|
|
- bizim neslin anne baba fotoğraflarına bakınca en çok gözüne çarpan ayrıntı.. herhalde başka hiç bir kıyafet bir dönemle bu kadar özdeşleşmemiştir.
yamulmuyorsam ilkokuldayken bana da alınmıştı bir tane, pek severdim, hala da severim..
not: aramaya inanmamışım, affola
(bkz: ispanyol paça)(dixi, 16.05.2007 15:04 ~ 15:05)
- hala da satılmakta olan bir cins pantolondur ama artık öyle paçalar 2 metre değildir daha çok geniş paça diye tarif edilir (ispanyol paça o eski resimlerle fazla özdeşleştiği için sanırım)
- zamanında bu tür pantolonların o kadar abartılı modelleri çıkmıştır ki, düzgün durması için paçalara kurşun koyulduğu zamanlar yaşanmıştır...
- ne zaman bu pantolondan görsem, aklıma hep erol evgin gelir. hatta ne zaman erol evgin'i görsem, aklıma peruk gelir de, o kadarına girmeyelim.
- bu pantolonlar arka cepsiz ve kıçtan dar olurdu eskiden.ayakkabının görünmesi olayı bozardı. ayrıca renkli ceket üzerine, yakaları yana açılmış gömlek(ki dallı güllü olur bu gömlekler) olmazsa olmazıydı.bu elbiseleri giymiş insanları her gördüğümde aklıma ali rıza binboğa gelir benim niyeyse.
- eskiden pek bir moda olan ve insan kişisinin dolabında envai çeşit türlerinden bulundurduğu, yukarı kısmı aşırı dar, aşağı tarafı aşırı bol pantolon türüdür. bayanlara daha çok yakıştığı kanısındayım.
- tayt dahi hortladığına göre pek yakında tüm sokaklarda görülecek havadar pantolon. serin serin giyeriz artık.
- gençliğinde çok zayıf olan yengemin pantolonu. tek paçası belinin üç katı kadar olan pantolon. tabi ilişkiyi paçaların geniş oluşuna mı yoksa yengemin zayıflığına mı ya da seçtiği pantolonun biçimsizliğine mi vermeli bilemiyorum şimdi ama en hatırlanası fotoğraflardandır. ispanyol paça pantolondan korkutmuştur hep beni.
|