biraz geç de olsa resmi bir ağızdan dile getirilen bir gerçeklik. ancak dünya döndükçe yerini başka teröristler de alabilir. allah bilcümlesinin şerrinden korusun.
(mencet, 02.10.2007 23:59 ~ 03.10.2007 00:08)
ortada olan bir gerçeğin bir devlet tarafından dile getirilmesi.
iranın gelecek yıllarda karşılığını fazlasıyla alacağı ifadedir.
iran gibi olmak bana her zaman korkutucu gelmiş olsa da şu sözü söyleyebilme cesareti açısından onlar gibi olabilmemizi isterdim.günlerden bir gün ulan iran kadar olamadık be diyebileceğimi hiç hayal etmemiştim doğrusu.
(pancar, 03.10.2007 00:50 ~ 01:03)
iran'la abd arasında yaşanan söz düellosunda, iran tarafından benimsenen "senden mi korkcam lan" politikasının "lafı da koydum" ayağıdır. iran gerçekten de kimsenin yapamadığını yapıp dünya'nın 1 numaralı sömürgecisine ayar vermektedir. herhangi bir savaş durumu söz konusu olursa zaten güçlü olan abd ile çok ciddi biçimde cevap verebilecek gücü olduğunu düşündüğüm iran arasındaki bi türkiye epey yıpranacak gibi görünüyor. içerde çok sakin bi ülke olmasak da, barış zamanı bile bu derece yetersiz kalan bi hükümet savaş zamanı ülkeyi nasıl yönetir diye düşünmekteyim açıkcası. umuyorum siviller, masumlar yanlış politikaların kurbanı olmasın.
abd terörist ilan ettiğine karşı da, kendisini terörist ilan edene karşı da rahatça savaş çıkarabilirken pek bi önemi olmayan durumdur..
(bvrak, 03.10.2007 15:05)
enteresan bir şekilde
atatürk'ü anımsattı bu karar.
- sorun bakalım onun dedesinin ne işi varmış orda?
demişti
atatürk kendisine, "siz benim dedemi,
çanakkalede öldürdünüz" diyen birine. çok da balantılı değil ama, direk aklıma geldi.
- "sorun bakalım
bush'a amerikanın
ırak'ta ne işi varmış" gibi
iran'nın dünya çapındaki kalibresi düşünüldüğünde pek de bir şey değişmeyecektir.
(bkz:
tavşan dağ ikilemi)
iran'da halk arasında hamamböceğine "amerikanî" deniyormuş; amerikalı manasında. amerikanın kötü bir niyeti yok aslında, modernliği getirecek irana, en modern silah atom bombasıyla. bunun terörizmle ne ilgisi var canım?!
türkiye nin de en kısa sürede yapması gereken eylem
amerikanın iran a savaş açmasıyla son bulacak söz
çok normal bir olaydır. lakin abd aslında kendi kendinide terörist ilan etmiştir. onlara göre 36. enlem bir terörist ülke enlemidir. bu yüzden öncelikle açın atlaslarınızı bakın 36. enlemden hangi ülkeler geçmekte.
(bkz:
36ncı enlem)
36. enlem üzerinde ırak,iran,kore bulunmakta ne var ki bu enlem koreden sonra amerikaya da uğramaktadır. fazla kafa yormamak gerek.
bir ilk değildir
(bkz:
hugo chavez)
yok aslında birbirimizden pek farkımız.
iran sever böyle konuşmaları diyoruz ve önümüzdeki maçlara bakıyoruz.
kral çıplak demek için ziyadesiyle geç kalınmış olması bir nevi ukte içerdiğinin ifadesidir.
idiot amerikan halkını güldüren, güldürürken düşündüren cesur açıklama. düşünüyorum da kaç insan vardır acaba orada terörist saldırı korkusuyla paranoyak olan ama aklının bir yanının kendi ülkesinin gerçek terörist olduğunu düşünen? helal olsun irana.
ne politik ne ekonomik yönden amerikaya ya da avrupa ülkelerine bağlı olmayan, kısaca iç işlerine karışılamayan bir ülkenin tüm dünyanın bildiği gerçeği korkusuzca ilan etmesidir.
takdir edilesi, hatta kıskanılası bir durumdur.