|
|
- nasibolsa adlı solo albüme sahip saz ustası.sesi,çalması herşeyi muhteşem.
- müzik dışında ne yapmaktan hoşlanırsınız sorusuna çay toplamak diye cevap veren erkan oğur'un tasavvuf gibi adam dediği bas sesli müzik ve gönül adamı..
- muzzam bir ses ve saz ustası. erkan oğurla birlik olunca müziğin ne anlama geldiğini hissettirebilen.
(bkz: bülbülüm altın kafeste)
- (bkz: zeynebim)
- 18 mart cumartesi günü erkan oğur ile birlikte ankara sanatalolia'da sahne alacaktır.
ayrıca bkz. http://www.biletix.com/...
- erkan oğur'u mükemmelliğe tamamlayan adamdır...o nasıl duygulu sestir, o nasıl vokaldir. tek kelimeyle gönülden okuyan bir müzisyendir.
- davudi bir ses. bağlamanın da hakkını verenlerden..
erkan oğur'un bütünleyeni, tümleyeni, kusursuz hale getireni..
seher yeli, yarim senden ayrılalı, zeynebim, karşıda görünen ne güzel yayla ve derdim çoktur hangisine yanayım..
sahi ya, hangisine yanayım?
- erkan oğur'la bir araya gelince dünyanın en muhteşem ikililerinden birini oluşturan,rizelilere türküyü sevdiren,pazar'ın gururu,büyük saz üstadı...
- 'nasib olsa' dan başka, 1986'da çıkardığı bir de 'sırdaş türküsü' albümü vardır. sesindeki aynı zerafeti o albümde de bulmak mümkün fakat pek de başarılı bir çalışma oalrak nitelendirilemez. bülent ortaçgil'in gitarıyla eşlik ettiği bağlama solo'su ise neden 'sadece 2dk.ki' dedirtir.
- türkülerin susmayası sesi. erkan oğur la yan yana gelişlerine de canlı canlı tanık olduktan sonra, müziğin hafiften alkol etkisi yapabileceğine tanık olmuşumdur.
(bkz: arpa orağa geldi)
(bkz: kerpiç kerpiç üstüne)
- son osmanlı yandım ali de yandım ali yarini düşünerek rakısını içerken yan tarafta çaldığı sazı ve söylediği güzel türküsüyle ona eşlik eden benzersiz türkü adamı.
eğer bu ülkede bir insan "türküleri severim, dinlerim" diyorsa, dinemesi gereken yaşayan ozanlardan. günümüzde altyapısı sikertilerek, duygusu öldürülerek tamamen pop müzik tadında piyasaya sürülen türkülerin yanında ismail hakki demircioglu nun yorumladığı eserler bulunmaz nimettir.
|