laik kesmi oteki yapan, muhafazakar görünümlü islamciların bulunduğu kesim.
tahminim ülkenin %50 si,
atatürkten, laiklikten, özgürlükten, demokrasiden bihaber kısmı.
takiyecileri anlayamamış, onların yalancı olduğunun farkına varamamışlar, milyonlar...
beni marjinal yapan, erki elinde bulunduran;
şimdi sana birkaç çift lafım, oku beni.
evet sayın erki bulunduran ; senin olduğun yerde ben marjinalim, zira artık ben günümüz türkiyesinde ''öteki'' yim.
artık erk sizde. ne yapalım halk istedi, belki biz çok uzak durduk halka, anlatamadık meramızı diye tüm bunlar başımıza geldi,
ya da yaz ortasında komur dağıtamadık, yesil kartlı sayısını bir anda 2 katına çıkaramadık, onları hamili kart yakınları yapamadık diye,
maalesef sizin inandıklarınız karşı devrimciler birer birer ilerledi devlet içinde;
yükseltildiler, tepeden indirildiler.
tüm ihl mezunları yüksek burokrat oldu? onlar imam olmayacak mıydı? vaaz vermeyecek miydi?
hayır sadece şimdilerde aldıkları emirlerle emir veriyorlar.
peki kızlar niye ihl gitti? kadin imam var mı islamda?
yoksa bu çaba niye? anladım sizin niyetinizi pis takiyeciler, gericiler, yobazlar...
ülkemin içini oyuyorsunuz be, burası benim ülkem,doğduğum laik kutsal toprak burası? sana bırakmayacağım.
ataturk' ün özenle yarattığı tüm kurumların belini kırdınız, kanını değiştirdiniz
hepsini aldınız ama yetinmediniz.
zaten siz yetinmek bilmiyorsunuz, bilmezsiniz.
neleriniz var daha doğrusu nelerle yetinmiyorsunuz ben size söyleyim;
1 adet cumhurbaskani, 1 adet basbakan , 25 adet bakan, 350 adet milletvekili
sokakta istediği gibi gezen kötü görünümlü türbanlı kadınlarınız, kuran kurslarınız, imam hatip liseleriniz
anayasa mahkemesi başkanlığınız, yök başkanlığınız, rektörleriniz
ve davaya inanan milyonlarınız
ben aslında sizi anlayışla karşılıyorum
çünkü bilirim ki her iktidar mutlaklaşma eğilimindedir.
inönü chpsi, menderes dpsi, özallı yıllar bunun örneklerini tarihimizde yaşattı.
ama sorarım size hangisinin sonu felaketle bitmedi?
inönü chp si aman menderes gelmesin diye kadrolaşırken anadoluya farkında olmadan ilk nifak tohumları ekti.
menderes geniş halk kitlelerini değişime ikna etti
özal ise kompradorlarla işbirliği içinde ülkeyi sattı, sattıkça kadrolaştı.
ama bunların en fenası akp,
neden mi 3 bir arada da o sebeptan
topluma nifak tohumları ekiyor, geniş halk kitlelerini değişeme ikna ediyor aynı zamanda özelleştirme kisvesiyle değerlerimizi satıyor! var mı bundan ötesi?
yok! yok! yok!
ama siz tüm sahip olduklarınızla yetinmiyor tüm inanç sistematiğini bir türbana bağlıyorsunuz.
nedir ki türban? islamın 5 şartın da mı var? kelime-i şahadet ' in yerini tutabilir mi bir bez parçası?
ama siz ısrarlısınız türbanı laik türkiye kurumlarına sokmaya...
niye çünkü siz '' bir insan hem laik hem müslüman olamaz ekolünden geliyorsunuz''
aslinda benim ozgurluk anlayasim da turbanin universitelerde serbestliginden gecer
ama yine de istemiyorum çünkü biliyorum ki yetinmeyeceksiniz...
bugün üniversitelerde yasak kalkarsa gelecek senelerde bahaneniz hazır.
üniversitede 4 sene türbanıyla okuyan hakim adayına nasıl açıl deriz?
öyleyse kamuda da açık olsun diyeceksiniz.
sizler allah bir deyip de inanılmaması gereken takiyecisiniz...
işte bu noktada,kamuya laikliği sokunca laikliğimizi ezeceksiniz,
2 cumhuriyeti getireceksiniz.
takip eden senelerde sizin çoçuklarınızın iktidarı ise türbanı kızlarımız için zorunlu hale getirecek.
türkiye bu noktaya gidiyor, çok mu ütopik inanılması zor mu?
bir örnek veriyim bundan 3 sene önce türban bahsi açıldığında kesin ve net bir şekilde diyordum ki;
-ya cumhurbaşkanımız var gelemez,
-ya anayasa mahkemesi var gelemez,
-ya ordu var gelemez diyordum
ama bu gün bu rahatlık içinde değilim, tüm eğilimler değişti,sezer gitti gül geldi, yüksek mahkemede oran 5-6 lehinize oldu, ordu sus pus edildi, orduyu göreve çağıran gerçek özgürlükçü sol militarist olarak damgalandı.
bu 3 senede kat edilen mesafe, bir 10 sene sonra anayasa' ya kadınların türban takması zorunluktur maddesi de rahatça eklenebilir,
bu maddeyi ve açılımlarını da ekleyince bizi iran yapacaksınız,
tekrar soruyorum nedir turban? islamin 5 sarti mı?
anlıyorum kimliklerinizi rahatça yaşamak istiyorsunuz, hakkınız da
ama tüm bu çığırtkanlığı anlamıyorum.
tek ezilen, hakkı elinden alınan, kimliğini ifade edemeyen tek sizler misiniz?
eğer türbana ait özgürlükleri açacaksanız diğer ezilmiş, öteki yapılmış zümrelere de hak tanıyacak mısınız?
hepimiz toplumda yaşıyoruz, ve hepimizin toplumda bir kimliği var ama herkes topluma çıkarken o kimliğini bir kenara bırakıyor, ortaya yakın bir çizgide yer almaya çalışıyor. aslında doğrusunu da yapıyor.
bir kurt uluorta kürtçe konuşmaktan çekiniyor...
aleviler hala dini özgürlükleri için savaşıyor, cem evleri ibadethane sayılmamakta...
homoseksueller horlanıyor, travestilikten başka bir işte çalışamaz hale getiriliyor...
hıristiyanı, ermenisi öldürülüyor...
madem ozgurlukcusünüz, madem demokratsınız, madem cogulcusunuz
o vakit getirin homoseksüle kanunları, getirin kürtçe eğitim, bağlayın cemevlerini diyanet işlerine;
ama özgürlüğün de bir sınırları var değil mi?
bakalım mı şu haklı sebeplere;
homoseksüel' e yeterince özgürlük vermezsin, çünkü homoseksüellik sağlıklı bir durum değildir ve topluma örnek olmasını istemezsin.
kürtçe eğitim dilini sakıncılı bulursun çünkü ortada ulusal bütünlük vardır.
alevilere mesafeli durursun çünkü onlara tanınan haklar diğer mikro etnisiteler için örnek olacaktır, aleviler toplumun aslıi unusur da olsa onlardan bu fedekarlığı beklersin.
işte bu fedakarlığı o sevimsiz kesimden isterseniz onlar sizi ögürlük düşmanı statükocu hatta zaman zaman militarist bile yaparlar.çünkü onların sorunu türkiye sorunlarıyla ile değil, rejim ile ilgilidir.
ama bilsinler biliniz ki beni bizi oteki yapsaniz da laik rejimi degistiremiyeceksiniz .