islamla alay eden zavallılar   

sayfa  / 3
adana çık aradan

1. kutsal metinleri metadata olarak alan zavallılardan üstün değillerdir.
    (asosyal demokrat, 23.06.2008 22:22)
  2. evrim teorisini reddeden biyoloji bölümü öğrencisi kadar mutlu değillerdir.

(bkz: cehalet mutluluktur)
    (less is more, 23.06.2008 22:25)
  3. islam bir dindir. yani birilerinin kutsalıdır.

pekii kutsal nedir?

sözlük anlamı, bozulmaması, dokunulmaması, karşı çıkılmaması gereken, üstüne titrenilen değer(ler) demektir.

demek ki kutsal, birilerine göre din ve içindeki yaptırımlar, birilerine göre, atatürk ve laiklik, diğer birilerine göre de kendi ailesi, kültürü vs. olabilirmiş!

hal böyleyken, kişinin sadece kendisinin kutsal gördüğü değerlere saygı beklemeye hakkı olabilir mi?

din merkezli kutsal değerlerine saygı bekleyenler, aynı saygıyı atatürk ve laiklik’e karşı gösterebiliyorlar mı? veya alevilere, komünistlere , ateistlere, deistlere, farklı mezheplere, eşcinsellere, vs.

özetle,
    bir taraftan aman benim kutsal değerlerime laf etmeyin, inciniyoruz/ üzülüyoruz diyeceksiniz, diğer taraftan karşı geldiğiniz tüm terimlerin altına içinizdeki nefreti pervasızca boşaltacaksınız.

yok öyle yağma..
    (sinirliyim ezelden, 23.06.2008 22:32 ~ 14.07.2008 16:27)
  4. islamla alay edilmesinin yanlış olduğu açıktır.aslında inançla alay edilmesi yanlıştır. ama islamla alay eden zavallılara kızanların kaçı "hintliler ineğe tapıyormuş lan ehe oho" geyiğini çevirmemiş merak ederim.
    (sümüklü, 23.06.2008 22:34)
  5. hadi o zaman zamanda ufak bir yolculuğa çıkalım....

tarih: 4 temmuz 1980 yer: çorum

gommünistler cami yakmışlar!

alevilerin işidir!

din elden gidiyor!

hepsini öldürelim!

tarih: 2 temmuz 1993 yer: sivas

ulan din elden gidiyor biz hala uyuyoruz!

halbuki arabistan da böyle mi yahu? salandıracaksın iki tanesini taksimin orta yerinde, bak bi daha yapıyorlar mı?

aldığım duyumlara göre madımak otelinde şeytan ayetleri okuyacaklarmış!

yakalım kafirleri!

allahu ekber!

tarih: 18 nisan 2007 yer: malatya

ulan şu yayınevi incil basıyormuş!

din elden gidiyor!

napalım?

öldürelim hepsini!

tanım: "islam çok rerörerö" diyen zavallılardır.
    (nietzsche der kopfschmerzer, 23.06.2008 22:38 ~ 22:51)
  6. islamla alay eden zavallılar onları katleden kör, kara cahil müminlerden daha üstündür. bu müminler cahil, çarpık akıllı insanlardır. lakin kuran-ı kerim'ide okumamış olduklarından bir insanın başka bir insanın canına kıymasının en büyük günahlardan biri olduğunu bilmemektedirler. asıl zavallılar bunlardır, çünkü kimsenin dine bakış açısına karışılamaz. eğer siz inançlıysanız bilmelisiniz her dinde tanrı onun cezasını verir. çünkü inandığınız kitapta bu yazar.
    (ymcher, 23.06.2008 22:48)
  7. bu kişilerin zavallı olma sebebi islamdan bişey eksiltememeleriymiş... demek ki birşeyle alay ederken zavallı olmamak için alay edilen şeyden birşeyler de eksiltmek gerekiyormuş...
    (deadclown, 23.06.2008 22:48)
  8. tanım: bazı karikatüristlerin de aralarında bulundukları zavalllılardır.

hedef göstermek gibi olmasın ama bazı karikatüristler bunu yapıyor. bence onları yakın!
    (nietzsche der kopfschmerzer, 23.06.2008 22:54 ~ 23:09)
  9. tanım: suudi kralı da bunlardan biridir.

hazır yakma işine girişmişken belirteyim; duyduğuma göre suudi kralının on karısı varmış. işi dine uydurmak maksadıyla sırasıyla biriyle boşanıyor diğeriyle evleniyormuş. adam açık şekilde islam bürokrasisini kötü emellerine alet edip müslümanlarla dalga geçiyor. hedef göstermek gibi olmasın ama bence böylelerini de yakın.... ben karışmam.

not: bu haber gerçektir.
    (nietzsche der kopfschmerzer, 23.06.2008 23:05 ~ 23:06)
  10. inanmıyor olsa bile insanların maneviyatına saygısızlık eden aciz kişilerdir.
    (materyalist imam, 23.06.2008 23:06 ~ 26.08.2008 19:34)
  11. ne oldukları hakkındaki kararı allah'ın vereceği insanlardır. "zavallı" etiketini yapıştırmak insanı daha müslüman yapmaz. "şüphesiz ki allah en iyi bilendir" diye bi atasözü var islami literatürde.
    (busburak, 23.06.2008 23:07)
  12. moritanya cumhuriyetinde "milli görüşçüler" denilen br güruh varmış. bu adamlar dini siyasete alet edip halkın duygularıyla oynuyor ve "bize oy vermeyen cennete giremez" diyorlarmış...

hani birileri çıkıp diyor ya: "islamla dalga geçmek kötüdür" diye...

emin olun ki bu moritanya milli görüşçülerinin yaptıkları ucuz siyaset; sadece dalga geçmek değildir. bunların yaptıkları; halkı hem salak yerine koymak hem de onların duygularıyla oynamaktır. bence birilerini hedef almayı planlıyorsanız, öncelikli hedefiniz onlar olmalıdır.

ama baştan belirteyim ben karışmam....
    (nietzsche der kopfschmerzer, 23.06.2008 23:16 ~ 23:18)
  13. "zamanı gelince kimisinin dünyada kimisinin ahirette yanacağı" zavallılarmış. sözlük bünyesinde dünyada adam yakmayı marifet bilenler de olduğunu öğreniyoruz böylece. buradan bakınca ahirette yanacakları dünyada yakıp bunu adalet olarak görmek şirk koşmak gibi geliyor.

kimin çifte kavrulacağı belli...
    (bulletproof, 23.06.2008 23:26 ~ 23:27)
  14. söylemeye gerek bile görmüyorum, dalga geçenlerin kullandığı argümanlar gerçek islam'ı bağlamaz. işte onların zavallılıkları buradan kaynaklanır. gerçek olmayan islam'dan örnekler alıp ortaya koyuyorlar. hiç anlamıyorum.
    (recai pengül, 23.06.2008 23:30 ~ 24.06.2008 19:30)
  15. benimsemedikleri ancak alt edemedikleri bir düşünceyi karalayan zavallı insanlardır.

not: sebebi ne olursa olsun...eğer islam insanları yakıyorsa! eğer insanları yakanları, canına kıyanları mazur görüyor, bunu makul karşılıyorsa. ben imansızım! kitapsızım! allahsızım!
    (adamın biri, 23.06.2008 23:37 ~ 23:38)
  16. "gerçek olmayan islam"la, " gerçek olmayan ateistleri" birbirinden bi ayırabilsek sorun kalmayacak gibi!?
    ama az ilerde de flu agnostikler kıs kıs gülmekte.

yoksa diyorum bütün ibnelik onlarda mı?
    (sinirliyim ezelden, 23.06.2008 23:39 ~ 24.06.2008 00:32)
  17. sen 1300 yıldır islam tarihini zaman gezgini olarak takip ediyorsun bu görevi de sana allah verdi galiba da ona güvenerek insanları böyle itham edebiliyorsun herhalde dedirten önermemsi.
    provokasyon,provokasyon,provokasyon...
    alay edenin de kendi bileceği iş,inananın da...
    hem sana göre alay etmek kapsamında ne var?
    eleştiri kapsamında ne var?
    ucu açık kavramlarla oynayıp kendinde fetva verme yetkisi/gücü/ya da herneyse görebilen nurlu müminlere selam ederiz.
    (liselle, 23.06.2008 23:43)
  18. islam adına kan isteyenler kadar zavallı değillerdir. kuran okuyup üstüne kurtlar vadisi izlenirse böyle olur. din adına insanlara şiddet uygulamaya kalkanlar islam dininden nasiplenmemiş, islam düşünürlerinden feyz almamışlardır. yok kan dökmek isteyen varsa bir tokat bu dünyada, bir tokat da ahirette adamı topaç ederler fırıl fırıl feleğini şaşırırsın.
    (bulletproof, 24.06.2008 01:02)
  19. kaale alınmamaları gereken zavallılardır. kaale alınmaktır tüm çabaları zaten. insanların inançlarıyla alay ederek ne kadar zeki olduklarını,ne kadar farklı ve entel olduklarını ispatladıklarını sanırlar.
    (ebilona, 24.06.2008 01:04)
  20. (bkz: @2476864)

- sayın hocam şimdi ben yukarıdaki giriye gülersem günah işlemiş olur muyum?
    + tıkla da bi bakayım!
    - tık tık
    + anaaa! adem baba ile düpedüz dalga geçilmiş, töbe de lan töbe de!
    (sinirliyim ezelden, 24.06.2008 01:07 ~ 26.11.2008 22:13)
  21. bir insan öncelikle kendi inandığı şeyin doğruluğuna, üstünlüğüne, kutsallığına, tek olduğuna inanmalı ki başkalarının inançlarına bırakın saldırmayı saygı duyabilsin.bu başlık altına yazan biri olarak yine de inançlarınıza saygım sonsuzdur ancak bizzat şahsımla girilecek bu konudaki en ufak çamur atmaya dair bir dialogda ağzına sıçabileceğim insan türüdür.herkes efendi efendi kendi yoluna gitsindir.
    (dentist, 24.06.2008 01:17)
  22. "hepiniz orospu çocuğusunuz." şeklinde büyük puntolarla bir bakınızı şık bir hareketle bırakarak bu giriyi noktalamak istemiyorum öncelikle. din hakkında müstehzi tavırlar takınmak zaten kişinin seviyesini gösterir. "inanmadığıma saygı da göstermem." ayaklarına yatan hayatı boyunca dayak yememiş ki böyle konuşuyor. ama ben yine de hırpalamam, allah ona da rahmet etsin ama en azından benim gözüme gözükmesin.
    (unknown artist, 24.06.2008 01:21)
  23. islamla alay edenler ne kadar zavallıdır bilemiyorum ama emin olduğum şey: islamı kullanarak türk halkıyla alay edenler, oğullarına gemicikler alanlar, kızlarının damatlarını büyük şehir belediyespora başkan yapanlar, tuttukları takımı birinci lige çıkartanlar, türban özgürlünü savunurken işçi haklarını hiçe sayanlar, yeşil cübbelerinden şeriat akarken milyon dolarlık paraları faize yatıranlar, 14 yaşında tüyü bitmemiş çocuk yaşta kızlara tecavüz edenler, kıçının ağarmış kıllarına bakmadan halkın acizliğiyle oynayarak bir torba kömürle siyaset yapanlar daha zavallıdır.

islam dini bir iki insanın alayıyla yara almaz. bence siz önce sizi salak yerine koymaya çalışan zavallılara bakın....
    (nietzsche der kopfschmerzer, 24.06.2008 01:32 ~ 01:35)
  24. allah'a inanmadığı halde, allah'ın yargılama yapacağını bilmesi gereken güruh!!!!!111

doğaldır, biri islam inancına sahip olabilir, başkası da islam'a inanmayabilir. şimdi, islam inancına sahip olanlar, deizm olsun, hinduizm, ateizm olsun diğer dinlere ya da felsefi görüşlere inanmadıkları için, hristiyanlık ve museviliğin de değiştirilmiş olduğunu düşündükleri için bu görüşlere sahip olanlara "götleri yemedikleri için enerji var deyip açık kapı bırakıyorlar.", "ineğe tapıyo lan mallar ahah.", "lan olm üç tane tanrı mı olurmuş tövbe." "allahsız kitapsızlar, yanacak bunlar yanacak." gibi çeşitli eleştiriler getirebilmekte midir? yeri geldiğinde bunları dövebilmekte, öldürebilmekte, bu islam'a göre allahsız olanların cehennemde nasıl yanacaklarını birbirlerine anlatıp sadistçe ve sapıkça kendilerini tatmin edebilmekte midir? evet. peki bunları yaparken akıllarına kutsala saygı, inanca saygı zerre kadar gelmekte midir? hayır.

şimdi "kimse ben müslümanım ve böyle şeyler yapmıyorum." demesin. kuran'da "kafirlerin kalbi mühürlüdür, yanacak onlar çok fena." gibi şeylerin geçmesi bile bana göre inanca saygı duyma ilkesiyle çelişmektedir. bu açıdan bakarsak, islam zaten kendinden başka bir inanca saygı duymayan bir din. yani benim dinime inanmayanlar yanacak anlayışına sahip olup da inanca saygı diye bik bik etmek çelişkili bir tutum.

her neyse zaten, kutsala, inanca, dinlere saygı duyulmasını savunan biri değilim. demek istediğimi zaten henry louis mencken gayet güzel özetlemiş:

"we must respect the other fellow's religion, but only in the sense and to the extent that we respect his theory that his wife is beautiful and his children smart."

birisi bana mantıksız gelen bir şeyi "ben buna inanıyorum, bu benim kutsalım" diye savunduğu için savunulan o şeye saygı duymayı reddediyorum. artık dilim götüme mi sokulur, tokat mı yerim bilemiyorum.
    (ayqch, 24.06.2008 01:35 ~ 01:50)
  25. islam'da insanların diniyle dalga geçmek diye bir mefhum yoktur, böyle birşey meşru gösterilmemiştir. münferit eylemleri genele yüklersek sanıyorum ki inananları zan altında bırakacağız.

kalp kırmayı kabe yıkmakla eş tutan bir dine inanan, herkese saygı gösterir emin olun.
    (unknown artist, 24.06.2008 01:43)
 sayfa  / 3