islamda keyif almak neden yasaktır

güzelinden getir  başlık içinde ara  bakın dur
  1. kur'an'ı biraz olsun okumuş, biraz olsun anlamış kişinin sorması gereken soru. bu kişi görecektir ki, keyif verici maddeler haramdır. zevk için seks günahtır. ve bunun gibi birçok kısıtlama vardır. peki neden insanların hayattan keyif alması bu kadar yanlış bir şeydir? bu dünya sadece bir sınavsa, asıl bu insanın yaşama hevesini kırmaz mı? "bir an önce öleyim" demez mi?
    kanımca insanlar keyif almalılar bu dünyadan ki öbür tarafa geçerken* "iyi ki yaşamışım be!" diyebilsinler.

edit: o birazlar en azı işaret eder. tamamen okuyup anlamış kişileri de kapsar. lütfen "tamamen okuyup anlamış kişinin sormayacağı soru" şeklinde girilerle ayar vermeye kalkmayınız.

(, 09.09.2009 02:48 ~ 02:51)

@3921016

2. (bkz: helal dairesi geniştir keyfe kafidir)

(, 09.09.2009 02:49 ~ 02:56)

@3921022

3. (bkz: nefs)

(, 09.09.2009 02:51)

@3921028

4. (bkz: yok böyle birşey)

(, 09.09.2009 02:53)

@3921033

5. çoğu kişinin aklına belli nedenlerden dolayı gelebilecek soru cümlesi.
    ben şu şekilde düşünüyorum mesela;
    sadece kadınlara yasaktır.
    erkeklere değildir.
    sinirliyim ezelden bi laf etmişti, baya ironik, bak şöyle:
    "biz erkek olarak neden şeriatı savunmuyoruz ki, ne güzel tuttuğunu yatır, tuttuğunu yatır."

4 karı almaklar, cariyeler bilmem neler. cehennem sıcağında saç örtmek yok, kabahat işlediğinde dayak yeme riski yok.
    mirastan da babalar gibi pay almacalar falan.
    ondan sonra islamda kadının yeri bambaşkadır.
    hı hı evet.

(, 09.09.2009 03:12 ~ 15:13)

@3921093

6. (bkz: çünkü eşeğin zikinden dolayı)

(, 09.09.2009 03:37)

@3921179

7. islamın çok yüce bir din olmasından kaynaklanan, akıllardaki soru cümlesidir.
    hoşgörülü olduğuna dair de söylentiler var.

ama o kadar hoş ve güzel ki. toplumun farklı kesimlerinin, farklı farklı refleks göstermesinde hiç payı yoktur mesela.
    insanların anladığı kadar da değildir kendisi.
    ne gizler var onda üff. siz bilmiyonuz. araştırmadan konuşmayın koskoca islam hakkında.
    son olarak sözlerimi yeni öğrendiğim bir kelimeyle sonlandıracağım:
    iktibas.

(, 09.09.2009 03:44 ~ 04:02)

@3921200

8. (bkz: islam hoşgörü dinidir)
    (bkz: dinde zorlama yoktur)
    (bkz: yersen)

(, 09.09.2009 03:45)

@3921206

9. çünkü egemenler öyle istiyor diye cevaplanası cümle. şimdi insanın keyif aldığı şeyler dinde serbest olsa sen bu dini seversin ona severek inanırsın. kimse kendini kandırmasın. çoğu insanın dini sevdiği falan yok. evet sevdiğini söylüyor ama aslında hissettiği şey korku. ee insanlar korkuyor bazı yasaklara alışıyor. buna bağlı olarak zamanla başkalarının onlara dikte ettirdiği yasaklara kurallara göre yaşamak bir alışkanlık haline geliyor. insanları ancak korkutarak uyutabilirsiniz. doğal olarak kişi çevresindeki yanlışlara isyan etmek yerine bana dokunmayan yılan bin yaşasın felsefesinde kaderine boyun eğiyor. eğer insanlar keyif alarak severek dine inansaydılar birilerinin dini kullanmasına izin vermezlerdi.

(, 09.09.2009 04:10 ~ 04:12)

@3921280

10. bana "ulan yanlışlıkla hristiyan mı oldum ben yoksa" dedirten cümledir. valla ben küçük yaşta tanıştım islam'la, ve gayet de keyif alıyorum.(gören de iyi müslüman sanacak beni) ama işte nasıl'ı
    - içki içmeyi denedim ama tadından nefret ettim...kendimi zorlamadım ve pek çoğuna keyif gelen içkiden uzak duruyorum.
    - kumar oynadım. hep kaybettim. e dinde yasaklamış zaten. e ne gereği var uzatmanın.
    - kızlarla çıktım. (evet itiraf ediyorum zina da yaptım) ama hayatımın en doğru insanı ile karşılaşınca onunla evlendim.huzurlu ve mutluyum çok şükür.
    - tatile gidiyorum, denize giriyorum, yüzüyorum, sporun her türlüsünü yapıyorum,sanatla ilgileniyorum, müzik dinliyorum,gitar çalıp, şarkı söylüyorum.ve daha bir çok şey yapıyorum keyif veren...
    haaa hayatı yaşarken pek çok günah da işliyorum ama allah affedicidir deyip umudumu koruyorum.

(, 09.09.2009 12:38)

@3922086

11. zinanın yasak olması ile ilgili soruluyorsa soran kişinin durumu farklı anladığını gösteren sorudur.

diğer konularla ilgili yorum yapmayacağım ama sevişmek konusunda eşinle sevişmek serbesttir, başkasıyla sevişmek haramdır. eğer dersen ki ben eşimle sevişmekten zevk almıyorum başkasıyla sevişmekten zevk alıyorum, o zaman senin islam'daki yasaklardan daha büyük dertlerin var demektir.

(, 09.09.2009 19:47 ~ 25.08.2010 10:02)

@3923927

12. tam olarak doğru ifade edilememiş bir sorudur çünkü islamda keyif almak tamamen yasak değildir.mümkün mü? "sizin öyle yaşamanızı istiyorum ki keyifsizlikten kafayı yemelisiniz" insanların arzuladığı bazı şeyler tamamen yasaklansa da, bazıları belli sınırlar içerisinde tutulmak istenmiştir.bunların akli sebepleri de vardır.insanın sağlığına zarar vermesi, geçici de olsa akli zayıflamaya neden olması, aile kurumunun korunmak istenmesi gibi. ayrıca sebep sorguluyor olmamız bir yana hiç bir sebebi açık seçik göremiyor olsak da görülebilecek en az bir açık seçik neden vardır: bu da sınamak. aksi düşünüldüğü zaman dinin zaten bir manası olmaz. dininiz x'tir! haydeee, yaşayın gayri!... dini yükümlülükler, kul hakkı vs. 'nin ahirette karşılığı bulunacak şeyler olsa da bunların dünya hayatına getirileri de var muhakkak. hayata dair iç burkan detayların bir parçası olmuş bir insana yardım edildiğinde insanın duyduğu merhamet duygusu, ve faydalı olmanın mutluluğu gibi. buna benzer olarak da başlangıçta eziyet olarak gelse de allah için yapıldığına gönülden inanmak ve bir tanrıya sığınmak ile bir ibadet bile haz verebilir insana...

(, 09.09.2009 20:00 ~ 20:21)

@3923961

13. (bkz: ahlakın soykütüğü üzerine)

(, 12.02.2012 11:23)

@8331170