az önce okuduğum ve "bizim yapamadığımızı onlar yaptı" diyerek "helal olsun lan iran'a" diye sevindiğim haber.
haber şöyle efendim:
iran ordusuna bağlı güçlerin dün ırak sınırını geçerek pkk yla çatıştığı belirtildi. afp'ye konuşan pkk kaynakları, iran ordu birliklerinin dün sabah sınırı geçerek ırak'ın kuzeyindeki "novzang" bölgesine girdiğini bildirdi.
biz hala onlarca şehit verirken bu şerefsizlere operasyon için abd nin iznini bekleme aciziyetine düşerken, elin iran ı polemiğe girmeden kuzey ırak'ta teröristlerle çatışıyor. helal olsun rte
iran'in bazı şeyleri kaşımak, bizde oluşacak gazı körüklemek böylece amerikan karşıtlığının bölgede daha da güçlenmesini sağlamak için özde değil sözde gerçekleştirdiği stratejik bir hareket olarak görmekteyim ben bunu
kendisine tehdit unsuru oluşturuyorsa girmekte haklıdr.
türkiye söz konusu sınır ötesi harekat yapmak için bin dereden su getirirken; amerika ağabey otu boku öne sürüp, hiç bir şey yapmayın biz hallederiz, zaten pkk pek terör örgütü de sayılmaz şeklinde bizimle oynamaktadır.
halbuki yanımızdaki ülke hiç kimseye sormadan, izin istemeden, ve kimseye yavşamadan kardeşim bu kodumun pkk sı bize acayip zarar veriyor, biz daha önce ikaz etmiştik, efendi olun demiştik; sözlerinde durmadılar, ben de onların pkk köylerini bombalarım, kimse de bana bi bok diyemez şeklinde kendine güvenini göstermektedir. bravodur.
iran'ın zaman zaman kuzey ırak'a taktik sızmalar yaptığı biliniyordu ama ilk kez göstere göstere geniş çaplı bir operasyonla sınırı geçtiler. her şey bir yana, bu operasyonların devamı ve iran'ın kuzey ırak'ta kalıcı olma çabası türkiye ile ilişkilerini derinden etkileyecektir. kuzey ırak'ta şu anda mevcut olan güçler barzani ve talabani'ye ait kürt grupları, pkk, abd, iran ve türkiye olarak sıralanıyor. onbinlerce peşmerge, pkk'lı terörist, amerikan, iran ve türk ordusuna ait askerlerin bir arada bulunduğu/bulunmaya çalıştığı başka bir bölge yok. askeri bakımından bu kadar farklılık arz eden bir bölgede tarafların birbirleriyle sürtüşmemesi imkansız. kerkük'te bu sene içinde gerçekleştirilmesi planlanan referandum, gittikçe ısındırılan iç savaş senaryosu ve iran'ın artık bölgeye askeri olarak hakim olma çabasını bu operasyonla herkese göstermesi bütün dengeleri tepe taklak etmiş durumda.
artık, türkiye ile iran'ı kuzey ırak üzerinden çatıştırma olasılığını gerçekçi bir şekilde masanın üstüne koymamız gerekiyor.
türkiye - iran ilişkilerinin tamamen tepetaklak olması ve gerginliğin tırmandırılmasına yönelik bir hareket. elbette çok derin ve önceden planlanmış bir senaryo çerçevesinde iran bu konuma itiliyor. bu çatışmaların, karşı karşıya gelmelerin amacı ortadoğu bölgesindeki değişimi tasarlamak ve özellikle ülkemizin, türkiye'nin üzerine kurulu bir stratejidir. son hedef, amaç ülkemizdir. herkes dikkatli ve temkinli olmalıdır.
(bkz: yeni milis)