görseller
iskender kebap 

belki ilginizi çeker
  1. · uludağ kebapçısı
  2. · iskender döner mucizesi
  3. · yoğurtlu soslu iskender
  4. · patates kızartması
  5. · iskender iskenderoğlu
  6. · hayatı yaşanılası kılan tatlar
  7. · inegöl köfte
  8. · herkes sevdiği halde sevilmeyen şeyler
  9. · orgazmik yiyecekler
  10. · ebru şallı
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · beşiktaş
  2. · yılmaz özdil
  3. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  4. · darwin i bitiren balık
  5. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  6. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  7. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  8. · utf 8
  9. · klasik öğrenci avuntuları

iskender kebap  

sayfa  / 2
  1. bulanın iskender iskenderoğlu olduğu söyleniyor.
    (ben de öyle biliyordum, 05.10.2005 15:37)
  2. bursa'nın meşhur kebabı. odun ateşiyle yapılığında yeme de yanında yat denilesi. insanı aç olmasa bile derin düşünceler sevkeden türk keşfi. hemen hemen türkiye'nin her yerinde bulunur heralde...ama iyisini her yerde bulamayacağımız iskenderin üstüne ise kaymaklı ekmek kadayıfı iyi gider..
    (karahisari, 05.10.2005 16:59)
  3. sırf icad eden abinin torunlarından yemek için bursaya kadar yol tepebildiğim icabında daha uzun mesafeler de katetmemi sağlayabilecek, üzerinde tereyağı gezdirilidiğinde daha öte lezzetlere yelken açmanızı sağlayan ağız sulandırıcı besin maddesi.
    ayrıca;
    (bkz: candır)
    (hanspeterberigel, 05.10.2005 17:27)
  4. bursa'ya gelindiğinde atlanmaması gereken bir etkinlik, lezzetli bir ayrıntı.
    bursa'da pek çok mekanda yediğim, tadına doyamadığım bu kebabı en iyi* cevat iskenderoğlu restoranları yapıyor. ulucami'nin oradan tayyare kültür merkezine doğru yürürken rast geldiğiniz küçük, gökmavisi boyalı dükkan kalabalıksa bursa carrefour, bursa korupark, susurluk ulusoy outlet park 'da da birer şubesi var. bu mekanlar en lezzetli iskender kebabı yemek için tercih edilmelidir. siz yine de ilk seçenekteki mekanda yer bulmaya çalışın.
    biraz pahalı olabilir ama ayda yılda bir bursa'ya yolunuz düşüyorsa değer.
    diğer alternatifler;
    ünlü cadde iskender,
    eski santral garajın o civarlarda sorarsanız;
    (bkz: uludağ kebapçısı)
    (luto, 09.05.2007 00:48 ~ 17.03.2008 18:45)
  5. tadına bakmadan bursa'dan dönülmemesi gereken, türk mutfağının güzide yemeği. etin tadından ve şeklinden, dökülen tereyağına, yanındaki yoğurdun kıvamından, üzerindeki sosun lezzetine kadar tam anlamıyla kusursuz olan bu yemeği yiyebilmeniz için ziyaret saatinizi çok iyi ayarlamanız gerekir çünkü öğlen saatinden sonra çok çabuk tükenir kendisi.
    asıl mekanı olan dükkanın; dar, ince uzun ve onlarca yıldır dekore edilmediği her halinden bellidir. dışarından bakıldığında normal bir büfeden farkı yoktur hatta girmeye çekinirsiniz o kadar salaş görünür fakat içindeki cevherden bir yiyen bir daha orda burda kolay kolay iskender yemez, yemek istemez.
    (thor, 09.05.2007 01:10 ~ 01:29)
  6. duyduğumda bile bir yerimi şişiren yemek ötesi.
    (therion, 10.06.2007 02:21)
  7. (chixculub, 10.06.2007 03:05)
  8. her nedense önce yemek şeklinde değil de isim-soyisim olarak algıldığım tamlama.
    (capslost, 10.06.2007 03:07)
  9. çocuk kısmı etlerini yiyip pideleri bırakır genelde.
    (eolys, 28.10.2007 15:11)
  10. tereyağından nefret ettiğim için yemeye hakkımın olmadığı söylenen enfes(yağsız olanı) yemek.
    (turkette, 28.10.2007 15:56 ~ 15:56)
  11. isim hakları iskender diye bi restoran satın aldığı için her yerde bursa kebabı diye satılan süper yemek.
    (gvz, 28.10.2007 18:58)
  12. bursaya gitme sebeplerinden biri
    (nigthmare, 10.01.2008 09:33)
  13. uzun süre yemeyince kriz geçirilmesine sebep olan, tam yemeye karar verildiğinde "1 porsiyon kesmez. 1,5 olsun." denilen ve yemeye başlandıktan sonra "keşke 1 porsiyon söyleseydim." denilen milli yemek. efsanedir efsane olmasına ama dozunda kullanmak gerekir. yoksa mide fesadı geçirebilirsiniz.
    (genjuure, 01.06.2008 22:49 ~ 22:51)
  14. insanın bursadan kız arkadaşı olunca yeterince yiyen insan. ama daha ilk bursa ziyaretinizde meşhur iskenderci den yerseniz ve erkekliğe bok kondurmamak için hesabı ödeyecem derseniz vakti zamanında 1.5 iskendere 17 milyon verirsiniz. neyse canım sağolsun kalitelidir enfestir.

bildiğimiz dönerlerden farkı da, onlar yaprak dönerdir daha incedir; kabap olarak bursadan yenilen de daha kalındır.
    (daxxery, 02.06.2008 01:04)
  15. eti daha rahat ve hızlı kesebilmek için yatay eksende değil de düşey eksende çevirmeyi ilk akıl edenin adı neydi hatırlayamıyorum şimdi. iskenderoğlu sülalesinin dedelerinden biri olsa gerektir. ama iskender kebap da, tıpkı pideli köfte, inegöl köfte ve cantık gibi, ticaret hayatı süratli bursa çarşısından çıkma, bize özgü bir fast food ürünüdür.

