etmesi en kolay yer olan israil'de bile dükkana sahip değildir.
diğer şirketler de bu tür suçlamalarla yalnızca forward mailler aracılığıyla karşı karşıya bırakılmakta. artık neye inanırsınız bilmem, ama fanatikseniz de zaten fikriniz değişmez, buraya kada okumazsınız zaten. bu tür boykotlar din kardeşleriniz olmalarının yanında vatandaşlarınız olan insanlara da zarar vermektedir. hatta, türkiye'ye zarar vermektedir. boykotlar sonucu da israil herhangi bir zarar görmemektedir.
tekrar başa dönersek, dedim ya "savaşa karşı değilseniz tarafsınız demektir" diye. bu boykotları savunan sizler savaşa tarafsınız işte. kimse size taraf değiştirin demiyor, örümcek kafalarınız onu anlayamıyor. savaşa tamamen karşı olmaya da niyetli değilsiniz, istersiniz ki israil'i haritadan silelim. ikiyüzlüsünüz yani, bana yapılmasın ama ben yapayım. filistin'de din kardeşlerimiz ölüyor amaneey dersiniz, desteklediğiniz liderler israil ile birinci elden silah antlaşması yapar, susarsınız. türkiye başbakanı recep tayyip erdoğan gözyaşı döker kamera karşısında, ama savaşı durduracak bir şey yapacağına masum öğrencileri saygı duruşuna durdurarak onları da bir tarafa çekmeye çalışır. sonra da böyle vatandaş gelir "filistinliler savaşsın bizim vatandaş işsiz kalsa ne olur" gibi bir tutumla sözlükte konuşur.
e tabi, imam osurunca cemaat sıçar diye boşuna dememişler.
not: verdiğim bilgilerin tamamı kaynaklarıyla verilmiştir, ve gerçektir. forward maillerde olduğu gibi kaynak kıçım değildir.