ispik butonuna sahip kitle   

adana çık aradan

1. ispikçi kelimesinin türkçe sözlükte yer almaması(bkz. tdk) ve günlük hayatta kullanılmıyor olmasına rağmen sözlükte bu kadar çok telaffuz edilmiş olması bir ironidir, evet. peki niye sözlük koderleri ispiyon kelimesini özellikle kullanmıyor da "ispik de ispik" diyorlar? çünkü ispikçi günlük hayattaki "ispiyoncu" gibi etiği yada bir sözü çiğnemiyor, aksine sözlüğü "çiçek" gibi tutmak için çabalıyor.
    ispikçilerin üzerine bu kadar gidilmesinden haz etmiyor ve dolaylı yoldan edilen sataşmaları esef ilen kınıyorum. * * *
    (invisibleruh, 20.07.2004 17:31)
  2. ispikçinin sözlükteki herhangi bir yazara karşı herhangi bir bağlılığı, sözlü, yazılı herhangi bir yemini yoktur. yaptığı şeyin ispiyonun sözlük anlamıyla uzaktan yakından alakası yoktur. istediği şekilde ispiklemekte özgürdür. *
    (invisibleruh, 20.07.2004 17:42)
  3. (bkz. gammazcı)
    (wiechy, 20.07.2004 17:47)
  4. ispikçi olarak adlandırılan yazar topluluğu.
    (adyingwish, 02.01.2005 04:55)
  5. adlandırılışı bile antipatiye neden olan, saygı duyula(maya)sı yazar topluluğu.
    (bkz: ispikçilik sanatı)
    (adyingwish, 02.01.2005 05:00 ~ 04.01.2005 06:31)
  6. sözlük biçimine aykırı olan girileri yazarına hoş dilli bir mesajla da bildiren ama moderatörlerin görmesi gereken bir hata varsa ispikleyen topluluktur. arkadaşını öğretmenine söyleyen ilkokul çocuğu misali yalakalık peşinde olan yaratık kadrosu demek etik midir*, yakışır mı, ayıp değil midir? eğer ispikçiler olmasaydı herkes kendi evinin önünü süpürmediğinden dolayı sözlük boka batmaz mıydı? yoksa sadece kedi mundar meselesi mi? yapmayın böyle..
    (creepingdeath, 02.03.2005 20:07)
  7. entelijans diye de bilinen kitle.
    (comandante, 30.05.2005 14:42 ~ 14:46)
  8. (bkz: ispik butonuna sahip olmayan kitle)
    (pyrotechnician, 25.07.2005 01:32)
  9. bazen tebdil i kıyafet dolaşan kitledir. çaktırmadan ispiklerler*.

lâkin yaptıkları iş sözlüğün içeriği için pek önemli. kınamamak, aksine desteklemek gerek.
    (eksiksizuyum, 07.02.2006 06:09)
  10. sırf birilerinin girisi ispikleniyor diye, sırf birilerinin girisinin peşinde koştuğunu zannedip girisini sildirdiğini düşünüyor diye yine o birileri tarafından üzerine bok üstüne bok atılan kitle. öyle bir hal almış ki artık bok yiye yiye o butona basmaya çekinmiş, "ispiklemiyoruz abi kızıyorlar", "ispiklemiyoruz abi hatunların antipatisini topluyoruz", "ispiklemiyoruz abi nickaltı yapıyorlar" pankartlarının altında ezilir, uzaylıya taş atmaktan korkar olmuş.

sadece şunu söylemek istiyorum: diğer ortaokul sözlüklerinden daha fazla okunan ve yazılan, hazır scriptlerden kurulmamış ve her insanın yazamadığı bir yerde olduğunuzun farkında mısınız? bugüne kadar üç beş kişiyle içeriği idare ettiğimizi sananlar var sanırım.
    (man on the moon, 27.03.2007 19:27)
  11. beni de aralarına almalarını istediğim imtiyazlı zümre
    eğer beni de aralarına almazlarsa burhan abinin taktiğini uygulamayı düşünüyorum
    "ben de nişantaşı çoçuğuyum ben de sözlük yazarıyım ben de kültürlüyüm beni neden dışlıyosunuz ki"
    ya da "beni beğenmiyor musun, wondrous?" da etkili olabilir.
    not:daha olmadı kendimi boğaziçi köprüsünden atmaya kadar vardırırım işi:
    -ya ispik butonu verirsiniz ya da kendimi atarım, bak atıyorum haa!
    (xnamete, 30.07.2007 20:49 ~ 20:58)
  12. (bkz: moderatöre sil demeden önce yazara düzelt demek/@1697378)
    (age of aquarius, 30.07.2007 21:01)
  13. giriyi okumadan önce akıllı bakınızları inceleyen,formata aykırılığı olup olmadığını kontrol eden,başlık başlık dolaşıp hatalı bakınız arayan sözlük formatını yemiş bitirmiş kitledir.ayrıca içinde bulunduğum kitle.*
    (absent, 16.08.2007 00:42)
  14. hatalı işler yaptığı zaman, bu hataları düzeltmek için ilginç yollar denemeyi düşünenleri de vardır aralarında;

(bkz: sycrone one/@1817090)
    (sycrone one, 16.08.2007 00:50)
  15. bazıları günün birinde moderatör olabilme hedefine de sahip olan, başkalarını şikayet etmeyi meslek edinen sözlük üyeleridir. bir yazara hatasını söylemek yerine gidip moderatöre ispiyonlamaktan zevk almaları ayrıca bir inceleme konusu olmalıdır.
    (mühendis, 30.03.2008 22:19)
  16. genel olarak "dinazor yazarları" içine alan kümedir.giri girmekten sıkılmış , her giriyi okuyan "evet evet bunda da yanlış birşeyler bulmalıyım" diye okuyan , aşmış yazarların bir sonraki evrim sürecidir genelde.kendisi paso sözlükte küfür ederken "toplum yapısı"ndan dem vurmayıda ihmal etmezler.

aşırı özelleşmiş tipleri salyalı olmasıyla diğerlerinden ayrılır.hitap şekilleri "ben bilirim , boşuna sanatsal ve nobele aday( ! ) yüzlerce giri girmedim" şeklindedir.sözlük onlar için "duygu , his , düşünce ve bilgilerini paylaşacakları" yer olmaktan çıkmış , sözlüğün tepesine bayraklarını dikmeleri gereken bir hedef olmaktan öteye bir anlam teşkil etmemektedir.

sözlükte çok kanki ve tanıdıkları olduklarını düşünmeleri , akıncı zihniyetiyle toplu yazmalara da götürmektedir bunları."olum ben yazdım elemana , bir de sen yaz , bide ma(h)mut yazsın..." şeklinde akın girişimleride mevcuttur.

özetle bu tarz ispikçilere ve daha ileri evrimleşmiş hallerine sahip olan yazarlara ; "düğme ve butonlarla fazla oynamayın , biber sürerim ağzınıza " demeyide ihmal etmemek lazımdır.

ispikleme yerinde , zamanında ve gerçek anlamını aşmadığı sürece olması gereken ana otokontrol yapılarının en başında gelen bir kavramdır...
    (pehpeh, 02.12.2008 13:33)
  17. bildiğin yediğin yazardır. yeteri kadar ispik yapıp formata hakim olduğu görülen yazarlara moderasyon tarafından verilen bir butonun sahibi kitledir. yani aslında entelijans ya da ispikçi her neyse bu yazarlar normalde de ispiklerini yapan bireyler. fakat bu ispiği yapmak için mesaj fasilitesine gidip moderasyon havuzunu seçip ordan mesaj atmak yerine daha kolay bir yol olan ispik butonuyla müjdelenmiş kişilerdir bunlar. senin benim gibi insan yani bunlar da. moderatörler de öyle.
    (olahabeoy, 02.12.2008 13:42)