belki ilginizi çeker
  1. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  2. · ezel
  3. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  4. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  5. · ugg düşmanı ezik kızlar
  6. · 2012
  7. · tunceli alevileri dinsizdir
  8. · lordi
  9. · telefon işletmeleri

islam ı araplaştırmak  

1. türkiye'de yapılmaya çalışılan bir eylem.

türkiye'de islam'ın giderek yozlaşmaya başladığını üzülerek izlemek gerçekten üzüntü verici. gerek giyim tarzı, gerek yaşayış şekli, gerek yorumlardaki sapkınlıklar; gerçekten hepsi islam'a yakışmayan detaylar.

dikkatinizi verin cumhuriyetin ilk dönemlerinde, hatta 1930'lardaki meclis fotoğraflarına. daha fazla kadın, ve daha modern görünümlü kadınlar. gerek giyimleri gerekse duruşları. oysa iran islam devrimine kadar türban sorunumuz yoktu... hatırlayın!!! bilmiyorsanız araştırın.

islamın içinde olan çağa ayak uydurma dinamiğini ne zaman yedik? ne zaman hz. peygamberin hadislerini bir çöpe attık? neden insanlar giyimlerini araplar gibi yapınca islamın doğrultusunda gittiğini sanmaktalar? çünkü bilmiyorlar. en iyi niyet bile aptal bir gidişte yanar kül olur. arabistan'daki sıcaklar yüzünden oluşan giyim tarzını burada uygulamak dini yaşamak değildir. ne zaman arap olduk? ne zaman türkiye'yi 30 derece enlemlerine taşıdık?

her yerde cübbeler sarıklar. yahu özendikleri arapları bir gidip de kabe'de gördüler mi? pis herifler camilerde yatıp kalkıyorlar pislik içinde. allah aşkından değil yanlış anlamayın. camiler serin diye. ne zaman dini kur'an'da yazdığı gibi algılayacağız? ne zaman dindar diye birilerini nitelemenin veya düşünmenin islama aykırı olduğunu öğreneceğiz. allah kur'an'da diyor siz kim dindar bilemezsiniz bana bırakın diye. o sadece benim bileceğim şey diye. allah'ı da mı bir kenara atacağız töğbe haşa.
    herkes islamı başkasından öğrenmeyi bıraksın artık. yaradanın adıyla okuyarak öğrensin. ninnilerle, hikayelerle, -mişler -muşlarla öğrenmesin islam'ı. ne güzel kültürümüz var heba edip yok ediyoruz. kadını itip kakıyor, insanları fişliyor, sürekli bir şeyleri dikte ettiriyoruz. bırakın ağabeylerim ablalarım alet olmayın allah aşkına. islam sevgi dini. yaradanın adıyla sevin herkesi. günahınız bana. yeminle bana. sevin, okuyun, öğrenin, paylaşın, fişlemeyin... günahınız bana... günahınız bana.

http://albastropos.blogcu.com/...
    (albastropos, 23.01.2009 03:09 ~ 18.04.2009 04:11)
  2. bana göre mümkün olmayan şeydir.

zira islam dini hal-i hazırda arap yarımadasında başlamış ve oradan dünya'ya yayılmıştır. (hz.adem'den bu yana var olan dinden ziyade efendimizle başlayan süreci kastediyorum burada) kuran'ın ilk muhatapları araplardır. kuran bu yüzden arapça'dır. peygamber efendimiz arap'tır. islam'ı yer yüzüne yayan ashab-ı kiram, tabiin ve tebe-i tabiin(ekserisi) arap'tır.

islamın araplaşması gibi birşey olamaz çünkü islam zaten arap kültürüyle iç içedir. ancak islam yeri geldiğinde arap toplumunda var olan sapkın gelenekleri, gayri insani adetleri vb.. değiştirmiştir. allah, onları islam'ın dışında tutmuş ve belirli yasaklar getirmiştir bu adetleri sürdürenlere.

cumhuriyetin kuruluşundan beri tartışılan bir şey bu. türkçe ezan, türkçe ibadet, batı tarzı kıyafetler...

madem araplar gibi şalvar cübbe giyince islam araplaşmış oluyor, batı tarzı ve modern diye addeddiğiniz kıyafetler giyilince islam'ı batılılaştırmış olmuyor musunuz, bu mantığınıza göre? şalvar, cübbe, sarık giyen pek çok tanıdığım bunu allah'ın rızası için onun rasulünün sünnetine uymak için yaptıklarını dile getiriyorlar. hem de sizin sokakta o delici bakışlarınıza, hakaretlerinize aldırmadan.

dikkatimi bir şey çekiyor; nedense bu konuda yakaranların en büyük özelliği islam'ı türkleştirmeye çalışmak. hayır türkçe ezan okunduğunda, ibadet türkçe yapıldığında namaz kılacağını falan bilsek sineye çekeceğiz bunları da, o da yok. maksat ortalık sulansın.

"cehalet" ve " islam'ı ninnilerle hikayelerle öğrenmek" falan demişken şunu da belirteyim; islam'da kimse kimsenin günahına ya da sevabına ortak olamaz. ben demiyorum, allah diyor;

"de ki: "her şeyin rabbi o iken ben başka bir rab mı arayayım? herkes günahı yalnız kendi aleyhine kazanır. hiçbir günahkâr başka bir günahkârın günah yükünü yüklenmez. sonra dönüşünüz ancak rabbinizedir. o size, ihtilaf etmekte olduğunuz şeyleri haber verecektir." (en'am suresi, 164)

öpüyorum gözlerinizden..
    (doğunun yedinci oğlu, 23.01.2009 03:40)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil