ironi yapıyorum ayağına yatan çirkef yazar   

adana çık aradan

1. hakikaten de sonunun nereye varacağını merak ettiğim ve sınırın nerede-hangi kıstaslarla belirlendiğini kavrayamadığım marazi bir duruma imza atan çakal. allah aşkına zurnanın zırt dediği yer neresidir? ne yazılırsa yazılsın bir takım aklı evveller tarafından ironi olarak algılandığı gibi olması gereken tepkiyi gösterenler de "ironiden anlamayan nesle aşina değiliz", "vay beyinsiz kapasiten yetmiyor", "herkes anlayamaz bu yazıyı" diye bazen açık bazen de üstü kapalı taşak malzemesi yapılıyor.

kardeşim bu ironi ne menem bir şeydir ki herkes yapamıyor, beceremiyor, sadece belli bazı vasıflara sahip insanlar kullanabiliyor ve gene aynı türdekilere hitap edebiliyor. ulan alt tarafı alay, kinaye işte, ne bileyim düşündüğünün tersini yazıyorsun kabaca. bu mudur yani belli bir potansiyel gerektiren şey? artık bu iş öyle çığırından çıktı ki mesela yazarın biri alenen hakaret ediyor, değerlere saldırıyor, lakin bu duruma rağmen hayranlıkla, hoşgörüyle karşılanıyor. entelektüel seviyesi yüksek bir konumda algılanıp, alkışlarla teşvik ediliyor. yeter ama. tadı kaçtı. yani daha ne yapması gerek bu alçağın anlamak mümkün değil.

x-ulan topunuzun suratına sıçarım piç kuruları.
    y- aa göte bak ne dedi ya... şimdi siktim belasını...
    z-cahil cahil konuşma it. ne öküzsün lan sen. ironi yapıyor.
    bu adam çılgın ya. alt metnini okuyabiliyor musun?
    ne kadar zengin ve sofistik. empresyonist sanırım.

x-ulan ananızı avradınızı soyunuzu sopunuzu ben sittim ben.
    ikircikli duyarsızlığım ve çopur yüzümdeki donuklukla yaptım bunu hem de.
    yüksünmeden... dağ çileklerine inat… perdeli ayaklarımda bir semaverin gölgesi titrerken…
    hee ayrıca yapımda ve yayında geçen herkesin allah belasını versin.
    y-abi bu sefer daldım. hiç tutma beni.
    z-koyucam kafayı he. ulan fark etmedim mi edebi yönünü. geçişlerdeki
    akıcılığı. lirik anlatımdaki tekdüzeliğin bazen yerine skolastik düşünceye
    bırakmasını. ironi oğlum bu. adamım bir derdi var, hayatla, kendiyle ya da
    belki de tüm bunlar bi...
    y- aaa hassiktir... abi derdi senin kızlaymış.
    an itibarıyla harbiden çatır çatır sitiyor baksana!
    z-yok lan ironik takılıyor gene o. harbi müthiş bir beyin bu herif he. tam puşt.
    durumun yanlışlığını ortaya koymak için inceden mesaj veriyor. çok akıllıca.
    b- iyi abi anladım. ben de yardım edeyim bari.
    (kayser sozer, 01.04.2007 00:43 ~ 00:48)
  2. kayser sozer'in yine ironik edebî gücünü sergilediği başyapıtıdır.
    (recai pengül, 01.04.2007 01:08 ~ 15:32)
  3. (bkz: bu sözlükte alkış efekti yok mu)
    (aberrant, 01.04.2007 01:12)
  4. (bkz: ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz)
    (jassmine, 01.04.2007 01:15)
  5. (bkz: kayser sozer title generator)
    (langstrand, 01.04.2007 01:30)
  6. babası oral çalışlar olan ve onun arkasına sığınarak ayrıca ironi yapmaya çalışayım anlamayıp kendine güvenen sevmez ama anlamayıp kendine de güvenmeyenler saygı duyar mantığı ile yazı hatta ve hatta kitap yazan reşat çalışlar...
    (bravado, 01.04.2007 01:35)
  7. oyunun kurallarını kafasına göre yazmaya meyilli yazardır. söyleyeceklerinin gideceği yeri tam olarak kestiremediğinden ironi maskesinin arkasından düttürü dünya yapar.
    dil, kelimeler onları yanyana dizdiğimiz şekliyle bi anlam oluştururlar ve bu anlam çoğu zaman karşımızdakilere kafamızda olduğu şekilde tezahür etmez. belli yaşanmışlıkların ardından "artık kısa cümleler kuruyorum" diyen bir insan, cümlelerin uzunluğundan, yükünden, alt metinlerinden yorulmuş, içindekileri olduğu gibi aktarabilmek isteğine kulak vermiştir. (bkz: ironiye gel) (yazar son cümlesinde kısa cümleler kurmayı yücelten uzun bir cümle kurarak ironik olmaya çabalamaktadır.) buna karşın dünya, varlık, öteki insanlar, iletişim gibi sonu gelmek bilmeyen konularda kafalardaki düşünceler henüz tohum halindeyken, bir de bunları ironi kisvesiyle süsleyip birşeyler anlatmaya çalışan insan gülünçtür. çoğu zaman bunun farkında olamayacak kadar kafası karışmıştır ama gülünçtür.
    (ynitm ynits, 10.04.2007 22:58)
  8. zoser: sen bi' meleksin.
    zoser: heyecanlandın di mi göt mesaj mavi yanınca...

-camel- mavi yanmıyo lan. kadim kullanıyorum ben. yarrak kafa. burdan da senin kadim kullanmadığın ortaya çıkıyo mk. siktir git şimdi :)

zoser: inanmıyorum bu kadar mı yani? bu kadarını beklemezdim senden... ironi bu kadar kolay harcanamaz. şimdi, evet şimdi sen siktir git. ve ona şöyle de "hakuna matata"

-camel- auhudshausdhıasd. özür dilerim abi :) ne biliyim mk. bir anlık gofret işte. değerini bilemedik :)

zoser: auhuahhuauhauha siktiret gülüm, ben seni gaz maskesiyle sevmişim. mucuk.

-camel- sasdasdhuıahds. 10 saniye düşündüm gaz maskesi ney diye:)) allah belanı vermesin :)

zoser: ahuhauhuahuahua yirim seni yirim ^^

bu tarz müptezel canlılardır.
    (zoser, 02.12.2007 23:58)