iran'ın abd'yi terörist ilan etmesidir. sonunda biri cesaret edebildi gerçek teröristi göstermeye. o da iran oldu ne yazık ki.
"the parliament said the army and the cia were terrorists because of the atomic bombing of japan; the use of depleted uranium munitions in the balkans, afghanistan and ıraq; support of the killings of palestinians by israel; the bombing and killing iraqi civilians and the torture of imprisoned terror suspects."
biraz geç de olsa resmi bir ağızdan dile getirilen bir gerçeklik. ancak dünya döndükçe yerini başka teröristler de alabilir. allah bilcümlesinin şerrinden korusun.
iran gibi olmak bana her zaman korkutucu gelmiş olsa da şu sözü söyleyebilme cesareti açısından onlar gibi olabilmemizi isterdim.günlerden bir gün ulan iran kadar olamadık be diyebileceğimi hiç hayal etmemiştim doğrusu.
iran'la abd arasında yaşanan söz düellosunda, iran tarafından benimsenen "senden mi korkcam lan" politikasının "lafı da koydum" ayağıdır. iran gerçekten de kimsenin yapamadığını yapıp dünya'nın 1 numaralı sömürgecisine ayar vermektedir. herhangi bir savaş durumu söz konusu olursa zaten güçlü olan abd ile çok ciddi biçimde cevap verebilecek gücü olduğunu düşündüğüm iran arasındaki bi türkiye epey yıpranacak gibi görünüyor. içerde çok sakin bi ülke olmasak da, barış zamanı bile bu derece yetersiz kalan bi hükümet savaş zamanı ülkeyi nasıl yönetir diye düşünmekteyim açıkcası. umuyorum siviller, masumlar yanlış politikaların kurbanı olmasın.
abd'nin şimdiye kadar kullandığı ; terörist, terör, düşman, dost, diktatörlük, barış gibi kavramların gerçek manalarının karşı taraftan tüm dünyaya hatırlatılmasıdır. bir de "bölgeye demokrasi getirmek" var ki o konuya hiç girmiyorum.
uluslararası diplomaside karşılıklılık ilkesi gereği yapılan eylemdir. keşke türkiye de gerek ab ülkelerine, gerek abd'ye karşı bu ilkeyi uygulayacak kadar sağlam karakterli bir duruş sergileyebilseydi uluslararası platformda.
iran'da halk arasında hamamböceğine "amerikanî" deniyormuş; amerikalı manasında. amerikanın kötü bir niyeti yok aslında, modernliği getirecek irana, en modern silah atom bombasıyla. bunun terörizmle ne ilgisi var canım?!
çok normal bir olaydır. lakin abd aslında kendi kendinide terörist ilan etmiştir. onlara göre 36. enlem bir terörist ülke enlemidir. bu yüzden öncelikle açın atlaslarınızı bakın 36. enlemden hangi ülkeler geçmekte.