görseller
iron maniron man
iron maniron man
belki ilginizi çeker
  1. · ozzy osbourne
  2. · i am iron man
  3. · hulk
  4. · iron man
  5. · the dark knight
  6. · iron
  7. · rock riot
  8. · ultimate avengers
  9. · parayla süper kahramanlık
  10. · okan ataman
gündem
  1. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  2. · babaların garip huyları
  3. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  4. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  5. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  6. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  7. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  8. · hoşlanılan kızın erkek arkadaşının olması
  9. · sevmekten vazgeçmek

iron man  

sayfa  / 3
  1. cardigans'ında yorumladığı ünlü bir black sabbath şarkısı
    (stocky2001, 13.05.2005 16:15)
  2. marvel comics'in yarattığı gerçek adı tony stark olan stark yatırımın sahibi bir çizgi kahraman.
    (stocky2001, 13.05.2005 16:16)
  3. aynı zamanda aptal bir süper kahramandır. kendine demirden yaptığı kıyafetin içinde takılmaktadır. ancak bunu yazan, çizen denyolar sırf giydiği kıyafetin herifin ağırlığının iki katı olduğundan bihaberdirler. ayrıca bu giysi ağırlığının yanında hareket kabiliyetini de sınırlayıcı bir yapıya sahiptir. eklem noktaları sürtünmekte ve aşınmaktadır. dahası elemanın topuklarına yerleştirilen jet motorları en az dizine kadar gelmelidir. ayrıca onlar çalışırken içindeki adamın da bacaklarının yanması gerekir. daha bunun gibi bir dolu salaklık barındırır. tek olumlu özelliği donunu bu metal elbisenin üzerine giymemesidir... dur bi dakka! yoksa giyiyor muydu?

(bkz: açılın ben mühendisim)
    (azwepsa, 13.05.2005 16:17)
  4. bir black sabbath şarkısı...sözleri de şöyledir:

has he lost his mind?
    can he see or is he blind?
    can he walk at all,
    or if he moves will he fall?
    ıs he alive or dead?
    has he thoughts within his head?
    we'll just pass him there
    why should we even care?

he was turned to steel
    in the great magnetic field
    when he travelled time
    for the future of mankind

nobody wants him
    he just stares at the world
    planning his vengeance
    that he will soon unfurl

now the time is here
    for ıron man to spread fear
    vengeance from the grave
    kills the people he once saved

nobody wants him
    they just turn their heads
    nobody helps him
    now he has his revenge

heavy boots of lead
    fills his victims full of dread
    running as fast as they can
    ıron man lives again!
    (parantezicindeucnokta, 13.05.2005 16:58)
  5. (8844455, 13.05.2005 17:22)
  6. marvel'in beyazperdeye aktarılan eserlerinden sonuncusu olacakmış. hayırlısı diyor ve türkiyedeki kaçak vcdlerde adının "ütü adam" olarak yazılmamasını temenni ediyoruz.
    (twinkle, 28.04.2006 14:22 ~ 14:26)
  7. asıl adı tony stark olan ve gençken tam bir fırlama olan bu abimiz babasının bütün çabalarına rağmen adam olmaz. peder bey rahmetli olunca da şirketi devralır ve bazı sorumluluklar edinmesinin artık gerekli olduğunu düşünür. tam bu düşüncelerle cebelleşirken mandarin isimli bir adam tony stark'ı kaçırır ve kendisine dünyanın en güçlü zırhonı yapması için emir verir. aç ve susuz bırakılan stark dediğini yapar ama zırhı kendine yapar ve mandarin'in elinden de kurtulur. sonra bu ikili düşman olur çarpışırlar durmadan durmadan...
    (quarion, 28.04.2006 14:45)
  8. triatlon yarışlarını kazanan kişilere verilen ünvan.
    (libertar, 27.08.2006 00:34)
  9. 2008'de gösterime girmesi planlanan filmin başrolü yani demir adamımız için robert downey jr. seçilmiş. kostümlü sahneler için kimi koysan fark etmez de tony stark olarak düşünemedim downey'i.
    (spyder, 30.09.2006 12:17)
  10. öyle kahraman olmaz olsun, yıkılın karşımdan!

ayrıca parasıyla kahraman olan bizden değildir.
    (mercadian, 25.02.2007 01:30)
  11. robert downey jr tarafından canlandırılarak yakın zamanda sinemalara konuk olacak süper kahramandır.
    (talen, 25.06.2007 16:00)
  12. filmin soundtracki çoğu kişinin istediği gibi `black sabbathın filmle aynı isme sahip şaheseri olmuştur. en sonunda beklentimiz karşılanmıştır. daha önce bunun gibi birçok fırsat kullanılmamıştır. en basit örneği ile;

(bkz: lord of the rings)
    (universalmind, 18.09.2007 20:29 ~ 20:32)
  13. 2008 de filmin vizyona gireceği yazıyor marvel in sitesinde. fragman için:
    http://www.youtube.com/...
    (akarui, 24.10.2007 18:27)
  14. bütün fiziksel-teknik saçmalıkların yanında harika bir hikayeye ve karizmaya sahip süper kahramandır tek kusuru en bahtsız türk takımının renklerini taşıması fenerbahçeli ve daha karizmatik bir diğer kahraman için
    (bkz: wolverine)
    (felixpanthera, 16.04.2008 18:11)
  15. ozzy'li döneme ait canlı performansları mutlaka izlenmelidir. iommi'nin mükemmel soloları ve enfes karakteristik riffler eşliğinde bir daha insan kendinden geçmelidir.
    (bulanti, 26.04.2008 22:13)
  16. çizgi karakteri beş para etmez, fakat robert downey jr karizmasında ete kemiğe bürünmüş hali spider'ı bile sollayacak, dahası çoluk çocuktan ziyade olgun kesime hitap etmesini de başaracak marvel kahramanıdır. spider-man'in 90'lara kadar olan sayılarında the thing'le birlikte en antipatik sunulmuş süper kahramandır. sonraları spidey'e akıl hocalığı yapmış, illuminati'lere katılmıştır, oralarını bilemeyeceğim. zaten marvel eski marvel değil.
    (electro, 26.04.2008 22:42)
  17. bugün itibariyle türkiyede vizyona girecek, marvel manyakları tarafından heyecanla beklenen filmdir. black sabbath'lı, ratm'li soundtrack'i de inletmektedir ayrıca.
    (maglor, 02.05.2008 01:20 ~ 01:20)
  18. robert downey jr.'ın iron man karakteri için fazla yaşlı kaçtığını düşündüğüm film.
    (dream with the fishes, 02.05.2008 15:56)
  19. şahsi kanatime göre mükemmel bir film!
    küçüklükten beri takip etmişimdir iron man'i. ilk başta zengin olması handikap olsa da o da senin benim gibi kahraman işte* diyerekten sevdim iron man'i. yeri geldi ütü adam diye de dalga geçtim kendisiyle. olsun efem olur öyle şeyler.
    - spoiler içerebilir-
    işi boka sardırmadan söyleyeyim film gerçekten harika olmuş. tony biraz zengin piçi gösterilmiştir ama olsundur. filmdeki boss kahramanın en baştan beri ayan beyan ortada olması heyecanı yok etmiş olsa iron man'in o mükemmel zırhının oluşması, kullanılmasının verdiği gaz onun etkisini yok etmiştir. ( 1 mayısta yenilen gaz dikkate alınmamıştır)
    filmin sonu da tahmin edebileceğiniz gibi dünyanın kaderi için kendi hayatını hiçe sayan kahraman moduyla gelmiştir. ancak filmin son sahnesinde shield'den gelen kahramanları koruma kollama ve iç kimliklerini saklı tutma ekibinin verdiği kağıttakine sadık kalması gerekirken tony'nin iron man olmadığına dair potlar kırması ve en sonunda kağıda bakıp gerçek şu ki geyikleri çevirdikten sonra ( kağıdı atar) " i am iron man" demesi herkesin "tey tey" diye hava sıçraması ve ardından iron man parçasının girmesiyle filmin bitmesi beni benden alıp başka bi yere koymuştur.
    ki black sabbath filmde müzik namına neresi varsa kullanılmış kulaklarımızın pasını silinmesine sinemada kafa sallamamıza neden olmuştur.
    - spoiler bitti-
    gidiniz izleyiniz efem.
    (anarchistrockstar, 04.05.2008 13:40 ~ 29.05.2008 19:23)
  20. zodiac dan chaplin den dolayı kendisine hasta olduğum robert downey jr i görmek için gidilesi film.
    (joeninmemeucu, 04.05.2008 13:49)
  21. inanılmaz güzel bir film olmuştur.çizgi roman özelliklerini birebir koruyarak muhteşem göreselliği ile büyülemiştir. sönmekte olan bir yıldız olan robert downey jr i yeniden parlattığı için de ayrıca teşekkürler.

iron man diğer marvel karakterlerinden biraz farklı bir hayata sahiptir.tony stark çok zengin ve ukala bir iş adamı olup ayrıca dahiyane bir mühendislik zekasına sahiptir. kendi yaptığı bir kıyafeti kullanır.mutasyona uğramamıştır. bildiğin insan işte. ne blade gibi yarı vampir ne captain america gibi bir deney sonucu kahram olmuştur. zekasını kullanıp parasını basıp yapmıştır kıyafeti.

arka arkaya gelen çizgi roman uyarlamaları sonucunda onun da beyaz perde de coşup taşmaması için hiç bir sebep yoktu (thor da gelsin artık). önce "iron man" yazısından ibaret afiş, sonrasında ise tony stark rolünde robert downew jr'ı gördük. işin piçliğine kaçan bir karakter olarak tony stark rolünde onu izlerken bi ara cuk (yerine oturma sesi)diye bir ses duydum. olmuştu.iron man kıyafeti ise müthiş müzikler (açılışta ac/dc,kapanışta black sabbath çalıyor.uhm) ve görselefektler ile önümde geziniyordu (uçaklardan kaçtığı bölüm ve baskın yaptığı bölüm.anam anam anam).

film içinde s.h.i.e.l.d den bahsedilmesi devam filmi için bir işarettir benim için.kankası rhodes için war machine yaptı mı da tadından yenmez.
    (lucifer, 05.05.2008 22:08 ~ 06.05.2008 14:56)
  22. bugün gittim, gördüm, izledim bu filmi. öncelikle marvel'ın filmi piyasaya sürüş tarihi hakkında bir şeyler söylemek istiyorum. şu anda yayınlanan serilerde iron man'in popülaritesi olağanüstü artmış durumda. bir "skrull mu insan mı" hikayesi var ki, okuyucular tamamen ikiye ayrılmış durumda. olayların orta noktasında da iron man ve bir kaç karakter var. bu yüzden bütün spotlar iron man'deyken filmi izlemek hoş oldu.

tabi filmin o hikayeyle pek alakası yok. bildiğimiz süper kahraman sagasının ilk filmi. açıkçası tony stark'ı canlandıran robert dawney jr, adamın o "piç karakter"ini ekrana müthiş yansıtmış. şahsen çizgi romanı okurken ne hissettiysem filmde de onu hissettim iron man'a karşı. bu daha önce hiç bir marvel filminde bana olmayan bir şeydi. ha, tamamen çizgi romana sağdık kalınmış mı, tabi ki hayır. zaten çok fazla beklemiyordum böyle bir şeyi.

devam edersek... süper kahraman sagası dedim ama, film aslında insana çok da fazla süper kahraman filmi izliyormuş gibi bir his vermiyor. o tür filmlerde olan klişelerin çoğu, iron man'de yok. bu aslında biraz da hikayenin gelişimi ve bitiş yeriyle alakalı. ama iyi bir şey, asla kötü değil.

hayranı olduğum jeff bridges'ı bu filmde görmek her ne kadar beni biraz şaşırtsa da, kendisi rolünde sırıtmamış aksine cuk oturmuş.

filmde benim son kısımlara kadar caymadığım, cayınca da "vaaaaaay beeeaaa" dediğim nokta ise kesinlikle s.h.i.e.l.d oldu. gelmesi kesin olan ikinci filmde işin içine nick fury karışırsa hiç şaşırmam. hatta karışırsa çok da güzel olur, biraz captain america hatta avengers ve illuminati belki. ya da toptan bütün marvel filmlerini birleştiren bir film yapsınlar. güzel olur.

neyse. marvel pek de parlak olmayan sinema yapımları karnesine başarılı bir film ekliyor bu sefer. ben beğendim iron man'i, "zaman kaybı bu ne yeeaaaa" denilecek bir film değil.
    (noscho, 05.05.2008 22:27)
  23. gidenlerin mutlaka filmin en sonunu (credit'lerden sonrakini) görmesi gerektiğini düşündüğüm film.

--kafam kadar spoiler--

ben nick fury'yi beklerken ikinci filmde, az önce okuduğum kadarıyla filmde bir "post-credits" sahnesinde samuel l. jackson tarafından canlandırılan nick fury şunları diyormuş (çeviri): "dünyada senin gibi bir çok süper kahraman var, seninle avengers hakkında konuşmak istiyorum."

kafam aniden dank etti cidden.

--kafam kadar spoiler--
    (noscho, 05.05.2008 22:35 ~ 22:35)
  24. an itibariyle imdb top250' de 8.4 puan ile 102. sırada olan film.

http://www.imdb.com/...
    (gaddar kerim, 06.05.2008 20:56 ~ 20:56)
  25. kesinlikle türkçe dublajlı izlenmemeli, 2. filmim bağıra bağıra geliyor demekte, oldukça eğlenceli, iron man'in ar-ge süreci uzun tutulmuş lakin tadından yenmiyor. robert downey jr. harika, mimikler, tavırlar, şakalar-komiklikler fevkaladenin fevkinde, çok iyi bir seçim olmuş.
    (çakal, 06.05.2008 21:26)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil