eskiden olmayan fakat şimdilerde saygı duyulası itü senatosunun yaptığı brain stormların birinin sonucu olan ,yeni gelen öğrencileri volvo tır çarpmışa döndüren ,iki arada bir derede kalan öğrenci.
2. yılını doldurmaya yaklaşan okul hayatında birçok kez öylesine bir tabirdir, çok çalışkandır, düzensizdir diye geçiştirdiğim ve bir durumun spesifik bir ifadesi olduğunu duyunca sessizce dumur olduğum eylem. *
üniversiteden üniversiteye değiskenlik gösteren bu dalga, itü ve odtü tarzı artist teknik üniversitelerde zorunlu bir regular'lığa dönüş durumu arzetmektedir. en iyi ihtimalle kendi döneminize geri dönmüş olursunuz, ya da döneminiz diye bir kavram olmaz ve her dersi alakasız insanlarla alır, yine de şansınız varsa geniş bir çevreye sahip olursunuz..
a kuru hazırlık öğrencilerinin kafasına takılan en büyük soru işaretidir.
-acaba irregular olursam çap ya da yatay geçiş kolaylaşır mı?
-irregular olmak derece yapmamı engeller mi? (sanki bi bok var derece yapmakta)
-irregular olursam kayıt sıkıntısı ya da kötü hocaya kalmak gibi sorunlar yaşar mıyım?
-ya kendi dönemimden arkadaşlarla okuyamazsam?
gibi sorular sorulmaktadır.
yavrum,çocuğum,evladım. eh be ya. her ocak ayı bana bunlarla dönüyorsunuz. ne yapacağım ben sizinle ya?
iki yıl önce hacettepe üniversitesi'nde de uygulanmaya başlayan sistemin kazık yiyen elemanları. bunlar iki sınıfı bir arada okurlar. ne olduklrını ne yapacaklarını falan şaşırırlar. gariptirler doğrusu.
sınıfsal ayrıma karşı çıkan öğrencinin tercih edebileceği bir yöntemdir. zira böyle bir seçimden sonra size sınıfınızı soranlara bir cevabınız olmayacaktır. bir sınıfa aidiyetin olmamasının verdiği haz, kaçınılmaz sonuçtur, cabasıdır.
itü hazırlığı yarım dönemde bitirip lisansa geçmiş öğrenciler için kullanılan isim.bu şekilde geçen öğrencilerin 2 dönem adam gibi hoca bulamayacakları da bir söylentidir. bir de irregular olanlara garip bakılıyor lisede de hazırlık atlayana dönüp bakardık burada da irregularlara bu gözle bakılıyor ama alıştık artık.allahtan irre değilim demeyeceğim çünkü sıkıldım lan bu ingilizceden!