görseller
israil in cephaneleriisrail in cephaneleri
israil in cephaneleriisrail in cephaneleri
gündem
  1. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  2. · aşk
  3. · zongul ducks
  4. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  5. · google wave
  6. · 28 kasım 2009 fenerbahçe kasımpaşa maçı
  7. · 8taş deyip f3n3rbahç3 lafına bozulan ezik fenerli
  8. · mehmet zengin
  9. · suzuki maruti

israil in cephaneleri  

sayfa  / 2
  1. bitecek gibi değildir.
    geçenlerde televizyonda gördüm ne kadar da çoklarmış. israil'in gücünü kudretini birkez daha takdir ettim.

dün çok güzel bir gündü. sabah levis marka blue jean'ımı çektim kıçıma önceki gün cornetto yerken üzerine dondurma damlatmıştım neyseki annem ariel le yıkayıp sabaha hazır etmişti. kahvaltıda kalp ve damar sağlığımız için becel yedik ailecek. signal le dişlerimi fırçalayıp çıktım evden. öğleden sonra arkadaşlarla buluştuk starbucks'a mı gitsek yoksa mc donalds'a mı dedik burger king'te karar kıldık. cemil illa kentucky fried chicken yiyelim diye bastırdıysa da onu sikleyen olmadı. içecek olarak da pepsi de ısrar etmişti zaten. gerçek tat coca cola duruken pepsi içilir mi lan hıyar dedik aşağıladık onu. restorandaki televizyonda israil'in kendini savunma hakkını savunan biri açıklamalar yapıyordu ama bizim gündemimizde nestea nın mı yoksa lipton'un mu daha lezzetli olduğu vardı.
    gecenin sonunda eve dönüm tv de israil uçaklarının konyadaki eğitim uşuşlarını izledim gösüm kabardı. televizyon izlerken doritos umu da aldım yanıbaşıma çıtır çıtır götürdüm. ve sonra da mışıl mışıl derin bir uykuya daldım.
    (emigrant, 13.01.2009 16:52 ~ 17:03)
  2. hakkında yazılanlara bakılırsa, bunların dışındaki her şey de başkasının cephanesidir. mesela gününüzü bim ürünleriyle geçirirseniz de bim'in cephanesine katkıda bulunuyorsunuz. bütün gün zemzem kola da içerseniz paranız arap oligarklara gidiyor örneğin. aman rus doğalgazı kullanmayalım rusya da çeçenistan'a saldırıyor mesela.

ya da perspektif'i biraz değiştirelim. hani zaten "türk'ün türk'ten başka dostu yok" ya

-aa şu araba süpermiş ya haydi alalım
    +ne diyosun sen! türk cephanesi o! türkler para kazanıyor oradan.
    -hmmm peki tamam o zaman şu televizyonu alalım pek moda oldu bu lcd tv'ler
    +anlamıyorsun beni galiba, türklerin öldürmesine devam mı etmesini istiyorsun?
    -hmmm

bu diyalog ile bir yukarıdaki diyalog arasında fark yok. marka vermedim sadece, saygımdan dolayı.
    (bosvermis bunye, 13.01.2009 19:47 ~ 19:50)
  3. (adsız, 13.01.2009 19:57)
  4. bu cephanelerin bazıları o kadar ilginçtir ki, eğer onları yok ederseniz ülkemizde birçok insan isdihtam dışı kalacaktır. kim bilir, gazze'de biri öleceğine eskiden burada çalışan işçilerden biri tuzla'da tersanelerde ölecektir. işsiz sayıları bir anda artacaktır.

gerçek bir ahlaki ikilemde mi kalmak istiyorsunuz? gerçek israil cephanesi (tsk'nın aldığı casus uçaklardan bahsedelim) olmazsa şehit olan mehmetçiklerin sayısı da artacaktır, çünkü bir pusu durumunda farkına varamayacaklardır.

şöyle düşünebilirsiniz, "haydi iran yapımı insansız uçak alalım". eee iran'ı destekledin, onlar da masum insanları öldürecek nükleer silahlar yapıyor?
    (bosvermis bunye, 13.01.2009 19:58 ~ 20:02)
  5. bazılarını ters çevirince "allah yok" yazısı çıkıyormuş.
    (bosvermis bunye, 13.01.2009 20:05)
  6. dünyanın sayılı silah üreticilerinden birinin cephanesinin bitmesi biraz zor gözüküyor.
    bitse kötü mü olur bence olmaz.
    (diamondmonster, 13.01.2009 20:07)
  7. bazıları da bir ergenekoncunun bahçesine gömülmüştür. krokisi bendedir.
    (bosvermis bunye, 13.01.2009 20:08)
  8. bu cephanelerin öldürmesi beklenir, ama ölümden de kurtarabiliyormuş, ilaçmış çünkü bu. ama bu cephanelerden fazla alırsanız öldürüyormuş. hemen boykot ediyorummmm!1!
    (bosvermis bunye, 13.01.2009 20:19 ~ 20:23)
  9. destekçisi tüm dünyadır bu cephanelerin. bu paranoya ile eğer bir koloni kurulsaydı mars da dahil olurdu. tuvalete sıçsam israile roket , mermi , tüfek olacak artık.

bundan böyle oralet içerim ben arkadaş, dişlerimi misvakla fırçalarım sonra ayağıma converse kafama da miğferi çekip savaşa giderim. bu kafayla çok can alırım çok.
    (zaknafein, 13.01.2009 20:35)
  10. bu tür durumların hepsini lanetlemek adına boykota kalkışsak, açlıktan geberir gideriz, arkamızdan ne israil ağlar, ne de filistin...

ace, alo, ariel kullanmadık diyelim... hangi müslümanın, "merdiven altı tezgahlarda ürettiği" temizlik ürününü kullanalım dersiniz?

blendax, clear, loreal, pantene de kullanmayalım. peki hangi firmamızın, olağanüstü kaliteli bakım ürününü kullanacağız?

lipton, tang, nesquik ve turkuaz da içmeyelim. kimin iran'dan veya ırak'tan getireceği kaçak içecekleri tüketmemizi istersiniz?

cornetto, danone, nestle yemeyelim... içine kimyasal madde katılıp da renklendirilen hangi sağlıksız tatları alalım?

her şeyi geçtik... ordumuzda uzi silahlar kullanılmıyor mu? israil yapımı bombalar, araçlar, bıçaklar... ne yapalım dersiniz? arabistan'dan mı alalım uçağı, silahı, aracı?.. müslüman kardeşlerimiz ya onlar bizim o bakımdan...

bu mudur boykot denen şey? o kadar kolay mı sanıyoruz her şeyi? üretmeden tüketmeyi kesmek o kadar mı kolay bu ülkede? hangimiz hayatımızda bu ürünleri tüketmedik? veya hangimiz tüketmiyoruz? hangimiz tüketmeyeceğiz? aramızdan hangimiz bu ürünlere eş değerde bir şeyler ürettik? kim üretebilecek?..

her şeyin en kalitelisini yapıp, yaptığı en kaliteli şeyin de en kaliteli tanıtımını yapsın adamlar, sonra efendim boykot edelimmiş... oldu! başka ne yapalım peki?

kendimizi kandırmaktan başka bir şey yapmıyoruz.
    (eudaimonist, 13.01.2009 20:35 ~ 20:36)
  11. sırtlarının yere gelmeyeceği iyice anlaşılmıştır.
    ne mutlu böyle bir dünyada zalimden yana olabilene, beyninin konforunu hiiç bozmayan "boşvermiş bünye" lere ne mutlu!
    (emigrant, 13.01.2009 20:53)
  12. acı ve intikam kısır döngüsünde yetişen filistinli çocuklar da önemli bir cephane. hem hamas'ın hem israil'in ortak cephanesi. bitmiyorlar da.
    (recai pengül, 13.01.2009 21:07 ~ 21:18)
  13. vahşet oluştururlar. ama filistin cephaneleri farklıdır, onlarınki düştüğü yerlere nur yağdırır. bu cephaneleri desteklemeliyiz bence hepimiz. çünkü bazı cephaneler zalimlik dışı kullanımlara da sahiplerdir, onları savunmalıyız.

