hürriyet'in beşiktaş muhabiridir. gazeteci olduğu iddia ediliyor.
haber yazarken çok uçtuğu için beşiktaş taraftarları tarafından kendisine
ismail air lakabı takılmıştır. yazdığı asparagas haberlerle gönüllerde taht kuran bu abimizin başlığının açılmamış olması çok üzücü.
bu ismail er herkesi tanır, herkesle kankadır. en çok sevdiği kelimeler öğrenildi, bildirildi, duyuldu, konuşuldu tarzı edilgen fiillerdir. hiçbir haberinde kaynak vermez, çok prensiplidir. ilk olarak beşiktaş kluivert'la kesin olarak anlaştı haberiyle kendinden söz ettirmişti. sene o zaman 2003 falandı. hatta o haberden bir bölüm ;
"barcelona'nın golcüsü kluivert, ‘‘beşiktaş beni almak istiyorsa, menajerim bayram tutumlu tam yetkilidir. anlaşsınlar, konuşsunlar, ertesi gün istanbul'dayım. 'beşiktaş sen bizim her şeyimizsin' marşı hala kulaklarımda yankılanıyor'' dedi"
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/...
tüm haberleri aşağı yukarı bu seviyededir. hatta "ze roberto beşiktaş'ta" şeklinde bir haber yapıp ze roberto ve kleberson'un sarıldığı bir foto kullanmıştı, 2 ay sonra ze roberto yerine kleberson beşiktaş'a gelince o haberi ve resmi gösterip "kleberson'un geleceğini ilk ben demiştim" şeklinde yazı yazmıştı. nasıl bir mantık hala çözemedim. ayrıca asparagas haberlerinde çok kesin bir dil kullandığı için okurken bir an gerçek sanabilirsiniz. mesela bir örnek;
"nuri şahin beşiktaş'ta ismail er 6 haziran 2008
beşiktaş, geçen sezon hollanda’nın feyenoord takımında kiralık olarak forma giyen nuri şahin'i renklerine bağladı; türkiye bu flaş transferi hürriyet'ten öğrendi.
transfer döneminde savunmasını güçlendiren beşiktaş, sürpriz bir atak yaparak kadrosunu gurbetçi nuri şahin’le zenginleştirdi. başkanı yıldırım demirören, yeni sezonda başarıya ulaşmak için teknik direktör ertuğrul sağlam’ın ısrarla takımda görmek istediği nuri şahin’in işini bitirdi. "
görüldüğü üzere haberde kesin bir dil var. imkb'ye bildirilse bu kadar emin olmaz insan. ayrıca haberin sonunda şöyle bir nuri şahin röportajı var;
"nuri şahin ise, "beşiktaş’ın eski yöneticilerinden ilker özbilek beni 16 yaşında beşiktaş’a getirmek istemişti ama o dönemin teknik direktörü rıza çalımbay istememişti. şimdi çok özlemini çektiğim formaya kavuşacağım için çok mutluyum" yorumunu yaptı."
ilginç olan "yorum yaptı" demiş. "yorum yaptığı öğrenildi" ya da "babasıyla telefonda konuşurken en büyük beşiktaş dediği bildirildi" demesi daha uygun olurdu.
hayalgücü ve mizah anlayışıyla gazeteciliğe yeni bir bakış açısı getiren bu insanı takip edin derim. özellikle transfer dönemlerinde hürriyet'in beşiktaş sayfasını okuyarak stres atabilirsiniz. ayrıca son bombası için;
http://www.hurriyet.com.tr/...