görseller
ismail türütismail türüt
ismail türütismail türüt
belki ilginizi çeker
  1. · ismail türütün akp için yazdığı şarkı
  2. · ismail türüt terlemesi
  3. · sosyete kızı suzan
  4. · antipatik ünlüler
  5. · türkiye
  6. · karadeniz müziği yasaklansın kampanyası
  7. · ankara büyükşehir belediyesi
  8. · ismail geçersiz bir işlem türüttü ve kapatılacak
  9. · teoman tarzı şarkı yazma rehberi
  10. · yaran yanlış başlık okumaları
gündem
  1. · zongul ducks
  2. · ezel
  3. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  4. · alex hagi den daha iyidir
  5. · ahmet kaya
  6. · her şey iyi giderken ayrılalım diyen sevgili
  7. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  8. · worms world party
  9. · fatih in istanbulu fethettiği yaşta olmak

ismail türüt  

sayfa  / 6
  1. kendini karadenizlilerin medarı iftarı sanan etilerdeki yumuşaklara laf atan tarabyalı uşaktır
    (mavimilitan, 08.09.2004 17:33)
  2. "bir küçücük fıçıcık
    içi dolu turşucuk"

bilmecesinin güncel cevabı.

(bkz: met-üst)
    (maloğlan, 01.12.2005 16:24)
  3. şarkı söylerken terden sırılsıklam olan adam.bi de kafasındaki bütün damarlar şişiyor ayrıca gözleri yerinden fırlayacakmış gibi oluyor.sanırım sorun, sesi kafasından çıkarmaya çalışmasıyla ilgili.
    (nükleer danacık, 01.12.2005 20:03)
  4. arabasının plakasının "mhp" olduğunu övünerek televizyonda göçsteren adamdır kendisi zamanında. ama hacimle orantılı bir döneklik mevcutmuş kanında demek ki.
    (eudaimonia, 05.06.2006 11:14)
  5. (bkz: ismail türütün akp için yazdığı şarkı)
    (libertar, 05.06.2006 11:32)
  6. (bkz: ismail türüt terlemesi)
    (chixculub, 04.08.2006 03:19)
  7. erzurum'da kar yağsa rize'de uşiyrım gibi taktire şayan şarkı sözlerine imza atmış bir kişidir. milli birlik ve beraberliği böyle somut örneklerle anlatabilen çokça sanatçıya sahip olamadığımız için kederliyim,hüzünlüyüm.daha ne olayım ?
    (covulli, 22.05.2007 22:15)
  8. "plan yapmayın plan" isimli şarkısıyla hrant dink'in katıl zanlılarına methiye düzen kişi. birileri tarafından, bu şarkı için hazırlanan klip ise sözleri anlamayanlara kılavuz niteleğinde: http://www.youtube.com/...
    (fahriyeabla, 14.09.2007 15:38)
  9. plan yapmayın plan isimli şarkının sözleri şöyle:

plan yapmayın plan
    plan yapmayın plan,
    gitmez karadeniz’de.
    kahpelik yalan dolan,
    tutmaz karadeniz’de.

ne coni’si ne rus’u,
    pusu kurmasın pusu,
    bölücülük borusu,
    ötmez karadeniz’de.

bırakın çan çalmayı,
    ermenici olmayı,
    millet böyle dolmayı,
    yutmaz karadeniz’de.

o gün öyle desinler,
    bugün böyle desinler,
    fatihalar, yasinler,
    bitmez karadeniz’de.

şerefini şanını,
    ortaya kor canını,
    hiç kimse vatanını,
    satmaz karadeniz’de.

vatan satsa bir kişi,
    anında biter işi,
    türk ve islam güneşi,
    batmaz karadeniz’de,

bizde varken bu duruş,
    emicemiz olsa bush,
    alayınız beş kuruş,
    etmez karadeniz’de.

anladık var öcünüz,
    belli kuyruk acınız,
    kargaşaya gücünüz,
    yetmez karadeniz’de.
    (fahriyeabla, 14.09.2007 15:40)
  10. (bkz: o kim)
    (du, 14.09.2007 15:43)
  11. ismail türüt'ün bu şarkıyı para, şöhret, yaranmak vb. hangi maksatla yaptığının bir önemi yok ki; yapılan klip şarkının hedefini nasıl tam 12'den vurduğunu gösteriyor. ülkedeki bazı marjinal iklimlerin gündemini takip etme şansı tanıyor. biz de en azından kaygılanma hakkımızı kullanıyoruz.
    (fahriyeabla, 14.09.2007 16:30)
  12. son icraatı “faşizan laz fıkrası nasıl olur” un cevabı niteliğinde adeta. tamam,ölene ağıt yakılır;onu biliyoruz. peki,öldürene ya da diğer tabiriyle katile türkü yakılır mı? evet,yakılırmış. bunu ben demiyorum,ismail türüt diyor,hatta yapıyor bile!

milliyetçilik kavramı hiç bu kadar yozlaşıp,anlam erozyonuna uğramamıştı. izlediklerimiz tek kanallı tv dönemi gibi,önümüze konulanı tüketme,onaylama,hatta –stüdyodaysak eğer-alkışlama zorunluluğumuz varmış gibi.

altyapısı olmayan,12 eylülle içi boşaltılan entellektüel ve akademik altyapının mutasyona uğrayarak milliyetçi yalakalığa dönüşüp,ismail türüt’te vücut bulmasıdır olayın özeti aslında.

kimileri ekranda türban takar kıçının açık olduğunu unutarak.kimileri de katile türkü yapar vatanseverlik kavramının ne olduğunu bilmeden;kimileri milli formayla “nasıl koydum” der o hareketi kendine çektiğinin farkında olmadan.

işte rte’nin ağzında sakız ettiği türkiye mozayiği! hepimize akıl fikir…
    (metropolsalagi, 15.09.2007 15:56)
  13. kendisi şarkının sözleri hakkında "fatiha yasin’dedir demek, duadadır. ‘ogün öyle desinler’ derken de dink cinayetinin zanlılarından bahsetmedim. böyle bir niyetim olsa ‘çakıcılar, pekerler bitmez’ derdim"
    diyerek karşısındakileri gerizekalı yerine koymuştur.

(bkz: http://www.ntvmsnbc.com/...)
    (togisama, 15.09.2007 17:17)
  14. (bkz: densiz)
    (jenesaispas, 15.09.2007 17:40)
  15. cinayeti öven, ülkemizde gerçek adalet olsa cezalandırılması kaçınılmaz olan bir kimsedir. belki laf ebesi ve hazır cevaptır her söylediğinizle bir türkü oluşturabilir. ama sanatçı değildir, çünkü sanatçı her şeyi yapabilen değil, güzeli iyiyi yapandır.
    (zinzoline, 15.09.2007 21:38)
  16. söz yazmada yetenekli görünen ve bugüne dek bu yanını defalarca konuşturan türkücü mü desem,ülkücü mü desem,ne idüğü belirsiz adam.

be adam sana ülkücü dedik de,her ideoloji gibi ülkücülük de bir duruş sergilemeyi ve o duruşta karalı olmayı gerektirir.ne halt olduğunu çoğu kez sen de bilmiyorsun ki, an geldi bilmem hangi açılışta konser verirken,güneş gözlüklü tayyipin yanında bitip''oy erdoğanum başbakanum'' ile başlayan methiyeler düzdün hemen oracıkta bestelediğin şarkıda. an geldi,m.ali erbilin birbirinin kopyası cıvık programlarına çıkıp,sırtına bindirdin onu.o esnada mali, sana ''deh''demekteydi ve sen o iğrenç kahkahalarını atıyordun program formatına uygun olarak. ve yine an geldi,magazin muhabirlerinin bir numaralı malzemesi olarak medyanın gündemindeydin hergün.şahane eserlerin ya da siyasi duruşunla değil,türlü şebekliklerinle sırıtıyordun hep.seda bacıyı kaldırıp kucaklayayım derken,kendinizi yerde bulduğunuzu mu,yoksa cam sehpaya oturmaya çalışırken camla beraber kıç üstü kendini yerde bulduğunu mu anlatayım, ben de bilmiyorum artık.

sormazlar mı sana be adam ''necisin sen?'' diye. türkücüyüm diyorsan söyle türkülerini, bulaşma siyasi muhabbetlere.ha, illa ben siyasi duruşu olan bir türkücüyüm diyorsan,o zaman da,bir o yanda bir bu yanda duramazsın.mensup olduğun görüşe hakarettir bu.bak ne güzel siyasi ve sanatçı kimliğini bir arada götürenler oldu.ahmet kaya,grup yorum hatta ozan arif ve benzerlerinde olduğu gibi kararlı olamayı gerektirir bazı pozisyonlar. senin bu çapta bi adam olmadığın yıllardır belliyken,o halde nedir bu kıçının üstünde oturmamalar,arı kovanına çomak sokmalar? otur oturduğun yerde ve eğlenceli mani falan yaz.anca bu yakışır sana be ismailim...
    (öz mayamili, 15.09.2007 22:13 ~ 23:03)
  17. türk medyasının ''karadenizli ise sevimlidir, tatlıdır, eğlencelidir, graldır...'' ezberi sayesinde kendini nimetten sanabilmiş ve şiştikçe şişmiş insandır. bu adam ilk çıktığında da bizim zevk sahibi televizyon izleyicisi tarafından da hayli benimsenmiş, sevilmiştir. televolelere konu olmuş, şov programı yapmıştır - hala yapmaktadır sanırım. bunların yanında her karadenizli ünlü gibi karadeniz fırtınası, karadeniz'in sevimli türkücüsü, karadeniz'in bilmemnesi ilan edilmiştir...

o türküyü kendisi mi yazmıştır bilmem, ama daha önce yazdığı, söylediği zırvalardan da bunun pek mümkün olduğu düşüncesindeyim.
    (nokia şarzı, 15.09.2007 22:23 ~ 16.09.2007 18:11)
  18. karadeniz'in yüz karası.
    (cool, 15.09.2007 23:59)
  19. (bkz: ben sana karadenizli olamazsın demedim...)
    (bulenthus, 16.09.2007 00:14)
  20. önsöz;

(bkz: ismail türüt ün ogün samast a türkü yazması)

bu başlıkta da girim vardı. başlığı ilk okuduğumda klip yapması olarak algılayıp, biraz sert çıkışmıştım. ilgili türküyü ozan arif yazmış, kendisi de seslendirmiş. iki tane youtube'daki küfür virtüözü de klip yapmış. buraya kadar ırkçı hareketlerinden bahsedilmiş, konuyu biraz genişletelim.

"ato" ve "atatürk türkiye'nin hitleridir" sözlerinin sahibi ibrahim tatlıses'in kankasıdır bu adam, genelde mehmet ali erbil, osman yağmurdereli ile beraber kumar masalarının değişmeyen dördüncüsüdür. bu muhteşem dörtlünün yanına bazen cengiz kurdoğlu gelerek 5. kişi olur.

ırkçılığın bile bir haysiteti vardır diye düşunuyorum, sen git ibo ile kanka ol sonra ırkçı söylemlere gündeme gelmeye çalış. uzaktan çok komik duruyor, açıkçası ismail türüt'ten bunu beklemezdim. demek ki albüm satışlarını artırmak için bu seviyelere bile gelinebiliyor. ırkçılığı oportünist yönde kullandığı buram buram kokuyor an itibariyle.

gelelim, madalyonun öteki yüzüne. sırf yasin hayal, ogün samast gibi mantıklı bilince sahip olmayanların ırkçı hareketlere girişmesi, karşı oldukları kesimden ziyadesiyle milliyetçi insanlara zarar veriyor. atatürk milliyetçiliğini ilke edinmiş biri olarak, bu kişilerle aynı kefeye konulmak ise gerçekten acı verici. bunların ne topluma ne kendilerine bir faydaları hiç bir zaman olmayacak.

madem konu milliyetçilikten açıldı şunu da eklemek isterim. milliyetçilik üzerinden mafyacılık oyunları oynayanlara, vatansever çeteler kurup pis işlere girenlere, insanları provokasyona sokmaya çalışan bu ve benzeri etnik bölücülere tck yüzünden diyecek laf bulamıyorum. inanın türk kökenli biri olarak yaptıklarınızdan iğreniyorum.
    (dünyayı kurtaran adam, 16.09.2007 04:49 ~ 05:10)
  21. videoda kullanılan şarkının sözlerinin yanlış anlaşıldığını söylese de pek inandırıcı bulmadığım şahıs.böyle bir şarkıyı okuyan insanın youtube videosunu yapanlarla aynı kafadan olduğunu anlamak pek zor olmasa gerek.bu sözleri yazanın,söyleyenin,o videoyu çekenlerin insanı insan yapan bazı temel değerlerden uzaklaştığını,vicdan kelimesinin anlamını unuttuklarını düşünüyorum.
    (hotaru, 16.09.2007 11:35)
  22. http://www.milliyet.com.tr/...
    (finch, 16.09.2007 11:39)
  23. plan yapmayın plan isimli buram buram faşizm kokan parçayı yorumlayan insanımsı.
    bir de sözler yanlış anlaşılmışmış şu sözlerin nesini yanlış anlayalım bir aydınlatsın bizi ismail efendi rica ediyorum:
    "vatan satsa bir kişi,
    anında biter işi,
    türk ve islam güneşi,
    batmaz karadeniz’de, "
    yoksa cinfikirli kelime oyunlarınızı anlamayız mı sandınız:
    "'o gün' öyle desinler,
    bugün böyle desinler,
    fatihalar, 'yasinler',
    bitmez karadeniz’de."

yanıldınız, anlıyoruz biz. anlıyoruz da anladığımızla kalıyoruz. hrant dink öldürüldüğüyle kalır, gazetesine yine dava açılır. bu arada baskın oran da azınlık raporu yüzünden yargılanır. her daim vazife başında olan savcılarımız da plan yapma plan türküsü eşliğinde horon teperler artık. anladığımız budur bu ülkede. bize müstehak olan da...
    (vendetta dantes, 16.09.2007 13:59)
  24. ozan arif'in yazdığı ve gülünç denecek ölçüde çiğ imalarla ermenilere sataşan, ogün samast'ı, yasin hayal'i ve cinayetlerini kutsayan 3. sınıf bir şiiri "plan yapmayın plan" adıyla şarkılaştıran modası geçmiş türkücü bozması.
    (earendill, 16.09.2007 16:22)
  25. malum şarkı ve kliple ilgili öfke nöbetlerine kapılıp bu adama sövenler, ölümünü isteyenler de aslında bundan ve o klibi hazırlayanlardan çok farklı değil. kafa aynı kafa, taraf farklı.
    (azwepsa, 17.09.2007 09:20)
 sayfa  / 6

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil