görseller
ismail soyberk 

belki ilginizi çeker
  1. · ismail soyberk i stüdyoda bulduk
  2. · nurhat şensesli
  3. · farid farjad
  4. · slap
  5. · karaya vuran gemiler gibi
  6. · şehr i istanbul
  7. · yanmışım sönmüşüm ben
  8. · gürol ağırbaş
  9. · ezgiler
  10. · tuana
gündem
  1. · colin kazım richards
  2. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  3. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  4. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  5. · yılmaz özdil
  6. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  7. · google wave
  8. · anlamlı tashih
  9. · özenti metalcilik

ismail soyberk  

1. türkiye'de çalmadığı adam kalmayan, piyasanın en iyi ve en üretken stüdyo müzisyeni, bas gitarcı. erkan oğur'atelvin'de eşlik etmiştir. aziza mustafa zadeh'e çalmıştır. notayla ve basla alacağını vereceğini tamamlamış aşmış müzik insanı.
    (şuursuz, 23.10.2005 23:48)
  2. allahsal bir basçı kendisi.
    (wondrous, 15.01.2006 18:04)
  3. 2700 2800 civarı albüme imzasını atmış koca bir endüstri yıllarca sırtını bu adama yaslamış ve birkaç albüm basçısı daha türeyince insanların bazı x atmalarına maruz kalmıştır.bazı örnekler :
    -yok efendim hep aynı şeyleri çalıyo
    -akorları parçala çal babamda yapar gibisinden.
    fakat :

60 lık bir kasedin bas linelarını 45 dakika da yazıp 60 dakika da kaydedebilir. üretken olduğu girdiği 2700 albümde yaptıkları üzerine hala yeni birşeyler yapıyor olmasıyla ispatlanabilir. çok temiz bir tuşeye sahiptir. gereksiz slapdir acelitedir hayatta görülmez bu adamda. bas gitarı yemiş yutmuş bir kişiliktir.
    aziza mustafa zadeh, joan baez gibi isimlerle turneye çıkmış, türkiyede gerek sahne gerek stüdyo çalışmalarında eşlik etmediği isim kalmamıştır. fenomen diye bir grup kurmuştur. ilk albümlerini çıkarmışlardır.
    bas gitar albümü yapmamakta ısrar ettiğini düşünmekteyim. bu konu başlığında mı geçiyordu emin değilim ama kompozisyon yönümü daha çok ortaya çıkarmak istiyorum gibi birşey söylemiştir. yıllardır yaptığı da albümlere bas gitar ve düzenlemeleriyle can vermektir.
    kendisini nurhat şensesliyle kıyaslayanları jaco pastorius çarpar.
    (jellyjam, 18.07.2006 17:02 ~ 16.05.2008 09:12)
  4. tertemiz çalan, hep müzikle ilgilenen insanların ona alternatif aradığı ama henüz öyle bir babayiğit'in ortaya çıkmadığı türkiye'nin en iyi bas gitaristi. bu adam icracılığı, sakinliği, aranje kabiliyeti ve üretkenliği ile bence diğer basçılardan hep farklı bir yerde olmuştur. türk müzisyenlerinin gurur duyduğu temsilcilerden biridir.
    (manha de carnival, 23.10.2006 15:34 ~ 18.08.2007 01:25)
  5. (wondrous, 16.12.2006 00:34)
  6. gerek çalış stiliyle gerek duygusuyla bi kilometre öteden bilinen türkiye'nin en iyi basçısı. her kişinin evindeki kasetlerinin en az 2sinde 3ünde onun ismi vardır. ezelden kensmithcidir. geçen sene gazetede bir röportajında "6 sene sonra müziği bırakacağım" dediğinde sanki müziği ben bırakıyormuşum gibi üzüldüğüm muazzam müzisyen.
    (akabinde ve detayinda, 05.01.2007 23:33)
  7. (bkz: fenomen)
    (youversusme, 07.02.2007 15:52)
  8. bu gün canlı dinledikten sonra bazı şorşak'ların yanından geçmek için bile kırk fırın trabzon ekmeği ile teşvik-i mesai de bulunmaları gerektiğini anladığım bas gitarist.*
    (manha de carnival, 18.08.2007 01:27 ~ 01:29)
  9. hatırı sayılır süredir, sezen aksu'nun bahane albümünde bas çalan ismini bilmediğim vatandaşın alnından öpmeyi planlarken, aniden o albümdeki o insanın o olduğunu öğrendiğim o.

keyfimden zamanında allahsal dememişim.
    (wondrous, 04.10.2007 20:20)
  10. yanninin son dönem orkestrasına "lan orkestrayı topladık ama basçıyı unutmuşuz anasını satayım, charlie * ara senin basçı arkadaşlardan birini boşta olan varsa gelsin" şeklinde gelmiş olduğunu tahmin ettiğim ne bas gitar tonu düzgün bas gitar tonu olan (bir de fodera ve dev gibi amfilerle çalıyor güya) ne de icrası adamakıllı olan garip tavırlı bas gitarist yerine ismail soyberkin gelmesini temenni ediyorum. bu ismail soyberke olan hayranlığımdan önce yanninin soundunu inanılmaz olumlu etkileyeceğini düşündüğüm içindir. çünkü müzik ve fikirler tamamen soyberkle örtüşüyor. daha önce aziza mustafa zadeh ile ilgili bir konu geçtiğinde aynı tahmini yapmış yanılmamıştım. bana bi tarafıyla gülen eş dost kayıtları birlikte dinleyince yerin dibine girdiler.

+ lan olm aziza mustafa zadehle ismail soyberk turneye çıkmış.
    - (jellyjam) hasktr harbi mi lan yeme beni.
    + valla olm.
    - abi çok mantıklı bir karar. o müziğe daha iyi bir basçı olmazdı bence.
    + lan de get patitucci çalıyor hatunun always albümünde. kalanında da stanly clarke var. ismail soyberk onların bas metodlarını çalışır anca.
    - abi ismail soyberk'i onlarla kıyaslamıyorum tabii ki. sadece o müzik için çok daha başarılı bir seçim diyorum.
    + asdhaushduahsdahsduasdh. başka yerde söyleme gülerler.

aradan aylar yıllar geçtikten sonra kayıtları bir yerde dinleme fırsatı bulduk. o yukarda + olanlar aynen böyle oldular
    + ohaaa...
    + vay amk nasıl çalmış.
    + olm aşmış bu adam ya...

gibi şeyler işte.

ha yanninin yaptığı müzikle aziza mustafa zadehin alakası yok ama aynı şeyleri yanni için de düşünüyorum nedense. ve yarın çalmaya başlasın ric fierabracci yi aratmayacağından eminim. yeni gelen basçıyla kıyaslamam bile.

konuyla alakasız dipnot always albümünde patitucci afedersiniz ama bok gibi çalmış. o da haklı tarzı değil.
    (jellyjam, 14.07.2008 23:18 ~ 23:19)
  11. (phoarbix, 13.09.2008 18:58)
  12. mütevazı mühendis müzisyen
    (truva, 01.04.2009 01:07)
  13. artık stüdyodan çıkmasını rica ettiğim müzisyendir kendisi.

(bkz: ekstra)
    (neva, 02.04.2009 20:56)
  14. nihayet stüdyodan kurtarılmıştır.
    (master of puppets solosu, 17.04.2009 01:50)
  15. didemin babasıdır. oğlumun arkadaşlarından biri kızı. o vesile ile tanıdım. çok keyifli iyi de içen..iki kız babasıdır.
    (nettle, 08.07.2009 16:57)
  16. farid farjad ve joan baez gibi isimlerin arkasında basgitar çalan ünlü müzisyen.
    (dollidolli, 08.08.2009 00:25 ~ 00:28)
  17. yine bulundu. hayırlı olsun!

(bkz: ismail soyberk'i stüdyoda bulduk)
    (orchidaceae, 07.10.2009 05:32)
  18. hala stüdyoda olan şahsiyet. ona bir oda ver baba, çünkü onun gidecek bir yeri yok.
    artık çıksa da başkası girse stüdyoya. sözlüğe geldiğimden beri orda mübarek.. ne yapıyorsa artık..

(bkz: ismail soyberk'i stüdyoda bulduk)
    (vjeshtitza, 07.11.2009 06:33)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil