kendisiyle hemen hemen aynı zamanlarda sözlüğe girmemiza rağmen girileriyle sözlüğün istatistiklerini altüst edip beni kıskandıran kartallı yazar. yanındaki iki arkadaşıyla almanyada okumak zorunda kalmış bayburtlu. iyi insan
dini hususlarda yazdığı girileri giriş-gelişme-sonuç biçiminde yazan, çeşitli alıntılarla, kuran ayetleri ile mesnetleyen yazar. düşüncelerine katılıp katılmamak ayrı bir husustur. ancak bu tavrının ve düzenliliğinin girilerini okunur, kendisini takip edilir yaptığını gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.
ek olarak, sadece dini hususlarda değil, diğer hususlardaki girilerinin de takibe değer olduğunu belirtmekte yarar görüyorum. aksi taktirde yazarımızı tek yönlü değerlendirmiş oluruz ki; bu, kendisine ve emeğine saygısızlık olur.
ek: gurbetteymiş. gurbetlik zordur. allah kolaylık versin kendisine. insanın memleketi gibisi yok vesselam...
(bkz: öteki varlığın önemi)
görüşlerimiz tamamen zıt olsa da, derdini güzel anlatan her insan gibi saygıyı hak eden şirin yazar. (bkz: dinibütün şirin)
üstelik de pek hoş sohbet.
ortalıklarda abla abla diyerek dolanır, büyüklerine saygıda kusur etmez, yaşının küçüklüğüne bakmayın, bilgi içerikli girileriyle takip edilesi bir yazardır. velhasılıkelam, ablasından bir imzayı hak etmiştir.
ne zaman girsem sağ üst köşede ismini gördüğüm, fakat konuşma kabiliyeti eksikliğimden sadece selam vermekle yetindiğim, zaman zaman onu dahi yapmadığım yazar.
bir gün beraber zirve yapacağımız yazar.
hoşsohbet yazar.
bilgili yazar.
yazar..*
* kuzeni vasıtasıyla yolladığı kitap kolisiyle gözümde ve gönlümdeki yerini sağlamlaştırmış yazardır. ilk karşılaşmamızda sarılıp ağlayacağım, düğününde göbek atacağım, memleketine vali olduğumda şehrin altın anahtarını vereceğim.
birkaç aydır kanka listemde olmasına rağmen artık benimle konuşmayan güzel insan.
yaşının küçüklüğüne rağmen sözlükteki pek çok arıdan daha olgun, daha aklı başında giriler yazarak, düşüncesini saygı ve uygarlık çerçevesi içinde savunarak, dindarlığını bağnazlıktan ayırıp bir anlamda çağdaş müslüman portesi çizerek - en azından ben öyle algıladım - takdirimi kazanmıştır. ayarmatörlük yapmaz, gerektiğinde düşüncelerini ve inançlarını savunur, başkasının inancına ve özeline müdahale etmeden saygı bekler, işin edebiyatına girmeden kaynak göstererek bilgisini sunar. ayrıca müslümanlığı yobazlık, laikliği dindüşmanlığı sananlara inat hem dinini, hem atasını savunacak kadar, hem necip fazıldan, hem attila ilhandan dizeler yazacak kadar açık görüşlüdür. ayrıca kartallı olarak komşum da sayılır, ne var ki şimdi te bonnlarda ikamet etmekteymiş kendisi.
velhasıl helal olsun denilesi bir genç kardeşimizdir. diyelim : helal olsun ismilo.
kıç kadar yurt odasını paylaştığım, almanya ya gelmemin tek müsebbibi olan bayburtlu insan hayvanı.* liseden de sınıf arkadaşım olan bu zat- ı muhtereme, kendine has tavırlarından dolayı tarih hocamız " yavrum sen tam müzeliksin " demiştir.
gece gece sözlükte alman işgaline sebebiyet vermiş deutschetürkisch yazarımız (zorladım, gocunmuyorum). islam yanlısı yazarlar arasında en sağduyu sahibi olanı, tartışacak yer aramayanı, iyisi, güzeli. selamlar.