|
|
- kişinin ismine bakarak ciğerini okuma sanatı. özellikle kayıt sırasında hoca seçiminde bayaa bi işe yarar.
(lethe, 13.07.2004 12:36)
- ismi ayşe olan insan modeli
ismi ahmet olan insan modeli tarzında başlıklara neden olabilecek insanları genelleme yöntemi
- kanal 6'da bu konsepti işleyen bir program vardır , sıkma geliştir bana hep.
- (bkz: isimden yahudilik tahlili)
(bkz: yalçın küçük)
- istanbul'lu cem.
izmirli ilayda.
- bunlar genelde chat ortamında yapılır;
serseri2001:lolita senin adın ne?
lolita17:buse
serseri2001:hmmm, buse isimli kızlar güzel olurlar...
- (bkz: ümit)
daha ben ümit adında ufak tefek bir insana rastlamadım. böyle en az 1.80 boyunda ayı gibi adamlar oluyorlar genelde. ("ayı" ibaresini hakaret olarak kullanmadım, aksine iyi bi anlamda kullandım. optimistik yaklaş ey ümit.)
en son ümit adındaki bir bayanla tanıştım, o da böyle bak bak bitmeyen bi insan olunca vazgeçtim ümit takıntımdan. yaşasın ümit.
- çok fena sıçacak olan tahlillerdir. önyargılarınız içinde boğulursunuz, göt olduğunuz yanınıza kalır.
- +adın ne?
-medeni
+hımm sen de adın gibi birisin çağdaş..
-haaarrrk puuu...evet öyleyimdir.
- isimlerin karaktere büyük etkisi olduğu düşüncesiyle hareket edilmesi ve genellemenin dayanılmaz hafifliğiyle iliklere kadar ürperilmesi halinde çok da yadırganmaması gereken eylemdir.
birçok çevrede yerleşmiş olan "taylan'ların esmer ve yavşak olması, ceren'lerin vermesi, didem'lerin erkek gibi kız olması" gibi genellemeler bu eylemin sonucu olarak ortaya çıkmıştır.
- harryler ve larryler hep şişman yada çirkin olur, der içimden bir ses, bunun gibi düşünceler bu başlık altında incelenebilir. tabiki bu tahliller yanlış çıkabilir ama mantıklı bir yanı da vardır.adı abuzer olan bir insanın ben ailesine hıncı olabileceğini düşünürürüm mesela pek de yanıldığımı sanmam.
bide bu tatlilin ebced kullanılarak yapılanı var, yorum yapmama gereği duyuyorum.
- metin tahlilleri sırasında çok sık yapılan bir iştir. mesala oğuz atay, tutunamayanlarda benliğini arayan turgut'un soyadını özben yapmıştır. ya da dünyevi hayata çok önem veren bir kahramanına hüseyin rahmi dehri adını vermiştir. hatta kahramanların, kendi özelliklerini taşıyan isimlere sahip olmalarına bir tepki olarak yusuf atılgan aylak adam romanının kahramanına isim vermemiştir.
(aytok, 04.06.2007 22:28)
- (bkz: hannibal lecter)
(bkz: hannibal the cannibal)
- (bkz: bana ismini söyle 4452 ye yaz gönder)
(draco, 04.06.2007 22:31)
- kişiler hakkında isimleri üzerinden öngörüde bulunma saçmalığı. örnek teşkil etmesi için; (bkz: ezgiler hep esmer olur.)
(elosa, 06.04.2008 00:36)
- (bkz: osuruk tonundan karakter tahlili)
- (bkz: selim ışık)
tahlil: olaslıkla, aydın görünümlü deli. (deli derken.. yerme maksatlı değil, övme maksatlı bir deli. çünkü günümüzde her aklı başında insan yarı delidir!)
(bkz: arturo bandini)
tahlil: amerikan rüyası gören bir italyan.
(bkz: holden caulfield)
tahlil: new york yankees
(bkz: umut sarıkaya)
tahlil: aydın görünümli deli.
(bkz: semih ve erkem)
tahlil: türk rüyası.
- bazen gerçekten tutabilen bir tahlildir bu. örneğin orkun ismine sahip olup da kıro olan hiç kimse görmedim şimdiye kadar. ayrıca yukarda didem ve ezgi için yazılanlar benim gözlemlerime göre de doğru. demek ki neymiş isimden karakter tahlili olabiliyormuş..
- salakça ve genel bir tahlil:
ahmet: genelde her konuda orta halli olurlar. kimseye fazla zararları dokunmaz. yetinmeyi iyi bilirler.
aykut: bu herifler genelde okumuş insanlardır. geneli eli yüzü, burnu, kaburga kemikleri düzgün insanlardır.
mehmet: büyük çoğunluğu maddi anlamda zengin olurlar. tanıdığım bir çok mehmet kıskanılacak derecede yakışıklıdır.
barış: çevresinde popüler kimselerdir. karizma ve yakışıklılık üst noktalardadır.
çelik: tanıştığım yada tanıdığım bütün çelik isimli kimseler sanatla uğraşmaktadır. bir istisna vardı yaşlı bir amca, o da geçen sene öldü. ondaki sanat yeteneğini de öldükten sonra keşfettik zaten. kendisi gazete kâğıdından çok iyi kese kâğıdı yapardı.
murat: devlet memuru olurlar. doktor, avukat, öğretmen vs...
manukyan: genelde pezevenk olurlar.
reha: genellemeye gerek kalmadan şu söylenebilir ki hemen hepsi manyaktır. (sözlükteki rehalar alınmasın)
ziya: söylememe gerek var mı bilmiyorum.
tayyar: şimdi.... neyse birşey demeyeceğim.
deniz: idealist olurlar.
buket: herşeyi anlamak isterler, çalışkan kişilerdir.
elif: genelde dikkatli kimselerdir.
semra: neşeli ve pozitif insanlardır. üzülerek söylemeliyim ki romantizmden pek nasiplerini almamışlardır. aranızda semra isimli biri ile evlenmeyi düşünen varsa hemen vazgeçsin. tabi stand upcı değilseniz.
canan: çoğunluğu güzel olurlar. ancak inatçı ve kibirlidirler.
burçin: tam evlenilecek kızlardır. sakın kaçırmayın.
yukarıdaki isimlerin gerçek kişi ve kurumlarla hiçbir ilgisi yoktur.
son olarak abdurrezzak ismini de siz tahlil edin.
(bkz: bütün genellemeler yanlıştır)
(bkz: ayşeler de tadabilir)
- kesinlikle doğru olan bir kişilik tahlilidir..burçlar gibi isimlerde insanın kişiliğini çözmede yardımcı olur..kesinliği yoktur fakat çoğu zaman doğru analizlerde bulunulur..isimler önemlidir...
- (bkz: verengül)
(bkz: anladın sen onu)
- parapsikolojide her harfin bir karşılığı var, isminizi oluşturan her harfe tek tek bakarak karakter analizi yapılabiliyor.
|