islami burjuvaların parlak kumaş merakı   

adana çık aradan

1. sebebini bir türlü anlamadığım merak. aslında anlıyorum da islami kesimin kendi arasında ayrılmasına gönlüm razı olmuyor, içim sızlıyor, sol yanım acıyor anne. ühühü.

islami burjuva dediğimiz kesim - ki benden başka diyen var mı bilmiyorum- çok feci bir parlak kumaş takıntısına sahip. sokağa çıkın, kapalı insanlarımıza bakın. parlak kumaşlı olanlar burjuva, diğerleri alt tabaka. ciddiyim var böyle bir şey. art niyetli ipne, yavşak demeyin arkamdan. alınırım. ama valla var lan. inanın bana.

peki nedir bu gösteriş merakı? asıl sorumuz bu. neden lan parlak kumaş? anladık süpersin ama gösteriş merakı neden? islami kesim sonuçta, insan biraz sadelik bekliyor. biraz tevazu, biraz geri planda kalma, biraz topluma aidiet. ne bileyim lan, bun kavramları da şimdi kıçımdan uydurdum. ne oldukları hakkında bir fikrim yok ama gerçeği anladınız. parlak kumaş takan islami kesim burjuva kesmi. diğerleri alt tabaka.

işte böyle bir şey.
    (christian troy, 02.01.2008 16:13)
  2. kendini gösterme çabasından ibarettir.

"islami kesim" dediğimiz tesettürlü kimseler öylesine çoğaldılar ki -bu istatiksel bir sonuç, saldırmayın- ; artık kendi modalarını yarattılar. gotikleri, sosyetikleri ve çakmaları var onların da. ama hepsi parlak cidden, kumaşları, türbanları... hep ışıl ışıl. nurdan galiba!!!

renk renk türbanlar göz alıyor doğrusu, neme gerek?
    (varolmanın dayanılmaz hafifliği, 02.01.2008 16:35)
  3. samimi olmadıklarının göstergesidir.
    parlak kumaş dikkat çekicidir. türban dediğimiz bezin amacı da kadınların dikkat çekmesini, erkekleri tahrik etmesini engellemektir.
    kadına, o kumaşa sahip giysiyi neden giydiği sorulduğunda; kadın muhtemelen "seviyorum", "öyle denk geldi", "bu aralar moda" ya da ne bileyim "sana ne" diyecektir. yani "rabbimiz böyle istiyor" diyemez. rableri dikkat çekmelerini istemiyor çünkü.
    o halde ben o türbanlının samimiyetini sorgulamak isterim. madem dikkat çekmek istemiyorsun, o halde niye parlak giyiyorsun? ya da madem dikkat çekmek istiyorsun, niye kapalısın? madem kendi özgür iradenle kapandın, içindeki bu kendini gösterme çabası niye?

çok alakalı:
    (bkz: türbanlı kızların isyanı)
    (jack, 02.01.2008 16:54)
  4. cilası tam parlak metalik boyalı jiplerle uyum sağlaması amacıyla tercih edildiği inancında olduğum merak.
    (gebesh, 02.01.2008 17:31)