çarşı'ya gerek kent içinden, gerek çevre ilçe ve köylerden, gerekse çevre kentlerden, kumaş, iplik, mücevher, ahşap işi ve daha türlü çeşitli mal alış-verişi için akın akın insan gelir(miş). çarşı'da hareket hiç bitmez. ancak bunca insanı ve ayrıca esnafı doyurmak için çabuk, pratik ve ucuz bir beslenme düzeni gerekir. ama bu aynı zamanda temiz ve lezzetli de olmalıdır; çünkü gösterişten hazzetmemekle birlikte, keyfine de düşkündür bursa esnafı.

harlı ateşte döndüre döndüre pişirilen et-kıyma karışımı, tamamının pişmesi beklenmeden, uzun bir bıçakla ince ince kesilir. büyükçe bir tabakta hafif bayatlamış pide parçaları üstüne konur. lezzet vermek için salçalı sos ve kızgın tereyağı eklenir. iç baymasını engellesin diye yoğurtla birlikte servis edilir. yanına da daya kuru üzüm şırasını, al sana hem doyurucu, hem lezzetli, hem de pratik bir esnaf yemeği.

bugün yemekte olduğumuz iskender kebap ise, ne yazık ki, arada kalmış bir yemektir. ne eski zamanların harcıalem esnaf besini olarak kalabilmiş, ne de -fiyat olarak çağ atlasa da- istendiği gibi elit bir yemek çeşidi olabilmiştir.
    (tembel, 03.07.2008 10:15 ~ 10:29)
  16. (bkz: yemesi sevap) (kestane kebap mıydı o?)
    (warbringer, 03.07.2008 10:34)
  17. etine ayrı, yoğurduna ayrı, pidelerine ayrı hasta olduğum besin. sevmeyen kimseyi görmedim.
    (tatalu, 04.09.2008 19:09 ~ 30.03.2009 00:25)
  18. bursa'da iskender kebap yemesi sevap diyerek iskendere bile dini karıştıran restoran adı.*hala açık mı bilmiyorum.
    (barfbag, 04.09.2008 19:13)
  19. insanı hayattan soyutlama potansiyeline sahip yemek.

günde bir öğün yiye(bile)n bir insan olarak, rahatlıkla söylebilirim ki, üç öğün yiyebilirim. ( tabi bir porsiyonu üçe bölersek)
    (juliette, 04.09.2008 20:05)
  20. muhakkak ki bursa'da yenmelidir. bu mereti bursa'da yemeye alıştıysanız başka bir şehre yerleştiğinizde hiç bir yerin iskender'ini beğenmezsiniz. oranın yerlilerine bunu dile getirdiğinizde de muhakkak ki "abi sen yanlış yerde yemişsin, falanca yerde falanca lokantısı var. kesinlikle oranınkini denemelisin" cevabını alırsınız. hiç boşuna o kişinin tarif ettiği yere gitmek için entropi üretmeyin. olmayacak, olmayacak, gene olmayacak. hiç bir iskender size bursa'da yediğiniz lezzeti tattıramayacaktır. şahsi değil, tanıdığım ne kadar hemşehrim varsa hepimizin müşterek fikridir bu.
    (genjuure, 15.08.2009 19:06)
  21. (bir buçuk iskender, 15.08.2009 19:07 ~ 19:09)
  22. (isteböylegüzelim, 15.08.2009 19:08)
  23. (kowalski, 15.08.2009 19:09)
  24. bursa'da, uludağ kebapçısında yenmesi gereken.
    (alt ve üst kenarları paralel olan dörtgen, 15.08.2009 19:46)
  25. hani bizim türk milletine has mıdır bilmiyorum ama, garip bir olay var; "x'i y'de yemek"

yani mesela ben x'i çok seven bir insan değilim, ama periyodik aralıklarla tüketmekten de kaçınmıyorum, hemen etrafımı birtakım çok acayip insanlar sarıyor, "abicim sen x'i y'de yemediğin sürece yediğini mi zannediyorsun?" deyu başlayıp kafamı sikiyorlar. kardeşim nerde yediğimden sana ne lan, aha az evvel yedim işte, doydum, gayet de lezzetliydi amınaskorro.

iskender kebap, etli pide, adana, urfa... uzuyor bu liste. tamam söz konusu zamazingolar adı ile özdeşleşen şehirlede eminim mükemmel yapılıyorlardır da, işim gücüm yok şehir şehir dolaşıp "hmm evet, daha önce gerçekten de yememişim" falan dememi mi bekliyorsunuz be kardeşim.

boğaz çocuğuna ne olur ovlum? günde 8 öğün midye yiyen insanlarız biz.
    (horny meydan, 15.08.2009 19:54)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil