isim şehir   

adana çık aradan

1. çocukluğumun vazgeçilmez oyunlarından biridir.3-5 arkadaş toplanıldığında uff sıkıldım ya der birisi.sonra hadi isim şehir oynayalım diye fikir atar diğeri.ve hep beraber kalem ve kağıt aramaya başlanır.gerekli araç gereç toplandıktan sonra oyuna başlanır.puanları toplarken genelde hile yapılır ve hep birinci olunur.
    (the world is mine, 24.07.2007 00:21 ~ 00:22)
  2. çoçukluğun geçtiği yöreye göre ,seçilen harfle başlayan şeylerin sırasına göre adı isim artist,isim şehir,isim hayvan olarak değişebilen çoçukluk eğlencesi.
    (hashukukcu, 24.07.2007 00:28)
  3. n harfi ile başlayan hayvan bulamayıp hep beraber "nertenkele" yazarak birbirimize ne kasar uygun arkadalar olduğumuzu farketmemizi sağlayan oyun.
    (çekirdekahve, 24.07.2007 00:56)
  4. çocukken saatlerce oynadıktan sonra sıkılıp ünlü şarkıcı,ünlü futbolcu gibi kategoriler eklediğimiz güzel oyun..

(bkz: kim kiminle nerede)
    (jose, 24.07.2007 01:01)
  5. bir ingilizce derdinde iyice geyiğe vuran öğrenciler isim şehir oynamaktadırlar..

ilk tur. harf n. bir süre geçer..
    -bitti
    -bitti
    -abi bitiremedim ben bi türlü ya eşya ile ünlü bulamadım
    -sayıyoz bak... 20.. 19..
    -taam buldum buldum
    -taam söylüyoruz
    -isim: nevin ,
    -nevra..
    derken derken eşya ve ünlüye gelir sıra. eşya ve ünlüyü sonradan yazan arkadaşın cevapları
    eşya:nikah masası
    ünlü:ümit besen

o heyecanla ümit besen'in n ile başlamadığını unutmuş heralde, yanında nikah masası süper bir eşya olarak..
    (epoca, 04.03.2008 20:11 ~ 20:12)
  6. kimin ne yazdığı belli olmayan tatlı oyun.

'süre bitti bee..yok yok,daha var var.harf neydi ki?...ohoo.okuyom valla ben:
    k:
    isim:kamil
    hayvan:koala
    bitki:kaktüz
    eşya:kaşık

kenan ne bee?kenan olur mu?..var ya kenan ili..türkiye'den olucak o.hayvan da türkiye'den olucak..bence heryerden olabilir.çok konuşma bee,sen ne yazdın hani?

isim:keremcem
    hayvan:kene
    bitki:karpuz
    eşya-

ohoo,boş ya seninki.o karpuz ne ki?...e bitki olur ki karpuzdan..sen n'aptın?...ya ben göstermem.okuyum size...olmaz len,göster!..yaa okuyom,insan:keremcem,şehir kenan..ver lan şunu..olm.....lan.şiit!..

isim:-
    hayvan:-
    bitki:-
    eşya:karakolda ayna var.
    (meddah, 02.09.2008 02:52)
  7. c harfiyle beraber ç nin,o harfiyle ö nün kullanılmasına izin verildiği oyun.
    (araftaki, 02.09.2008 06:54)
  8. isim şehir hayvan olarak da geçer.
    (shira, 02.09.2008 06:56)