yanninin son dönem orkestrasına "lan orkestrayı topladık ama basçıyı unutmuşuz anasını satayım, charlie
* ara senin basçı arkadaşlardan birini boşta olan varsa gelsin" şeklinde gelmiş olduğunu tahmin ettiğim ne bas gitar tonu düzgün bas gitar tonu olan (bir de fodera ve dev gibi amfilerle çalıyor güya) ne de icrası adamakıllı olan garip tavırlı bas gitarist yerine ismail soyberkin gelmesini temenni ediyorum. bu ismail soyberke olan hayranlığımdan önce yanninin soundunu inanılmaz olumlu etkileyeceğini düşündüğüm içindir. çünkü müzik ve fikirler tamamen soyberkle örtüşüyor. daha önce aziza mustafa zadeh ile ilgili bir konu geçtiğinde aynı tahmini yapmış yanılmamıştım. bana bi tarafıyla gülen eş dost kayıtları birlikte dinleyince yerin dibine girdiler.
+ lan olm aziza mustafa zadehle ismail soyberk turneye çıkmış.
- (jellyjam) hasktr harbi mi lan yeme beni.
+ valla olm.
- abi çok mantıklı bir karar. o müziğe daha iyi bir basçı olmazdı bence.
+ lan de get patitucci çalıyor hatunun
always albümünde. kalanında da
stanly clarke var. ismail soyberk onların bas metodlarını çalışır anca.
- abi ismail soyberk'i onlarla kıyaslamıyorum tabii ki. sadece o müzik için çok daha başarılı bir seçim diyorum.
+ asdhaushduahsdahsduasdh. başka yerde söyleme gülerler.
aradan aylar yıllar geçtikten sonra kayıtları bir yerde dinleme fırsatı bulduk. o yukarda + olanlar aynen böyle oldular
+ ohaaa...
+ vay amk nasıl çalmış.
+ olm aşmış bu adam ya...
gibi şeyler işte.
ha yanninin yaptığı müzikle aziza mustafa zadehin alakası yok ama aynı şeyleri yanni için de düşünüyorum nedense. ve yarın çalmaya başlasın
ric fierabracci yi aratmayacağından eminim. yeni gelen basçıyla kıyaslamam bile.
konuyla alakasız dipnot always albümünde patitucci afedersiniz ama bok gibi çalmış. o da haklı tarzı değil.