belki ilginizi çeker
  1. · miranda kerr
  2. · siku durin çociklar rokete takayirum
  3. · isetnofret
  4. · iset antalya ya gelmişken 2 çay ısmarlasın zirvesi
  5. · ekşi sözlük
  6. · arkeoloji müzesi
  7. · david axelrod
  8. · yaran msn diyalogları
  9. · valerie jarrett
  10. · iset
gündem
  1. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  2. · colin kazım richards
  3. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  4. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  5. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  6. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  7. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  8. · üniversitelerde türbanın serbest bırakılması
  9. · ellemek

iset  

1. ramses'in gayri meşru çocuğunun annesi.onu elde etmek için ramses'in düşmanları ile birlikte nefertari'ye tuzak kurmak isteyen sonra sevgisinin büyüklüğüne yenilen kadın.
    (pudra, 31.05.2004 18:13 ~ 16.06.2007 16:18)
  2. sanırım o da yazar, benim gibi yeni olsa gerek. hoşgelmiş..
    (kim olduğum önemli değil, 24.05.2007 10:32)
  3. hakiki adı isetnofret'tir. ancak isisnofret olarak da bilinir. ramses'in nefertari ile birlikte mısırlı iki resmi eşinden biridir. sonradan anlaşma gereği hititli resmi eşler de olacaktır. christian jacq'nun fantastik kurgusuna karşın kendisi ramses'e veliaht veren tek resmi eş değildir. zira nefertari de erkek çocuklar doğurmuştur. bunların bir kısmı genç yaşta ölmüş bir kısmı da yönetim dışı işlerle ilgilenmiştir.

ölümünden epey sonra oğullarından merenptah tahta geçer ve firavun olur.
    (iao, 18.09.2007 09:29 ~ 26.09.2007 09:35)
  4. çok temizdir.
    (lefteyenine, 07.10.2007 03:24)
  5. tercih edilmeyendir.
    tercih edilen için (bkz: nefertari)
    (bilitis, 28.03.2008 23:34)
  6. uyuyor ise bunun için aynı saatleri tercih ettiğimizi düşündüğüm. tesadüfi konuşmaya başladığım ama pişmalığım yoktur. bir yolunu bulup konuşulması tavsiye edilen yazar.
    (gone with the sin, 23.05.2008 05:20)
  7. şiir seven bir yazar galiba.ayrıca da kendisiyle az da olsa konuşunca pek iyi biri gibi düşünmeme neden oldu
    (pirasa sac, 24.06.2008 20:28)
  8. ramses serisinde güzel iset olarak tanıtılan,ramsesin gençlik aşkı,ihtiraslı kadın.
    nefertarinin ölümünden sonra kısa bir süre kraliçelik de yapıyordu sanırım.
    ayrıca yazar olanı için de;hoşgelmiş. *

(bkz: christian jacq)
    (bkz: ramses)
    (liselle, 24.06.2008 20:32)
  9. kozmetik ilahı, muhteşem kişilik. pauline croze hayranlığını takdir ediyor, kendisine tez elden bir cansel elçin diliyorum.

(bkz: panda göz makyajı)
    (higher than hope, 09.08.2008 00:24)
  10. tesadüflerin kraliçesi, melankoli insanıdır.

(bkz: öyküme ömrünü kat ihtiyaç budur)
    (higher than hope, 26.08.2008 14:36)
  11. yağmurlarda ıslandığım, sinemada sevgili koltuğuna birlikte oturduğum, her seferinde güzel bir cappucino içmeyi hayal edip, sürekli sabunlu su içtiğim, dert ortağım, kader arkadaşım, akşam yürürken yıldızlara baktığımda "ne bakıyorsun ki daha yıldızlara, senin yıldızın benim" diyen insan, yanımda hep sevgilim olduğunu hayal ederken kafamı her çevirdiğimde bana sırıtan o güzel yüz.
    (bilitis, 31.08.2008 23:08)
  12. 4. nesil ukte hayırsızı psikolojik danışman yazar..
    (robadan, 02.01.2009 22:39)
  13. wondrous statüsüne zeval vermesin. 15 dakikadır gözüm gönlüm açıldı dünya tatlısı miranda kerr için eklediği görsellerle. hiç yazmasa bile amme hizmetiyle faydalı yazar.
    (herzevekil, 23.02.2009 20:15)
  14. doğum günü pastasına yazılan "iyiki doğdun" yazısındaki ki'yi bıçakla ayırarak yardıran yazar. iyi ki doğmuş.
    (camel, 29.03.2009 00:26)
  15. hesabın kitleyerek üzen, nadir güzel yazan yazar.

çok az bir zamandır tanıyorum bu kızı ve üzülmeme sebep oluyor bu, keşke daha öncelerde tanısaydım keşke daha fazla şey paylaşmaya zamanım olsaydı diye düşündürtüyor bana. ama olsun geç olsun güç olmasın diyorum yinede.*
    bir sürü şey yapıcaz daha, biloperat a ezginin günlüğü çaldırıcaz, gizli gizli biz bize zirveler yapıcaz bol bol çikolata yicez falan oo daha neler yapıcaz.
    iyi insan hemen fark ettiriyor, bir de böyle sevdiği insana sıcak davranıyor ki hemen ısınıyorsunuz fark etmeden sevdiriyor kendini. sevdim ben de, çok hemde.

üzülmek var bu zamanlarda hayatımızda. çekemeyen insanlar var, kıskananlar, hayatımıza burnunu sokanlar, laf edenler, bilip bilmeden hakkımızda konuşanlar var arkadaşım, olsunlar.. onlar olmadan da tadı olmuyor ya işte en güzel zamanların.

dön sen yine. sen yaz okuyalım biz, güzel şeyler okuyalım, güzel insan tanısın insanlar. saklama kendini insanlardan, esirgeme.
    bir de üzülme sen gül hep, çok yakışıyor çünkü.
    (cruella, 02.06.2009 01:17)
  16. delidir, deli.
    çikolata delisi hemde. nasıl bir çare bulucaz bu duruma bilmiyorum ama onu böyle seviyorum. böyle sevdiriyor o kendini. çikolata gibi bağımlılık yapıyor kimi zaman da. çok tatlı oluyor sütlü çikolata gibi bazen de çok acı oluyor sütsüz çikolata gibi. öyle de farklı biri. acısıyla tatlısıyla seviyorum ben onu.
    (bilitis, 02.06.2009 20:15)
  17. kendisini istanbul üniversitesi'ni kazanan her yazar az çok bilir. bilmiyorsanız bence tanışmalısınız. esasında bu kadar iddalı değil kendisi . fakat kayıt konusunda , üniversite konusunda, eve çıkma , yurtta kalma konusunda 10 numara bilgili. dahası hiçbir yardımdan kaçınmıyor. hani şöyle diyim öss şeysini açtınız. baktınız istanbul üniversitesinde herhangi bir bölüm. bence alta direk kyk nın adresinin yanına ufak bir iset butonu koymalılar. her türlü konuda 10 numara yardım alabilirsiniz.

umarım azıcık büyüdüğümde onun gibi olur da millete yardım ederim. zira benden aldığı hayır duasıyla cennetin kapıyı araladı. öyle diyim.

ayrıca muhabbeti de hoş lan. böyle nasıl desem sözlük kızlarından çok farklı. mesela bişi yazıyosun di mi ? en fazla 20 sn bekletiyo cevabını. öyle işte. valla istanbula vardığımda bize bi şehir turu ayarlasın. sağı solu göstersin. yoksa kaybolur gideriz vallahül azim.

öyle işte.
    (jimmy, 16.08.2009 16:04)
  18. tanışmamızın üzerinden neredeyse yıl geçmiş ve açıkça söylüyorum ki utanıyorum, kendisi için birşeyler yazmamışım henüz. oysaki yazılacak onca güzel yönü, onca güzel yanı var iken böyle aymazlık yapmışım ben. kendimi kınıyorum burdan.

iset, herkesin hayatında bulunmasını isteyebileceği bir insan öncelikle. doğuştan geldiğini düşündüğüm anlayış yüklü bakışları onu her daim iyi bir insan olarak hatırlamanızı, aklınıza düştüğünde 'aaa şimdi iset te burada olsaydı' demenize sebebiyet veriyor. o kadar iyi niyetli ve etrafındaki, hayatındaki insanları öylesine detaylı bir şekilde düşünüyor ki, bazen şaşırıyorsunuz bu durum karşısında. herkeste göremeyeceğiniz şekilde bir tevazuyu da bunların yanında taşıyor kendisi. konuşmasını, yazmasını, dinlemesini biliyor, paylaşmayı seviyor. onunla birşeylerinizi paylaştığınızda ise mutlu olduğunu hissettiriyor. gerçekten öyle iyi bir insan ki, bu gülüşüne, duruşuna ve her hareketine yansımış vaziyette. onu tanıyanlar benimle aynı görüşte olacaktır eminim ki, duruşunda ki doğallığı çok azımız çoz az insanda görmüştür. bu sebeple ki şanslıyız onu tanıdığımız için.

isterim ki üzülmesin bu tatlı arkadaşım, gülüşü yüzünden eksilmesin ama hayat her zaman hep istediğimiz gibi gitmiyor. zor dönemleri oluyor hepimizin. onun da öyle dönemleri oldu ama güçlü o, ben biliyorum. hepsini atlatabilecek güçte. hayatına gireceği erkeği mutlu edeceğinden şüphem yok benim. o benim için aşk meşk defteri kapandı dese de, hayatın önüne getireceği durumlara kayıtsız kalamayacağından nedense adım kadar eminim. ya içime doğuyor ya da aptala malum oluyor, bilmiyorum * .

mutluluğu giyse en çok ona yakışacak eminim bundan. yüreğiyle, dostluğuyla, samimiyetiyle, içtenliği ve yakınlığıyla dört dörtlük tatlı ve kendi katılmasa da o şirkette çalışabilecek kadar güzel bir arkadaşım. seviyorum kendisini*.!:
    (biloperat, 19.08.2009 15:03 ~ 15:04)
  19. antalya'da bir zirve esnasında tanışılmış, hoş sohbet, sevimli mi sevimli bir de zeki insan yazar şeysi. birilerinin kuzeni olduğunu öğrendik sonradan. bir sonra ki zirveye katılamayıp beni ziyadesiynen üzüp, süzmüştür kendileri. pek bir hanım hanımcık duruyordu bir de. böyle nasıl oturup, kalkması gerektiğini iyi bilen bir arkadaşım. kendilerini yeniden aramızda görmek dileğiynen esen kalsındır. *
    (bay sıtkı sıyrıl, 24.08.2009 16:42)
  20. beni itü sözlükle tanıştıran, her türlü zırvalamamı dinleyen, sabırlı, bana akıl vermekten bıkmayan, her zaman destek olan, bir abla gibi kollayandır. ilk gördüğüm andan itibaren sevdim, seviyorum ve hep seveceğim bilsin.
    elimde olsa ona ice tea fabrikası alırdım. ama bir koli getiricem ona. hemi de şeftali.*
    (kugu golu canavari, 03.09.2009 00:19 ~ 00:22)
  21. en zor anımda bilgisayarını vermiş yardımsever yazardır kapı komşumdur . kendi bilgisayarından sana nick altı giriyorum bunu kim bilir ne zaman okursun onu bilemiyorum tabi.
    (ağla ağla geçer, 03.10.2009 14:11)
  22. eline bir kandil al. düş sokaklara, yollara... yıllarca aşk'ı ara. senin için yaradılanı, sana ait olanı ya da alnında yazanı. bir sürü insan çıksın karşına, bir sürü insanla tanış. kadınlarla ya da adamlarla. binlerce insanın yüzüne tek tek bakarak, yılların geçsin. ömür tüket. asla böyle bir yüz, asla böyle bir yürek, asla böyle bir karakter bulamayacaksın. o yüzden vazgeç, arama...

o eşsiz bir dost, o eşsiz bir kardeş, arkadaş, kader ortağı, yaren ve daha nicesi... ben tüm bunlara kısaca iset diyorum işte.
    (bay sıtkı sıyrıl, 06.10.2009 18:27)
  23. bir küskün, bir barışık.
    onunla ilişkimiz bu şekilde. son zamanlarda birçok kişiyle böyle olsam da bu iset kişisiyle aramızdaki durum daha bir farklı.
    ha bir de şu var. biz küsüşüyor, uzun aralardan sonra tekrar konuşuyorz ve tekrar muhabbet ilerledikten sonra geçmişe yönelik kalıplarımız var. "haklıymışsın".
    ağzıma sıçarken öyle demiyordun ama...
    bir de benle dalga geçtiğin günleri de unutmadım. kafa-beyin-kulak-göz-el koordinasyonumun daha iyi olduğu bir zamanda ağzına sıçar bir giri gireceğim, ama şimdilik küs kalmayı beceremediğimiz insan diyerek geçiştiriyorum. bozukluğu anlamadan öncesine dayanır tanışıklığımız ve biz daha çok isimler devireceğiz. ha bir de tribini yesinler senin.
    (anladım bozukluğu, 07.10.2009 00:30)
  24. son zamanlarda yaptığı eylemlerle beni şaşırtan insan. ne denmeli ki, anlamadım. neyse allah sonunu hayır etsin, pişman olmasın.

hassas not: seviyorum kızım seni! elin, ayağın rahat dursun be. yanlış kararlar alıp üzülüp, beni delirtme.
    (bilitis, 10.10.2009 18:48)
  25. türkçeleştir butonunu kullanınca "işet" olan.
    allah evladına türkçeleştirtsin. amin. darısı da başıma.
    (anladım bozukluğu, 25.10.2009 18:39)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil