belki ilginizi çeker
  1. · ismi ayşe olan insan modeli
  2. · ismi ahmet olan insan modeli
  3. · isimden yahudilik tahlili
  4. · adı taylan olanların esmer ve yavşak olması
  5. · isimlerle ilgili genellemeler
  6. · isimlerden genelleme yapmak
  7. · yasaklanması gereken şeyler
  8. · isimden kişilik tayini yapmak
  9. · karl heinz pierre fanfan
gündem
  1. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  2. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  3. · darwin i bitiren balık
  4. · zongul ducks
  5. · fotoğraf makinası olmayan japon
  6. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  7. · cehennemin girişinde yazan söz
  8. · dördüncü nesil yazar alımı
  9. · öğrenci indirimi

isimden karakter tahlili  

1. kişinin ismine bakarak ciğerini okuma sanatı. özellikle kayıt sırasında hoca seçiminde bayaa bi işe yarar.
    (lethe, 13.07.2004 12:36)
  2. ismi ayşe olan insan modeli
    ismi ahmet olan insan modeli tarzında başlıklara neden olabilecek insanları genelleme yöntemi
    (nienna, 13.07.2004 12:39)
  3. kanal 6'da bu konsepti işleyen bir program vardır , sıkma geliştir bana hep.
    (togisama, 04.09.2004 11:56 ~ 11:57)
  4. (spooky, 22.09.2005 23:08)
  5. istanbul'lu cem.
    izmirli ilayda.
    (alesta, 05.07.2006 19:36)
  6. bunlar genelde chat ortamında yapılır;

serseri2001:lolita senin adın ne?
    lolita17:buse
    serseri2001:hmmm, buse isimli kızlar güzel olurlar...
    (libertar, 06.07.2006 00:18)
  7. (bkz: ümit)

daha ben ümit adında ufak tefek bir insana rastlamadım. böyle en az 1.80 boyunda ayı gibi adamlar oluyorlar genelde. ("ayı" ibaresini hakaret olarak kullanmadım, aksine iyi bi anlamda kullandım. optimistik yaklaş ey ümit.)

en son ümit adındaki bir bayanla tanıştım, o da böyle bak bak bitmeyen bi insan olunca vazgeçtim ümit takıntımdan. yaşasın ümit.
    (gxix, 16.08.2006 17:15)
  8. çok fena sıçacak olan tahlillerdir. önyargılarınız içinde boğulursunuz, göt olduğunuz yanınıza kalır.
    (zaht, 16.08.2006 17:54)
  9. +adın ne?
    -medeni
    +hımm sen de adın gibi birisin çağdaş..
    -haaarrrk puuu...evet öyleyimdir.
    (silentpain, 16.08.2006 18:01 ~ 18:02)
  10. isimlerin karaktere büyük etkisi olduğu düşüncesiyle hareket edilmesi ve genellemenin dayanılmaz hafifliğiyle iliklere kadar ürperilmesi halinde çok da yadırganmaması gereken eylemdir.

birçok çevrede yerleşmiş olan "taylan'ların esmer ve yavşak olması, ceren'lerin vermesi, didem'lerin erkek gibi kız olması" gibi genellemeler bu eylemin sonucu olarak ortaya çıkmıştır.
    (nacht des todes, 02.01.2007 17:39)
  11. harryler ve larryler hep şişman yada çirkin olur, der içimden bir ses, bunun gibi düşünceler bu başlık altında incelenebilir. tabiki bu tahliller yanlış çıkabilir ama mantıklı bir yanı da vardır.adı abuzer olan bir insanın ben ailesine hıncı olabileceğini düşünürürüm mesela pek de yanıldığımı sanmam.
    bide bu tatlilin ebced kullanılarak yapılanı var, yorum yapmama gereği duyuyorum.
    (durugörü, 04.06.2007 21:53)
  12. metin tahlilleri sırasında çok sık yapılan bir iştir. mesala oğuz atay, tutunamayanlarda benliğini arayan turgut'un soyadını özben yapmıştır. ya da dünyevi hayata çok önem veren bir kahramanına hüseyin rahmi dehri adını vermiştir. hatta kahramanların, kendi özelliklerini taşıyan isimlere sahip olmalarına bir tepki olarak yusuf atılgan aylak adam romanının kahramanına isim vermemiştir.
    (aytok, 04.06.2007 22:28)
  13. (sticky, 04.06.2007 22:29)
  14. (draco, 04.06.2007 22:31)
  15. kişiler hakkında isimleri üzerinden öngörüde bulunma saçmalığı. örnek teşkil etmesi için; (bkz: ezgiler hep esmer olur.)
    (elosa, 06.04.2008 00:36)
  16. (taze bitti, 06.04.2008 00:41)
  17. salakça ve genel bir tahlil:

ahmet: genelde her konuda orta halli olurlar. kimseye fazla zararları dokunmaz. yetinmeyi iyi bilirler.
    aykut: bu herifler genelde okumuş insanlardır. geneli eli yüzü, burnu, kaburga kemikleri düzgün insanlardır.
    mehmet: büyük çoğunluğu maddi anlamda zengin olurlar. tanıdığım bir çok mehmet kıskanılacak derecede yakışıklıdır.
    barış: çevresinde popüler kimselerdir. karizma ve yakışıklılık üst noktalardadır.
    çelik: tanıştığım yada tanıdığım bütün çelik isimli kimseler sanatla uğraşmaktadır. bir istisna vardı yaşlı bir amca, o da geçen sene öldü. ondaki sanat yeteneğini de öldükten sonra keşfettik zaten. kendisi gazete kâğıdından çok iyi kese kâğıdı yapardı.
    murat: devlet memuru olurlar. doktor, avukat, öğretmen vs...
    manukyan: genelde pezevenk olurlar.
    reha: genellemeye gerek kalmadan şu söylenebilir ki hemen hepsi manyaktır. (sözlükteki rehalar alınmasın)
    ziya: söylememe gerek var mı bilmiyorum.
    tayyar: şimdi.... neyse birşey demeyeceğim.

deniz: idealist olurlar.
    buket: herşeyi anlamak isterler, çalışkan kişilerdir.
    elif: genelde dikkatli kimselerdir.
    semra: neşeli ve pozitif insanlardır. üzülerek söylemeliyim ki romantizmden pek nasiplerini almamışlardır. aranızda semra isimli biri ile evlenmeyi düşünen varsa hemen vazgeçsin. tabi stand upcı değilseniz.
    canan: çoğunluğu güzel olurlar. ancak inatçı ve kibirlidirler.
    burçin: tam evlenilecek kızlardır. sakın kaçırmayın.

yukarıdaki isimlerin gerçek kişi ve kurumlarla hiçbir ilgisi yoktur.

son olarak abdurrezzak ismini de siz tahlil edin.

(bkz: bütün genellemeler yanlıştır)
    (bkz: ayşeler de tadabilir)
    (firsattanistifade, 06.04.2008 02:37 ~ 02:53)
  18. kesinlikle doğru olan bir kişilik tahlilidir..burçlar gibi isimlerde insanın kişiliğini çözmede yardımcı olur..kesinliği yoktur fakat çoğu zaman doğru analizlerde bulunulur..isimler önemlidir...
    (ucgolgelisey, 13.06.2008 21:23)
  19. (kayzer, 13.06.2008 21:29)
  20. parapsikolojide her harfin bir karşılığı var, isminizi oluşturan her harfe tek tek bakarak karakter analizi yapılabiliyor.
    (gizzia, 13.06.2008 21:41)
  21. klişedir, olmazsa olmaz bi örnek ;

(bkz: adı taylan olanların esmer ve yavşak olması)
    (zibidigibi, 25.10.2009 18:33)
  22. buraklar orta boylu kirli sakallıdır.
    berkaylar esmerdir.
    (ben büyüyünce plankton olucam, 21.11.2009 21:04)
  23. (karadut, 21.11.2009 21:11)
  24. sawyerlar piç oluyor genelde. kaç sawyera rastladıysam hepsi aynı . bu kadarı da olmazki. elimde belgeler var. burda boş konuşmuyorum ben.
    ayrıca katelerinde alayı kaşar. masum ayağı yapan hele. en tehlikelisi. istatiki veri var elimde.

ayrıca behlüller iyi öpüşüyor. evet onunda kanıtı var.
    (evinin kadını çocuklarının anası, 21.11.2009 21:42 ~ 21:43)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil