the skeleton key *  

adana çık aradan

1. korku filmlerine büyü kavramını getirmiş bir film. bir kızımız var, bir ev var, bir de büyüler var. kızımız önce hasta bakıcı olarak takılıyor, daha sonra büyüler için tutorial oynuyor, daha sonra olayı çözen zeki kıza bürünüyor...falan da filan. garip, enteresan bir film. sonu var bir de güzel. "aaa güzel düşünmüşler" diyor insan. bence bu kadar. boş bir film.
    (man on the moon, 30.08.2005 00:22)
  2. son derece gereksiz bir film. vakit kaybetmeye degmez. farklı sonu bile kurtaramıyor. ama biliyorum böyle dedikten sonra izleyeceksiniz. siz bilirsiniz.
    (easy company, 20.09.2005 09:30 ~ 06.10.2005 20:09)
  3. beklenmedik sonu ile bi nebze ilginclik kazanmış filmdir zannımca...

en ilginç sahnelerinden biri de bütün muamma olduktan hemen sonra kızın yerden bir sigara alıp içmeye koyulması oldu benim için..dedim tamam bu da oldu şimdi...en azından tipik bir şekilde 'kız olaydan sıyrıldı, polis de çağırmıştı, kötülerin sonu geldi, hayat da bayram oldu' izlenimi bırakmadı..
    (smooth, 01.10.2005 14:25 ~ 03.03.2006 00:17)
  4. türkçesi maymuncuk olan ingilizce kelime
    (stocky2001, 01.10.2005 14:32)
  5. konusu güzel. özellikli yaşlı oyuncularının performansı gayet iyi. kate hudson da yakışmış filme. bir de sonunda gereksiz yere lafı uzatmasalar daha etkiliyici olurdu.
    (hazarasılhayat, 04.12.2005 15:38)
  6. arkadaşlarla izledikten sonra gece saat bir sularında gördüğüm kabus yüzünden besmelelerle, tekbirlerle ve daha birçok duayla uyanmama neden olan film. oda arkadaşlarımın garip bakışlarıyla son bulan bu olay kabusumda filmin sonunda yaptıkları olayı benim üzerimde yapmaya kalkacaklar diye korkmamdan olmuştur. o kadar korku filmi izledim, sonra fosur fosur uyudum. artık nesinden bilmiyorum bu film birkaç gün beni çok etkilemişti.
    (sarnar, 10.06.2006 02:54)
  7. 2005 yapımıdır.

ve türkçeye çevrilmiş ismiyle beni komaya sokmuştur.

zavallı maymuncuk nasıl kıydılar sana da iskelet anahtar şeklinde çevirdiler.
    hangi öküz lan bunu yapan.
    (nervikan, 10.08.2007 09:13 ~ 09:14)
  8. malikanede geçip insanı klostrofobik gerilimle boğan psikolojik bir korku filmi görme beklentisi ile gittiğim, ama son derece yüzeysel çıkan film. the ring'i yazan elemanın elinden çıktığı için umutlu gitmiştim oysa ki. yine de kate hudson'un o güzel yüzünü 2 saat görmek için bile değmişti parama.
    (kane, 12.09.2007 15:52)
  9. the ring filminin yazarının bir diğer eseri olan filmdir..korku filmi olarak anılıyor fakat alakası yok onu diyeyim..sadece sonu insanı şöyle bir uykusunu dağıtacak şekilde etkileyici, değişik, 'anaa' dedirten korku filmi.
    (enfazlaellikarakterolabilir, 01.05.2008 09:10 ~ 09:10)