bir zamanlar sinemada izlemeye gidip de ilk arada çıkıp "ne iğrenç filmmiş" demenin moda olduğu bir filmdi. insanlar 9 dakika boyunca süren bir tecavüz sahnesi olduğunu bilerek, yangın tüpü ile kafa parçalama sahnesi olduğunu bilerek, bu filmin oldukça rahatsız edici olduğunu bilerek yine de gitmişlerdir. ortasında da çıkmışlardır.
aklıma iki şey geliyor: birincisi, gidenler "ulan gittik filme ama duyan bilen adımızı sapığa çıkarmasın sonra" diyerek filmin ortasında bu iğrençliğe dayanamadığını söyleyerek gittiğini iddia etmiştir. aklı sıra insanlar onu duyunca diyecek ki erdem timsali adammış. kötüşüğe, rezilliğe, iğrençliğe tahammülü yokmuş. aslansın, kaplansın.
ikincisi de şu: herkes gidiyor, çok iğrençti midem kaldırmadı deyip çıkıyor. böyle adamlarda takdir topluyor; "mide sahibi adammış" deniyor. ben de eksik olmayayım. neyse trand uyayım. diyerek sırf ortasında çıkmak için filme gidiyor. oha diyorum her iki gruba da.
türkiye'de
dönüş yok adıyla gösterildi (her ne kadar kamera fıldır fıldır döndüyse de...). tecavüzün hayatları nasıl değiştirebildiğini anlatan sarsıcı bir filmdi. sosyal bir mesajı vardı ve bunu kafalara çaka çaka veriyordu.
bu arada
rektum'da tenya'nın değil de bir başkasının kafası ezildi. hatta tenya orospuçocuğu arkada sırıtarak izliyordu deniliyor.