diğer taraftan sunucumuz mahmut bildiriyor:
    -mahmut, niye türk malı kullanmıyoruz biz? filistinliler ölüyor bizim yüzümüzden?
    +salak oğlum, bilmiyor musun, bugünün en güçlü cephanesinin para olduğunu?
    -ama abi katil israil vuruyor?
    +e yavrum, türk malını alınca da bunun vergisinin bir bölümü senin orduna gitmiş olmayacak mı? onlar tuzlu fıstıkla şeker mi üretiyorlar zannediyorsun?
    -onlar silah üretiyor değil mi mahmut?
    +evet canım arkadaşım. o silahlar da israilin silahları kadar öldürücü, ve öldürüyorlar da.
    -o halde her zaman silah üreticileri karlı çıkıyor değil mi?
    +hala toprak için savaş yapıldığını mı zannediyorsun yoksa sen?
    (bosvermis bunye, 13.01.2009 21:37)
  14. çok etkilidirler.
    öyle ki deşifre edilmeleri aklıevvel yazar takımı tarafından hiç hoş karşılanmamıştır.hatta küresel emperyalizmin karakolları olan bu cephaneliklerde sömürülen insanını istihdam ediliyor tarzı bir yaklaşımla değerlendirebilecek kadar körleşebiliyorlar da. daha da enteresanı "yahu kola ve hamburger yemezsem aç kalırım ben be!" şeklinde feveran eden canlı türleri. besin zincirinin en üst halkasında ikamet etmektesiniz bebişlerim bulursunuz yiyecek birşeyler. çok çaresiz kalır kan şekeriniz falan düşerse bir haber uçurun size çok güzel kayseri mantısı, lahmacun, ya da tekirdağ köftesi yapan yerlerin adreslerini veririm.

bu arada küçük çocukların, bebeklerin, sokak köpekleri gibi toplanıp avlandığı bir coğrafyada çocuk askerler türemesi gerçekten de çok tuhaf. kimyasal yanıklar sanki israil'li bebeklerin tenlerinde duruyormuş gibi görsellere filistinli çocuk askerlerin resimlerini koymak çok görsel olmuş. selam ederim. her bombardıman sonrası toplanan çocuk cesetleri, körebe oynamaya müsade etmiyor demek ki. ama haksızlık etmeyelim bu çocuklar saklambaç ve yakan top oyunlarını ezberlemiş durumdalar.
    halbu ki israil'in çocukları hiç böyle çağdışı ve militan görüntüler vermezler. anaokullarında kreşlerde şarkılar söylerler. oyunlar oynarlar öldürülmeyip şeker de yiyebilirler. ne mutludur onlara. yirmi yaşına gelene kadar bir kalaşnikofla tanışmak zorunda kalmayacaklardır.

ama hakkınızı verelim çok objektif adamlarsınız vesselam.olaylara bir de israil açısından bakmayı başarabilmişsiniz. biz beceremedik. yobaz beyinlerimizle en azılısından taraftar olduk iyi mi?

- yazan ve oynayan tatlısu duyarlısı-
    (emigrant, 14.01.2009 08:31 ~ 08:59)
  15. toprağın altına gömdüklerini düşünmek dahi istemediğimiz.
    (gebesh, 14.01.2009 09:57)
  16. "savaşa karşı değilseniz, tarafsınız demektir"

hala anlaşılamayan, israil cephanesi diye atfedilen şeylerin türkiye'deki büyük istihdam kuruluşları olmasıdır herhalde. ben israil zarar görmesin diye kendi ülkemin vatandaşını işsiz bırakmayı düşünmem. ülkenizdeki adam da "din kardeşiniz". ama siz gidip savaşa taraf olmaya çalışırsanız da buyrun boykot edin. bakın mısır da yaptı sizin yaptığınızı, 114 yıl önce kurulan ünlü olmayan bir şirketin ürettiği bir logodan "no muhammed no mekke" mesajını zar zor çıkardı. sonra ne mi oldu sanıyorsunuz, mısır'da 10 binden fazla çalışanı olan coca cola'nın bu çalışanlarının işi tehlikeye girdi, çünkü piyasalarını %20 kaybettiler.

asıl önemli olan nokta ise, burada hedef gösterilen birçok firmanın, yalnızca amerika'nın ünlü firmaları olduğu için israil finansörü yapılmış olmasıdır. buradaki firmaların hiçbirinin israil devletine bir yardımları yoktur. en bilinen örnek, coca cola ve birçok amerikan şirketi güya yılda 4 günlük kazancını israil devletine verirmiş: http://www.snopes.com/...
    bu israil'e yardım eden coca cola var ya, ramallah'da fabrikaya sahip. böyle bir şey gerçek olsa filistin bilmeyecek de siz mi bileceksiniz? forward maillerle gelen safsatalara inanmayı bir bok biliyorsunuz, bir de üzerine gidip sözlükte bütün gücünüzle savunmaya çalışıyorsunuz. düpedüz iftira atıyorsunuz.

başka bir örnek de mcdonalds mesela. arkadaş demiş ki israil'in cephanesi. ulan nasıl olur da israil'in cephanesi dediğin mcdonalds, suudi arabistan'da milli bir şirket olur? evet, aynen öyle, mc donalds'ın suudi arabistan'daki franchising işi riyad uluslararası catering şirketi tarafından yapılmakta. adamlar filistin'e yardım topluyormuş ramazan ayında mesela. http://www.snopes.com/...

starbucks bu suçlamaların yine odağındadır. başında howard schultz gibi yahudi biri olduğundan olsa gerek. howard schultz'a rağmen, starbucks hisse sahiplerine şimdiye kadar hiçbir ödeme yapmamış. ama israil hisse sahibi diyor kendisi, nasıl hisselerse artık. schultz israil'e sempati duyan bir iş adamı olmasına rağmen starbucks'ın lobi faaliyeti olmamıştır. starbucks, israil'e yardım etmesi en kolay yer olan israil'de bile dükkana sahip değildir. http://www.snopes.com/...

diğer şirketler de bu tür suçlamalarla yalnızca forward mailler aracılığıyla karşı karşıya bırakılmakta. artık neye inanırsınız bilmem, ama fanatikseniz de zaten fikriniz değişmez, buraya kada okumazsınız zaten. bu tür boykotlar din kardeşleriniz olmalarının yanında vatandaşlarınız olan insanlara da zarar vermektedir. hatta, türkiye'ye zarar vermektedir. boykotlar sonucu da israil herhangi bir zarar görmemektedir.

tekrar başa dönersek, dedim ya "savaşa karşı değilseniz tarafsınız demektir" diye. bu boykotları savunan sizler savaşa tarafsınız işte. kimse size taraf değiştirin demiyor, örümcek kafalarınız onu anlayamıyor. savaşa tamamen karşı olmaya da niyetli değilsiniz, istersiniz ki israil'i haritadan silelim. ikiyüzlüsünüz yani, bana yapılmasın ama ben yapayım. filistin'de din kardeşlerimiz ölüyor amaneey dersiniz, desteklediğiniz liderler israil ile birinci elden silah antlaşması yapar, susarsınız. türkiye başbakanı recep tayyip erdoğan gözyaşı döker kamera karşısında, ama savaşı durduracak bir şey yapacağına masum öğrencileri saygı duruşuna durdurarak onları da bir tarafa çekmeye çalışır. sonra da böyle vatandaş gelir "filistinliler savaşsın bizim vatandaş işsiz kalsa ne olur" gibi bir tutumla sözlükte konuşur.

e tabi, imam osurunca cemaat sıçar diye boşuna dememişler.

not: verdiğim bilgilerin tamamı kaynaklarıyla verilmiştir, ve gerçektir. forward maillerde olduğu gibi kaynak kıçım değildir.
    (bosvermis bunye, 15.01.2009 06:18 ~ 07:43)
  17. ilginç açılımlar kazandırmıştır sözlüğümüze.
    israil finansörü amerikan şirketlerinin böyle canhiraş ve mücahitçe savunulduğunu görse ariel sharon gözyaşlarına boğulurdu herhalde. boykotu aklımıza bile getirmekten korkuşumuz en acınası hallerimizdir. hala istihdamdan söz ediyorsunuz. bunun adı istihdam değil, karın tokluğuna köleliktir. bu markalardan herbiri emperyalizmin dünya çapında dalgalanan bayraklarıdırlar. ve biz o sancakları dimdik tutmak için canla başla savaşıyoruz sözlük ortamlarında. mc donald's ın güleryüzlü personeline ne kadar maaş aldıklarını sordunuz mu hiç? peki bir big mac menü kaç para? dört işlem bilirsiniz herhalde bir işçinin maaşı kaç hamburger ediyor hesaplayıverin.

coca cola'nın ramallah'ta fabrikası vardır tabii. işbirlikçi ve cahil arap yönetimi coca cola'yı memleketlerinden kovacak değil ya. zaten filistin davasının ayaklarının yere basamayışı hep bu iki yüzlü ve tamahkar politikalar yüzündendir. siyonist tüccarlara topraklarını parsel parsel satan adamlar şimdi coca cola'ya git mi diyecekler?

mc donald's ın suudi amerika'da faal olması ise hiç şaşırtıcı değil. suudilerle amerikan sermayesinin birbirlerine göbekten bağlı olduğunu on yaşında çocuklar biliyor artık. tüm islam coğrafyası bu markaların işgali altındadır. bunu bugün sizden öğrenmedik. bunları duyunca ağzımızın açık kaldığını falan mı sanıyorsunuz? bana referans olarak ikiyüzlü arap liderlerinin icraatlarıyla gelmeyin.
    konuyla ilgili ilk yazımda israil uçaklarının konya'da yaptıkları eğitim uçuşuna da değinmiştim. ben kendi iktidarımızı ortadoğu'daki diğer yönetimlerden ayrı tutmadım zaten. örümcek beyinli olmama rağmen iktidar yanlısı değilim rahat olun. israil'le askeri anlaşmalar imzalayıp ardından timsah gözyaşı dökenleri de görmekte ve ağızlarının paylarını vermekteyiz vesselam.

benim içimi acıtan nokta adı geçen şirketler'e toz kondurmuyor oluşunuz. bu şirketlerin hepsinin siyonist hareketle organik bağları vardır. tabii hiçbiri çıkıp bunu itiraf edecek kadar salak değiller. diyelim siz tüm bunları forward mail safsataları olarak değerlendiriyorsunuz. filistin halkı da skinizde değil. öyle olsa bile bu amerikan şirketlerine kendi topraklarınızda sizi sömürdüğü için tavır almanız gerekirdi. ama siz kraldan fazla kralcı olmayı maharet sayanlardansınız anlaşılan.

bu şirketleri canla başla savunan adam benim nazarımda "coca cola'yı çok seviyorum vazgeçemiyorum" diyen adam kadar masum değildir.
    (emigrant, 15.01.2009 09:36 ~ 09:42)
  18. hatırı sayılır bir kısmı amerika'dan satın alınmaktadır. ama daha fazlasını da kendileri imal etmektedir.

sanıldığının aksine adı sayılan kimi yahudi şirketleri orduyu silah ve cephane anlamında desteklememektedir. sadece her sene amerika'dan gelen bir milyar dolarlık bir hibeleri vardır, doğrudan askeri harcamalara giden.

peki o diğer şirketlerden israil'e para akmıyor mu? akıyor. onlar yeni yerleşimlerin oluşturulmasına, sığınakların yapılmasına, çocukların rehabilitasyonuna, askerlerin tedavisine, vs. vs. bakan vakıflara havale ediliyor. doğrudan askeri harcamalar için pek bi para gelmez, gönderemezler. öte yandan devletin çoğu sosyal işleri bu paralarla hallolunca da israil'in vergisi de direk askeriyeye gider.

yani coca cola direk olarak israile cephane almaz. ancak coca cola'nın bağışları sayesinde yapılan tasarruflar israil devleti alır o fosfor bombalarını. israilli bir konutanın da dediğine göre içinden patlayıcıyı ve fosforu çıkartıp atıyorlarmış... yesinler...
    (azwepsa, 15.01.2009 10:34)
  19. tamamen forward mail geyiğidir.

anlaşılır antisemitizm yapılıyor, bu yapılırken de forward mailler baz alınıyor da[ bunlar esaslı hatalar gerçi ], burdan hareket eden bir insan, sami ofer'e yakınlıklar kuranlardan da hesap sormalıdır. bunu yapamıyorsa kendi içinde tezata düşer.

ek olarak bu demek değildir ki, sami ofer'in galataport projesine karşı durmak antisemitizmdir. karşı durulan -isterse türk işadamı teklif versin-, kamu alanı yani senin benim sahibi olduğumuz yerlerin peşkeş çekilmesidir.
    (dünyayı kurtaran adam, 15.01.2009 10:49 ~ 12:30)
  20. bol kepçeden sallamanın kaynak yerine geçtiğini anlamamızı sağlayan cephanelerdir. gelin şu üsluba bakalım:

-bu şirketlerin hepsinin siyonist hareketle organik bağları vardır.

hani, nerede? göstersene? örümcek kafalılık budur işte. bir yüzyıl geride kalmış yöntemlerle tartışılıyor bu konu. doğruluğunu kanıtlayamadığın şeyleri argüman olarak sunmayacaksın. doğru olduğunu bilsen bile, bu doğruluğu başkasına anlatacaksan kanıtlayacaksın, yoksa inandırıcılıktan nasibini almamış yazılarla kimse kimseyle tartışamaz bile. bu türde fikirlere inanmayan birini de nasıl inanmazsın diyerek suçlayamazsın, ortada fol yok, yumurta yok çünkü.

olayı kapitalizme getirmek konuyu saptırıyor bir kere. ne demiş ünlü bir tartışma ustası, "ben konuyu sap-tır-mam". şaka bir yana, kapitalizme gelerek bu şirketleri eleştirmeniz bu şirketlerin israil'e maddi yardım yaptığı hakkındaki aslını hala bulamadığımız suçlamaları doğrultmaz. gözlerinizi de ülkemizdeki üretim sektörüne iyice dikiniz, hangi işçi maaşından memnun bu ülkede de buradaki insanlar olsun? türkiye'deki şirketler bu şirketlere göre kat kat daha vahşi çalışma şartlarına sahiptir. bizzat tanık olduğum birçok örnekten biri vestel'dir mesela, işçilerinin çalışma şartları felakettir. tuzla'daki tersanelerdeki işçiler, coca cola işçilerinden daha mı çok para alıyor sanıyorsunuz siz? asgari ücretin ekonomimize göre belirlendiği ülkemizde suçu kapitalizme atmak kolaya kaçmaktan başka bir şey değildir. bu işin çözümü o şirketlerin boykotla batırılması ise hiç değildir. boykotun sonucunun işsiz sayısında artış olması kesindir, bunu nasıl gözünüzden kaçırırsınız?

dikkat edin, israil'in cephaneleri hakkında yazı yazan bazı sözlük yazarları, bu savaşın bir tarafı olan insanların kişisel yorumlarını, teorilerini gerçekmiş gibi sunmasından rahatsız olduğu için yazmaktadır. ama işte, objektiflik yok, adam hala toz kondurmamaktan bahsediyor. sen israil = siyonizm, filistin karşıtı = siyonist, amerikan = kafir diye sıralamışsın zaten. ben daha ne söyleyeyim sana. sana inanmayan kişi yandaş, siyonist, ariel şaron'un gözlerini yaşartacak insan oluyor. bırak beni, desteklediğin filistin'in terörizm yapmayan hükümetini bile yandaşlıkla suçluyorsun. akıl ve mantıktan bu kadar uzak fikirleri duyunca insan şaşırıyor, hatta üzülüyor.

filistin halkı, her insan kadar yaşama hakkına saygı duyduğum bir halktır. o yüzden her savaş olduğu gibi, israil filistin savaşı da durmalı. ancak ülkemin ekonomisi, ailemin, arkadaşlarımın ve ileride hayatıma girecek insanların daha rahat yaşamasını istiyorsam hayatımı bunu engelleyecek boykotlarla dolduramam. bir de bunun üzerine özgürlüğümü istediğm şeyleri elde etmeme engel olacak boykotlarla engellemem için deli olmam gerek. bu, konformizm değildir, özgürlüktür. kendi halkının bu tüm sorunlarını görmezden gelip, zaten sömürülüyorlar diyerek filistin halkını kendi vatandaşlarının önüne çıkarmak ise çok farklı bir durum. böyle düşünen insanlarla tartışma gafletini yapmayın lütfen. zira, arapların iki yüzlülüklerinden bahseden bu insanlar kendi yaptıkları ikiyüzlülüğün farkında değildirler.

bunları yapan bir adam benim gözümde dogmatistten, bağnazdan başka bir şey değildir.

ekleme: boykot edilecek bir şey varsa, o da silah üreticileri ve tüccarlarından başkası değildir. bu bile görmezden gelinir işte.
    (bosvermis bunye, 15.01.2009 11:29 ~ 11:32)
  21. israil in cephanelerinde oyuncaklar da varmış. oyuncak bebekler. çocuklar oyun oynarken hayatı da tanısınlar diye. hayat yüzlerinde patlasın diye. oyuncaklar varmış cephanelerinde.. misket bombaların arasından savrulan oyuncaklar... ama ne bir sevgi, ne de bir inanç kalmdı şu dünyaya dair benim cephanemde. kelimelerim bile tükenmekte. oyuncaklar, çocuklar... lanet olsun şu günlere.
    (şekila tat, 15.01.2009 22:12)
  22. terör örgütü hamas'a karşı kullanılıyor. israil halkını refahı için. 1100 kişiyi öldürmüştür gazze'de son saldırılarda bugüne kadar ayrıca.

insanlık için abartılacak bir rakam değil.

1000 er li gruplar halinde,

gaz odalarına girdiklerini düşününce hele

hiç

garip değil.
    (benjamin, 15.01.2009 22:13)
  23. hakkındaki gerçekleri www.boykot-israil.org gibi akademik açıdan saygın ve araştırmacı gazetecilik açısından güvenilir web sitelerinden alabilirsiniz.
    (bkz: yersen)
    (bosvermis bunye, 15.01.2009 22:25 ~ 22:26)
  24. ellerimizde patlamaktadırlar.
    öncelikle kapitalizm ve emperyalizm arasındaki farkları anlamak için (bkz: kapitalizm) (bkz: emperyalizm)
    filistin mücadelesini terörizm olarak niteleyen zihniyetle konuşacak fazla birşey yok zaten. aman siz hayatınızın konforunu bozmayın. teslimiyetçiliğinizi köleliğinizi özgürlük olarak nitelemeye devam edin. boykota katılmak isteyen bağnaz ama onurlu insanlar için;

www.tuketiciler.org

ve bazı gerçekleri görmek isteyenler için,

www.rense.com/general27/jlobby.htm
    (emigrant, 15.01.2009 23:31 ~ 23:57)
  25. (bosvermis bunye, 15.01.2009 23:47 ~ 23:51)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil