belki ilginizi çeker
  1. · irrasyonel sayılar
  2. · rasyonel
  3. · süper
  4. · fark etmez
  5. · integral
  6. · sevginin üç hali
  7. · sarhoş nezaketi
  8. · kuran da cep telefonu yok
  9. · irezil
  10. · felsefe
  11. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  2. · thierry henry
  3. · behlül sözlük yazarı olsa kullanacağı nick
  4. · ugg
  5. · 2012
  6. · sözlük yazarlarının hayalleri
  7. · sözlük yazarlarının itirafları
  8. · boş gelen ilk otobüse binmek
  9. · sokak futbolu diyalogları

irrasyonel  

1. rasyonel olmayan..akıl dışı mantık dışı..cümle içinde kullanmak gerekirse sokaktaki bazı kediler irrasyonel kalmakta ısrar ediyorlar ben o zaman ne yapacağımı şaşırıyorum biraz..kendi rasyonelliğimden ödün veriyorum..( iç ses dedim bak gene çıktın raydan..)
    (hayatberbat, 04.06.2006 15:14)
  2. (bkz: ilişkinin hipotenüsü olmak)
    (hansvoralberg, 04.06.2006 15:16)
  3. oyun teorisinde belirli durumlarda kazanan taraf.

pek çok oyunda kazancınızı arttırmanın yolları karşı tarafı irrasyonel olduğunuza ikna etmekten geçer.

(bkz: bağlayıcı ültimatom)

(bkz: ültimatom oyunu)
    (recai pengül, 03.06.2007 23:16)
  4. bir tek aklına güvenmemesi gerektiği konusunda aklına güvenendir.

(bkz: rasyonel)
    (ali kamber, 20.11.2007 12:28)
  5. (bkz: irrasyonel sayılar)
    (kukumsal, 20.11.2007 12:56)
  6. (bkz: deliden korkmak)
    (recai pengül, 20.02.2008 02:04)
  7. "... sonra dışarı bakınca bir küçük irrasyonel kedi görüyorum. kedi bana aç aç bakıyor. ben ona artık annemi özlediğim için konuşmamak istemediğimi ancak rasyonel anne kedisiyle gidip gitmesini işte istedim. kedi bana bakıp gitti. ben gece korkunca istemediğim kitaplar okuyup anlamadığım annelere saygı duyuyorum. ataya saygı hamurumun içinde varmış. benim hamurum orda. annem beni sevip özler. ben de böylece yalnızken annemi düşünüp irrasyonel kedi gibi annemin peşinden gidemem. sonra annemi de rasyo... neyse..."

(bkz: ah muhsin ünlü)
    (bkz: çarmıha gerilişten ayrıntı)

"bu kadın beni, denklemin içine her nasılsa gitmiş irrasyonel bir sayı gibi kötü etkiledi."

(bkz: yevgeni zamyatin)
    (bkz: mıy)
    (tark, 27.06.2009 22:32)
  8. bütün yaptıklarımı ,düşündüklerimi sorgulamamı sağlayan ,içinde yer alan deneylerle aslında kendimize toz kondurmayan bizlerin çoğu konuda ne kadar irrasyonel takıldığımızı bize gösteren stuart sutherlandın kitabı.
    (mazi kalbimde bir yaradır, 03.11.2009 19:23)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil