görseller
ismail er 

belki ilginizi çeker
  1. · volkan demirel
  2. · transfer kolpacıları
  3. · beşiktaş ın lincoln ü istediği iddiası
  4. · beşiktaş
  5. · sinan engin
gündem
  1. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  2. · colin kazım richards
  3. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  4. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  5. · 29 kasım 2009 sivasspor beşiktaş maçı
  6. · cehennemin girişinde yazan söz
  7. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  8. · fight club
  9. · trabzonspor

ismail er  

1. hürriyet'in beşiktaş muhabiridir. gazeteci olduğu iddia ediliyor.

haber yazarken çok uçtuğu için beşiktaş taraftarları tarafından kendisine ismail air lakabı takılmıştır. yazdığı asparagas haberlerle gönüllerde taht kuran bu abimizin başlığının açılmamış olması çok üzücü.

bu ismail er herkesi tanır, herkesle kankadır. en çok sevdiği kelimeler öğrenildi, bildirildi, duyuldu, konuşuldu tarzı edilgen fiillerdir. hiçbir haberinde kaynak vermez, çok prensiplidir. ilk olarak beşiktaş kluivert'la kesin olarak anlaştı haberiyle kendinden söz ettirmişti. sene o zaman 2003 falandı. hatta o haberden bir bölüm ;

"barcelona'nın golcüsü kluivert, ‘‘beşiktaş beni almak istiyorsa, menajerim bayram tutumlu tam yetkilidir. anlaşsınlar, konuşsunlar, ertesi gün istanbul'dayım. 'beşiktaş sen bizim her şeyimizsin' marşı hala kulaklarımda yankılanıyor'' dedi"

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/...

tüm haberleri aşağı yukarı bu seviyededir. hatta "ze roberto beşiktaş'ta" şeklinde bir haber yapıp ze roberto ve kleberson'un sarıldığı bir foto kullanmıştı, 2 ay sonra ze roberto yerine kleberson beşiktaş'a gelince o haberi ve resmi gösterip "kleberson'un geleceğini ilk ben demiştim" şeklinde yazı yazmıştı. nasıl bir mantık hala çözemedim. ayrıca asparagas haberlerinde çok kesin bir dil kullandığı için okurken bir an gerçek sanabilirsiniz. mesela bir örnek;

"nuri şahin beşiktaş'ta ismail er 6 haziran 2008

beşiktaş, geçen sezon hollanda’nın feyenoord takımında kiralık olarak forma giyen nuri şahin'i renklerine bağladı; türkiye bu flaş transferi hürriyet'ten öğrendi.

transfer döneminde savunmasını güçlendiren beşiktaş, sürpriz bir atak yaparak kadrosunu gurbetçi nuri şahin’le zenginleştirdi. başkanı yıldırım demirören, yeni sezonda başarıya ulaşmak için teknik direktör ertuğrul sağlam’ın ısrarla takımda görmek istediği nuri şahin’in işini bitirdi. "

görüldüğü üzere haberde kesin bir dil var. imkb'ye bildirilse bu kadar emin olmaz insan. ayrıca haberin sonunda şöyle bir nuri şahin röportajı var;

"nuri şahin ise, "beşiktaş’ın eski yöneticilerinden ilker özbilek beni 16 yaşında beşiktaş’a getirmek istemişti ama o dönemin teknik direktörü rıza çalımbay istememişti. şimdi çok özlemini çektiğim formaya kavuşacağım için çok mutluyum" yorumunu yaptı."

ilginç olan "yorum yaptı" demiş. "yorum yaptığı öğrenildi" ya da "babasıyla telefonda konuşurken en büyük beşiktaş dediği bildirildi" demesi daha uygun olurdu.

hayalgücü ve mizah anlayışıyla gazeteciliğe yeni bir bakış açısı getiren bu insanı takip edin derim. özellikle transfer dönemlerinde hürriyet'in beşiktaş sayfasını okuyarak stres atabilirsiniz. ayrıca son bombası için;

http://www.hurriyet.com.tr/...
    (peace sells and i m buying, 27.02.2009 16:00)
  2. yıllardır altına imza attığı saçma sapan, yalan yanlış haberlere rağmen hala nasıl spor medyasında barındığını merak ettiğim insan. beşiktaş'ın soyunma odasına kulaklık falan yerleştirmiş galiba, zira oyuncular ve teknik direktörler arasında geçen bütün diyalogları aynen yazabiliyor gazetesinde. misal, beşiktaş-trabzonspor maçının devre arasında tello ile mustafa denizli arasında geçtiğini iddia ettiği diyalog;

mustafa denizli: benim kafamdaki tello bu değil. ikinci yarı kendini bulmalısın.
    tello: haklısın hocam. ama siz de biliyorsunuz milli maç için şili'ye gittim. onun yorgunluğu var. ben de performansımdan memnun değilim.

ya da bugün yazdığı haber;

mustafa denizli: sen bu takımın hem lideri hem de kaptanısın. bugüne kadar beklenenin altında bir performans sergiledin. artık sahne almalısın. vereceğin paslar ve yapacağın asistlerle takımımıza gol yollarını açmalısın.
    delgado: siz hiç merak etmeyin. bugüne kadar beklentilere karşılık veremediğimi biliyorum. borcumu f.bahçe derbisinde ödemek istiyorum. sahadaki bütün futbolculardan daha çok koşacağım. beşiktaş’ın kazanması için elimden ne geliyorsa yapacağım.

yıllar önce bulvar gazetesinde bir haber okumuştum. robert de niro'nun 80'li yıllardan kalma bir resmi kullanılan haberin başlığı şu şekildeydi "muslukçu hamdi umduğunu değil bulduğunu yedi". robert de niro'nun resminin altında da muslukçu hamdi yazıyordu. habere göre muslukçu hamdi, yani robert de niro, musluk tamiri için türkiye'de çalışan rus bir mankenin evine gitmiş ve ikili bir anda kendilerini çılgınca sevişirlerken bulmuştu. bu sırada eve rus mankenin uzatmalı sevgilisi gelince, robert de niro camdan atlayıp kaçmış, alet çantasını da evde unutmuştu. işte ismail er'in yazdığı haberler de bulvar gazetesinde okuduğum bu haberden farksızdır benim için.
    (bardij, 02.05.2009 11:32 ~ 11:34)
  3. hürriyet isimli güzide gazetemizin bir o kadar güzide spor muhabiri.. son yaptığı nihat kahveci haberi ile yine gönüllerdeki yerini almıştır..

ismail'e göre yıldırım demirören nihat kahveci'yle her konuda anlaşmış lakin nihat eşini ikna edememiş ve transfer gerçekleşememiş.. ve bunun üzerine villareal başkanı da demirören'e; ''oluyor böyle şeyler futbolda.. etrafına dikkat et ve işi bilmeyen adamlarla çalışma!'' şeklinde bir telkinde bulunmuş..

böylesine mükemmel bir spor haberini bizlere kazandıran ismail er'i en yürekten dileklerimle kutluyor ve kendisine vitamin'den bir şarkıyla seslenmek istiyorum..

''çılgın çocuk iso!''

http://www.hurriyet.com.tr/...
    (kowalski, 14.06.2009 14:02 ~ 14:05)
  4. patrick kluivert hayranı olan kişi. bu adam barcelona'dayken her yıl beşiktaş'a transfer ederdi. hayal gücü hiç geniş değildir. bir de jean tigana'nın istifa ettikten sonraki basın toplantısında tigana'nın merhum babasını ağzına edepsizce alarak antipatikliğini daha da arttırmıştır. seven tek bir beşiktaşlıya rastlamadım.
    (barrak obama, 31.07.2009 21:58 ~ 21:58)
  5. zerre sevmem, beyaza beyaz dese inanmam ama tigana'nın basın toplantısı olayında sanıldığı kadar suçlu olmayan gazetecidir. tigana'nın erdoğan demirören'e oğlu yıldırım demirören hakkında serzenişte bulunması üzere, tigana'ya "başkan sizi babanıza şikayet etse ne hissederdiniz?" tarzı bir cinlik yapmak istemiş, ancak tigana'nın babasının hayatta olmadığından düşündüğü cinlik elinde patlamıştır. olay bundan ibaret.
    (ian of trafford, 31.07.2009 23:35)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil